Ahoj,
jak plyne z názvu tématu, zajímali by mě Vaše zkušenosti se zaváděním příkrmů, nějaké tipy, jak to mimču usnadnit. My jsme začali temto týden mrkvičkou, bramborou a jablíčkem a moc nám to nejede, pořád chceme jenom mlíčkooo ☹ Podotýkám, že jsme na UM, takže příkrmy zavádíme už teď. Příkrm podávám na lžičce a bojím se, abych to malýmu nějak neznechutila, protože mi připadá, že když vidí lžičenku, už se od ní odtahuje ☹ Ředili jste třeba zezačátku všechno mlíčkem? Já ne, dávám pyré, ale třeba by to pomohlo?
@jurky já jsem s lepkem začínala v 8měsících, dřív ani nebylo moc jak, hned na začátku přikrmování mi to nepřišlo dobrý a zas moc pozdě jsem taky nechtěla. Začínala jsem trochou lepkové kaše do ovocného pyré nebo povařenýma ovesnýma vločkama. Těstoviny ani rohlík nehorzil, v té době muselo být ještě všechno na kašičku 😅
Ahoj holky malej uz ma 6.mesicu a papa zeleninu,maso i ovoce a dr.rikala ze uz muzeme zacit s lepkem tak se chci zeptat s cim mam zacit? a kdyz kupuji sklenicky tak mam do toho dat i zloutek 1.tydne a celej nebo pulku??dekuji za rady 🙂
@mishulle Ahoj můj malý vypil ve 3,5měs. stejné množství možná ještě víc a vážili jsme 7kg.A s příkrmy jsme začínali až ve 4,5měs.Dřív než ve 4měsících bych s příkrmy rozhodě nezačínala. 😉
Ahojte dievcata, pozeram, ze pre nas momentalne aktuamna tema - prikrmy. Uz sme zacali so zeleninou, najnovsie aj s ovocim, nemame (nastastie)ziadny problem. Chcela by som sa poradit - trosku uvarenej ryze mozem pridat do zeleninovej kasicky a rozmixovat? Ci este pockat? Ked ryzovu kasicku decka mozu, tak snad ano.
@sonka31 daj, nič sa nestane 😉 my papáme ryžu vcelku často, striedam dni zelenina+zemiak, potom zelenina+ovsenné vločky, zelenina+ryža a zeleninová polievočka čistá 2x do týždňa. Tak, aby mal rozdelené na každý deň niečo iné. Teraz už chcem pomaly skúsiť pridať králičie a kuracie mäsko a žĺtok 😉 Z ovoci papáme jabĺčko, banán, malina, čerešňa - len tak na uchutnanie, teraz chcem zaradiť už aj marhulu a broskyňu 😉 A kúpila som aj ovsennú kašu slivkovú navečer do mlieka 🙂
@em_ka nás ryža nezapeká a dávam ju aj mrkvou - ale ja robím len babykarotku - tá malého vôbec nezapeká a teraz mladú jarnú mrkvičku 🙂 je to individuálne, malého napríklad zapeká čerstvé nastrúhané jabĺčko, musím ho dávať s hruškovou alebo slivkovou výživou - tie zmäkčujú stolicu 😉
@barchee Ahoj Barborka, dnes skusim ryzu s nejakou zeleninou. Pediatricka mi povedala, ze zemiacik je fajn, ale v tomto veku este nie prilis casto. No a niektoru zeleninu neche len tak "cistu" - betar. My sme uz skusali broskynku, marhulu, nebol problem. broskynu som raz urobila aj s mrkvickou oblizoval za az za usami. Davas uz lepok teda? Ja zacnem neskor, asi s ovsenymi vlockami takisto.
@sonka31 aj nam pediatricka na kontrole povedala, ze v 5. mesiaci sa vytvaraju protilatky a treba davat lepok, mame to dat vo forme gulicky chlebika kazdy den.
@renatka100 Aha, takze si uz skusala chlebik? Ja este cakam, chcem dat prve vlocky do zeleninky.
@sonka31 no tento tyzden urcite dam, dnes sme po ockovani tak je horucka, preto musim este pockat ☹
Ahoj holky. Prosím vás myslíte, že si můžu s příkrmama začít sama nebo musím mít svolení od mudr. ???? 🙂
@jurky skus bezvajecne cestoviny, ovsene vlocky alebo zuzlat rozok