Ahoj,
jak plyne z názvu tématu, zajímali by mě Vaše zkušenosti se zaváděním příkrmů, nějaké tipy, jak to mimču usnadnit. My jsme začali temto týden mrkvičkou, bramborou a jablíčkem a moc nám to nejede, pořád chceme jenom mlíčkooo ☹ Podotýkám, že jsme na UM, takže příkrmy zavádíme už teď. Příkrm podávám na lžičce a bojím se, abych to malýmu nějak neznechutila, protože mi připadá, že když vidí lžičenku, už se od ní odtahuje ☹ Ředili jste třeba zezačátku všechno mlíčkem? Já ne, dávám pyré, ale třeba by to pomohlo?
Aha, to mě taky zajímalo, jak ohříváte. Holky, a když mám dávat té ovocné šťávy na zácpu jen třeba 10 ml, tak to snad nevadí ohřát v mikrovlnce, ne? Nebo by se tím mohly ztratit vitamíny? 😕
vojtisek2007 - po té kaši dej ještě čajík - švagrová to tak dělala a docela to pomohlo 😉
mikul, já myslím že to nevadí 😉
eliotka já ohřívám také ve vodní lázni. ale když strašně spěchám, tak i v mikrovlnce. ale já teda nesnáším mikrovlnky, nikdy neodhadnu tu dobu ohřevu a většinou je to příliš horké!!!!
jaannaa - taky dávám čajík po kaši - přijde mi, že musí mít po "sladké" kaši žížu - vypije mi tak 75ml - za celý den tak 2deci
vojtisek2007 - tak to nevím 😔 teprve dnes jsme začali s příkrmy, tak uvidíme jak to bude pokračovat...na tu inst. kaši se taky chstám, ale nevím, zdamuž už začít nebo se muže davat po nějkaé době co se začne s příkrmy... 😔 malá se mi v noci začíná taky doce často budit...
jana: mně dr. říkala, že se může začít klidně kaší na noc. Že to nemusí být vyloženě začít zeleninou. Klidsně kaše na noc a třeba zkusit i tu zeleninu, nebo jen kaši, to je na tobě.
jaannaa jj, klidně začni. My se tedy také často budíme, ale kaše to nezachrání 😒 u nás 😅
já začala s kaší hned co jsem začala s příkrmama - akorát teda mě doktorka trochu uvedla v omyl, když mi řekla, že mám začít vynecháním dopoledního kojení a místo toho dávat přesnídu nebo ovoce a malá mi pak totálně odmítala ty hnusný vařený mrkve a podobný věci v poledne....takže na radu holek koníkovek jsme dopolední příkrm zatím odbourali a najeli na polední a baštíme o sto šet - teda nejvíc brambor nejmíň mrkev
pavlina05 - aha 😢 tak to zítra zkusím
vojtišek - mě doktorka řikala ze ovoce az po 4 týdnech co začnu se zeleninou - a ovoce prý vždy odpolko 😵
no jo moje mudra se holt sekla - ale už jsme to napravili a u nás ta kaše zabírá - aspoň teda do tý jedný v noci - pak už opět kojící maraton 😲
no ja si do 4 měsíce vubec nemohla stežovat, Lucka usínala v 2O hod, a probudila se kolem 4 hod. na pití, a spala do 7 hod.... tedko usina stále ve 20 hod (nekdy i dřive) a už kolem 00 hod bašíme, ve 3 v 5 a pak spi do 6
ale začíná v noci trucovat (dnes v noci se probudila ve 3 hod. a chtela si krát, jak jsem to s ní 1,5 hod. vydrzela, dala nabaštit a o pul pate usnula a spala do 8 hod. 😕
btw. jinak ve dne spí 2x po půlhodině 🙄
jaannaa - u nás naprosto totožné -jako mímo spala v noci ukázkově - s přibývajícími měsíci se to zhoršilo....te´d dáme v 19.00 kaši ve 20.00 kojíme a spíme - do tý jedný a pak po dvou hodinách až do rána - ale nakojí a spí - žádný hraní nebo koukání a vydrží do 7 - 7.30 dýl nic...takže jí mám u sebe v posteli a jenom vytahuju prso... 😀
