icon

Co použít při praní výbavičky místo aviváže?

atenka46
7. črc 2015

Ahojte! Chystám se začít prát vybavicku a nevim co použit namísto avivaze? Stačí jen praci prášek? Mame docela tvrdou vodu tak něco na změkčení by nebylo spatne... Nějaké rady?? Dekuji

mayyas
•
7. črc 2015

Zkus ocet, používám ho místo aviváže, vodu máme taky dost tvrdou (ze studny) 🙂 .

katyxq
•
7. črc 2015

Já dřív dávala ocet, teď 5% roztok kyseliny citrónové (nesmrdí, efekt stejný, ocet sice při schnutí vyčuchne, ale ten pach mi vadí při věšení prádla)

smallinka
•
7. črc 2015

Dávala jsem od narození holkám aviváž sensitive - jak je tam nakresleno miminko, žádné problémy nemáme. Ale co dát místo aviváže fakt nevím 🙂 kdybych si tady nepřečetla toto téma tak ani nevím že se to nesmí...

zanri
•
7. črc 2015

Permon

betelgeuzz
•
7. črc 2015

používám ocet na všechno prádlo.

atenka46
autor
•
7. črc 2015

@smallinka no ja si nemyslím ze by se to nějak nesmělo, jen to raději nahradím něčím přírodnejším... 🙂

atenka46
autor
•
7. črc 2015

Jo a k tomu octu, muzu do nej dat nakej olejicek na ovonění nebo to pro úplně maly mimčo není moc dobrý napad?

filajka1
•
7. črc 2015

@atenka46 avivaz je zlo.. staci kvalitni praci prasek a prezehlit

zanri
•
7. črc 2015

@atenka46 budete mazat miminko, a to samo o sobě bude krásně vonět 🙂

smallinka
•
7. črc 2015

jasně každého věc co člověk to názor 😉 ocet bych nikdy do prádla nedala smrdí jak čert ještě si přidávat práci.... to raději bez ničeho

mayyas
•
7. črc 2015

Mně tedy po vyprání prádlo octem nesmrdí, asi záleží kolik ho kdo dává. Ale každý ať si zařídí podle svého 🙂 .

veveruska007
•
7. črc 2015

Já dávám taky aviváž - sensitive a dobrý. Malá se neosypala. Na první praní oblečků jsem dala ocet, ale pak jsem dostala z porodnice vzorky aviváží, zkusila jsem to a od té doby dávám pořád.

janawei
•
8. črc 2015

Jedině ocet. Odstraní z prádla zbylý prášek.

roozenka
•
8. črc 2015

Co je na avivazi tak strasneho?

filajka1
•
8. črc 2015

@roozenka Zbytecna chemie, ktera nicemu neprospiva.. tchyne pouziva kdo vi co, ze pokud nam nekdy neco prala, tak to "vonelo" i mesic po vyprani.. nedelam si iluze o setrnosti daneho pripravku. Navic nici vlakna tkanin a muze citlivou kuzi dost podrazdit.

atenka46
autor
•
9. črc 2015

No my mame i docela tvrdou vodu,takze ten ocet ji zmekci? A kolik se ho tam dává? A který druh? 🙂

janawei
•
10. črc 2015

My máme také tvrdou vodu, ale jestli ji měkčí, to netuším. Používám klasický kvasný lihový a na plnou pračku dávám plný otvor na aviváž.

hromka35
•
10. črc 2015

@filajka1 proc je avivaz zlo? 😕

annaluciapetrzel
•
10. črc 2015

ocet napul s ekologickou avivazi (yellow and green, Frosch)

svetlana1980
•
10. črc 2015

levandulové máchadlo od yellow and blue

annaluciapetrzel
•
10. črc 2015

@svetlana1980 ano, tady dobre 🙂 ale koukala jsem se na slozeni a lze vyrobit 🙂 jinak lze vyrobit i domaci avivaz z octa. Myslim, ze ekologicke prani je fajn i pro prirodu nejen pro mrnata. A co usetrime...napr. takovy mydlovy sliz za par kacek

annaluciapetrzel
•
10. črc 2015

@svetlana1980 ale zase, clovek je tvor lenivy takze ja teda bez pardonu priznavam, ze obcas kdyz mi dojde sliz tak radeji koupim neco od Yellow and Blue. Ale v momente jak jsem zacla pouzivat sliz a ocet, pracka jasa - cistounka, dite jasa - zadne alerg reakce, priroda doufam tez. Happy washing ladies

lu777
•
10. črc 2015

@hromka35 neprospívá to prádlu dlouhodobě... ani kůži samozřejmě... 😉

já použila eko aviváž... teď máme sušičku a nepoužívám nic, prádlo je krásně měkké 🙂

filajka1
•
10. črc 2015

@hromka35 Zbytecna chemie, ktera nicemu neprospiva.. tchyne pouziva kdo vi co, ze pokud nam nekdy neco prala, tak to "vonelo" i mesic po vyprani.. nedelam si iluze o setrnosti daneho pripravku. Navic nici vlakna tkanin a muze citlivou kuzi dost podrazdit.