icon

V sedmi měsících nechce mléko. Může to mít po mně?

28. únor 2020

Zdravím, syn má prikrmy jelikož přestal prospivat a mléko mu nestačilo je mu momentálně 7 měsíců je to teda velký jedlik ale zároveň vyžlík a dlouhán takže se podle mě nijak neprecpava, přibírá v normě. Vždy byl u něj s mlékem boj moc ho nechtěl a to jakekoliv a teď poměrně bojkotuje a vypije mi sotva 3 lahvičky (spis ho do nich musím nutit). Obávám se aby v tomhle nebyl po mě zatím je po mě ve všem jako přes kopírák. Já jsem jako mala byla bez mléka od 6 měsíců proste jsem ho neměla rada (od narození byl se mnou prý boj) takže jsem jedla jogurty a mléčné kaše ale mléko jako takove ne. Muže to mít syn podobne? Třeba domácí jogurt mi slupne během chvilky ale mléko proste ne.

moly001
28. únor 2020

Mám syna, aktuálně 9 měsíců, také na UM. Cca také od 7 m má UM pouze 2x denně( ráno a večer).. pokud ji dobře ostatní, neřešila bych.

autor
28. únor 2020

@moly001 Tak syn by nejradši mléko měl také ráno a večer a nebo ideálně jen ráno. 🤦‍♀️ Ostatní jí velmi dobře a je o dost více spokojený než na mlice hlavně zelenina a maso to je top.

moly001
28. únor 2020

No, tak to opravdu neřeš. Můj je také jedlík, bílý jogurt, kaše, maso, zelenina......si myslím, že dvakrat denně stačí v pohodě, pokud dobře ji vše ostatní..

autor
28. únor 2020

@moly001 děkuji 👍

nnnadja
28. únor 2020

Můj syn mléko nechtěl od 10 mes. Dodnes nepije mléko, nejí jogurty, do pusy nedá sýr. Od 5 let neměl jedinou nemoc(je mu 13) tuk tuk.

puhelin
28. únor 2020

A kolik vazi? Muj ma necelych 7 mesicu a vazi 7,5 kg. Zatim jen 2x ochutnal mrkev, jinak je stale kojeny. UM nikdy neochutnal, ani ho zavadet nebudu. Prejdeme postupne na mlecne vyrobky.

Urcite by nejake mlecne jidlo mit i nadale mel, snazila bych se UM nahradit necim vyzivnejsim. Pokud mleko nechce a zvlada prikrmy, nenutila bych mu toho vic 🙂 Oni ai reknou, co jim svedci.

amazonkajanik
28. únor 2020

Když malý odmítal mléko,lezly mu zuby. Ale i teď nevypije tolik,kolik by měl. Mudr řekl,že jestli dá denně aspoň 500ml,tak nemám řešit. Někdy to dá,někdy ne. Takže to občas zachráním tím,že dostává kaše,v kterých to mléko je,že 😁

autor
28. únor 2020

@puhelin Váží řekla bych přibližně také těch 7,5 možná trosicku méně. Prikrmy zvládá skvěle. Dělám domácí jogurty a ty miluje dávám mu do nich ovoce, takže mléčné výrobky si myslím problém nebudou. 🤷‍♀️

veronika_tvrda
28. únor 2020

V sedmi měsících se svět nezboří, když nebude pít mlíko.

autor
28. únor 2020

@amazonkajanik Také to tak dělám ale moc mu o nejede jen když dám ctvrt mléka a zbytek vody s kaši tak to mi sni ale celá z mléka tak to ne.

ivis_b
28. únor 2020

Syn mel abkm, takze zadne mlecne nemohl, Neocate v lahvi si nikdy nevzal ani kapku, kojeny byl, ale bojkotoval to od zacatku do konce (16m). Na 8 mesicich jsme byli v gastro poradne a mudr rikala, ze pokud bych prestala kojit, tak se svet nezbori, ze se bez mlika (jakehokoli) uz obejde, pokud ji prikrmy. Takze v klidu.

amazonkajanik
28. únor 2020

Jj,tak. Teď mi mlíko bere,ale i tak to není ono. Ráno 150ml,podvečer 150ml a před spaním 150-180ml s tím,že do toho přidám trochu jahodove kaše od Hami. Správně by měl vypít jednu dávku o 210ml