no tak my od 3 měsíce co 2 hod vnoci 😝
vojtisek - no potež! doufám že se Lůca zklidní - já ji také koem 5 hod veru do postele....ale od 7 měsíce bude strčena do sveho novoho pokojičku! nechci ji rozmazlovat... 😵 a když zabrečí tak k ní nepujdu! 🙂 ale nevim jak to dlouho vydržím ☹
vojtisek - ale pry to fungeje... díte prý tak 3 noci brečí a pak uz to pochopí ....... btw. jen ze zacatku pry prvni dny se k mimcu chodi, pohladi se a reke se mu dobrou noc.... 😀
švagrová to tak dělala ,ždy bylo malé 11 mesiců ... pry kdyby ji nelitovala, tak uz to udelá v tom 6 mesici 🙂
a můžu se ješte zeptat? s tou kaší zda ji dávat po koupani nebo před? .... abych ji nemusela znova umývat :--))
jaannaa
já dávám až po koupání, ale myslím, že před koupáním to bude lepší 😉
no my nemáme problém aby spala sama v postýlce - ale mě se nechce každý dvě hodiny vstávat a chodit pro ni a za 10 minut ji nosit zpátky - a noční kojení zatím odbourávat nechci - až by vyloženě měla prso jenom na dudlání, tak jo, to je jasný a teď pořád saje a pije, takže to asi potřebuje...a kaši dávám taky před koupáním
jaannaa, já začala včera a úplně se v tobě vidím. Malá se taky začala budit. ale měla i teplotu, tak nevím jestli je to od jídla nebo od zubů ☹ To uspávaní můžeš vyzkoušet, ale aby jsi nebyla zklamaná, když vám to po 3 dnech stále nepůjde. může to trvat i 14 dní. My už začli dávno a stále s tím pláčem občas trochu bojujeme. Jednoznačný kladný vysledek nemáme ☹ Já chtěla zkusit kaši až od 6. měsíce a případně odbourat i noční kojení, ale mám strach že to nepomůže 😒
Holky,já už v noci nekojím od Vánoc.Řekla jsem si dost,že přece v 10 m už nepotřebuje v noci jíst.Ani to nebylo tak hrozné,jak jsem čekala.Ale.....budí se pořád,mrška 😉 Minimálně 3x za noc stejně musím vylézt,utišit ji,dát jí napít vody...někdy se vzbudí úplně,postaví se v postýlce a řve a řva 😠 Třeba jako dneska v noci ☹
A to přitom asi od 5.týdne spala celou noc..až do 6 m.A pak to začalo. 😉
kijonkova.k 😉 tak to gratuluji. U nás to asi tak jednoduché nebude. Já tedy také nekojím co 2 hod, ale utěšuje, ale trvá to někdy i 30 minut a stejně za další 30 min zase křik ☹
dnes jsem dala opět kaši na dobrou noc od Hami a jak dlouho spal??? 2 hod!! Te´d jsem tam byla jej utěšovat!!
Holky, jak připravujete jablka a hrušky?? Jak dloho vaříte,
A banán rozpatláte celý?
Ještě mám takovej hloupej dotaz... jak vypadá stolice po prvním příkrmu. Já měla pocit, že jak jsem ji to dala, tak mi to téměř vrátila do plínky v nezměněném stavu 😲
jitrulka - tohle mi dělal první kluk s meruňkovou přesnídávkou -jak jsem ji nahoře dala, tak dole vylezla 😀
jitrulka ...může být. No my máme stolici o něco tužší než při plném kojení. A už je tedy cítit. Dnes po hovězím to teda už bylo jak od sarýho chlapa 😝
..no paráda, kaše na prd, už je zase vzhůru 😠
já ohřívám ve skleněné misce tu dám do větší s vařící vodou - ohřeje se to krásně cca za 1/2hod´dky - v mikrovlnce se mi moc nechce 😝 😝 😝