icon

Sunárek první kašička - jak ji podávat?

vuinka
4. bře 2018

Ahoj mamky, momentálně řeším problém s první kašičkou pro dceru. Je jí čerstvých 6 měsíců a chtěla bych trochu eliminovat noční kojení (2-3x/noc). Koupila jsem tedy Sunárek první kašičku rýžovou nemléčnou, zamíchám ji s kombinací mateřského mléka a Sunaru (MM nikdy neodstříkám požadované množství, tak proto do 1 dávky míchám s UM). Kašička je ale dost řídká, jak tedy dávkovat?
Při krmení lžičkou z misky skončí polovina v bryndáku, protože dcera ještě neumí ze lžičky jíst tak pěkně, aby nebryndala. A je to tak na 20 minut, už jste někdy zkusily podávat 120 ml tekutiny na malé dětské lžičce??!
Při podávání ve flašce nestačí ani dudlík s dírkou vel. 2, kaše prostě neproteče..
Zajímaly by mě vaše názory a postřehy. Moc díky! Verča

mikiva
4. bře 2018

Jestli je kase ridka, pridej vic te sypke smesi. Bude lip drzet na lzicce.

pucka123
4. bře 2018

Taky máme tuhle kašičku a přidávám směs podle sebe prvni lžičky měl malý řidší a dneska už mu dělam hustši...... občas i nějaká ta hrudka se najde ale male mu nevadí aspon něco žužla a stejně se mu rozloži v pusince 🙂

martavy
4. bře 2018

Zahustila bych pridanim sypke smesi a zkusila trpelivost s krmenim lzickou.

alkuska
4. bře 2018

Vezmi větší lžičku, já jsem ty dětské brzo opustila, protože se na ně nic nevejde,a víc to zahusti. A jestli bys preferovala dávat to ve flašce, tak můžeš zkusit zvětšit ten otvor nažhavenou jehlou a naopak podávat řidší. Ale si myslím že není od věci v půl roce už začít učit dítě jíst lžičkou, holt to chce trpělivost.

vuinka
autor
5. bře 2018

Díky za vaše názory 🙂
Takže opravdu po lžičce, a dávkování tedy podle sebe. Musím podotknout, že ta řídká směs malou teda nijak extra nezasycuje, budí se v noci stejně často.. Zkusíme hustší 🙂

alishka111
5. bře 2018

Určitě hustší aby držela na lžičce, pak nabídnout vodu. Jinak nám kaše nepomohla proti buzení ani u jednoho dítka. Dceři vyloženě na noc nedělala dobře, budila se ještě víc. Některým dětem sacharidy na noc jen nastartují trávení...

snahnah
5. bře 2018

Hlavně vydržet , zpočátku mi syn snědl jen maličko , víc bylo okolo, než v něm, lžičku mi vždy zkousl a nechtěl pustit, ale časem se naučil 🙂