Samostatné krmení desetiměsíčního: Jak si poradit s nepořádkem?
Už začínám být zoufalá. Ještě před dvěma týdny syn 10m u jídla krásně spolupracoval. Otvíral pusinku, snědl všechno. Začalo to tím, že musel mít v ruce dudlík a střídali jsme lžičku - dudlík. Tenhle týden se nechtěl nechat krmit dokud jsem mu nedala do ruky vlastní lžičku a přístup k misce s jídlem. Dělali jsme jako že on krmí mě, já jeho. Dnes nepomáhá nic. Jídlo je všude jen ne v puse. Občas si oblízne ruku od jídla jinak to patlá okolo sebe. Kluk zralý do pračky, já zralá na blázinec, ještě že tu podlahu vyluxuje pes... Já vím, že prostě chce být samostatný atd. Ale dnes snědl asi 10 lžiček. Přitom přece musí mít hlad, naposledy jedl v půl deváté přesnídávku, v jedenáct ožuzlal kousek hrušky, potom hodinu spánek. Ten bordel okolo přežiju, hlavně když něco sní. Vždyť do teď mu to jídlo vážím, abych měla přehled kolik sní a náhodou mu nedávala malé porce... Jak to děláte vy? Nějaký trik jak na něj?

A ještě jedna věc, do roku je to kojenec a jde o seznamování s jídlem, některé děti jí dříve, jiné později a pokud je zdravý a prospívá, nestresuj se