Zkušenosti s prvními příkrmy. Kdy zvolit pauzu?
Ahoj! Syn ma 6 mesicu. Cca 14 dni ochutnavame prvni prikrmy. Sni sotva par lzicek, vubec neotvira pusu a kdyz do nej neco dostanu, tak to plive. Prijde mi skoda toho jidla, i kdyz mam zamrazene fakt male porce a me energie taky 😅 Intuice matky mi rika, at se na to vykaslu a zkusim to treba za mesic. Je to krasnej osmikilovej cvalik. Jake mate zkusenosti vy? Nabizet kazdy den nebo si dat pauzu?
V této fázi jsme u syna přešli na BLW, uvařeno pro něj jsem měla současně s naším obědem a odpadlo chystání a mixování speciálně pro něj, tak mě ani netrápilo, že je spíš průzkumník jídla než nadšený konzument, rozjedl se od cca 2,5 let, v 5 už snědl jak malý zájezd 😁 U dcerky jsem najela na BLW rovnou a ta zase se nezdržovala průzkumy a jedla od prvního sousta ve velkém. Doporučuji knihu Vím, co mi chutná, je tam i popsáno, jak poznat, že je dítě na příkrmy připraveno.
Synovi je 7 měsíců a teď několik dní hrozně brečel u jidla, až jsem zjistila, že vůbec nechce mixované, ale prostě kousky. Ani jeden z kluků nechtěl moc pít z flašky, dávala jsem jim vývar a občas to byla večeře a pitný režim zároveň.
Myslim ze mrazene by nemeli dostavat vubec. Az kdyz jsou vetsi. Nechala bych prcka vybrat. Co si vybere syrove bych pak rozvarila. Ono jim to nekdy dele trva a pak najednou cvak a je to jak prikladani uhli do Titaniku.
Diky za tipy! Dala jsem mu tyden dva pauzu a pak to zkusila znovu. A posadila jsem ho s nami k jidlu, aby se inspiroval a hle, uz basti krasne! 👏🏼😃

Pauzu, treba tyden