icon

Bezdotykový čelní teploměr Medisana. Máte zkušenosti?

argousek
7. srp 2011

Holky, máte prosím někdo zkušenosti s tímto teploměrem?? Uvažuji o jeho koupi, ale po tom, co jsem si přečetla o bezdotykových digitálních teploměrech, jsem docela na vážkách, jestli to nejsou vyhozené peníze 😝 Pište prosím i pokud máte i zkušenosti s nějakým jiným, jaký by jste doporučili. 😉

lucie777
8. srp 2011

https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/bezkonta...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/bezkonta...

Ale nějak se to tu nechytlo, tak třeba budeš úspěšnější.. 🙂

anidomi
8. srp 2011

ja s bezdotykacem zkusenosti nemam,ale mam digital omron a je fajn. Ovsem kam se hrabe na klasickou rychlobezku,kterou meli v porodce-skoda,ze uz se rtutaky neprodavaji-byla super a hned bych si ji poridila 🙂

argousek
autor
8. srp 2011

Ach jo nikdo se nehlásí s radami, přitom jsem koukala na mimibazaru, že si to tam od jedné maminky koupilo už 48 maminek. Asi napíšu tam, jestli by daly ty dotyčné reference, jak jsou spokojené 😖

eloana
8. srp 2011

@argousek ahoj diskutovala jsme na tema teplomery s detskou.... v desni dobe neni zadny dobry teplomer...
ja mam celni a usni -obvykle merim tak 3x jak na cele tak v uchu a udelam si z tooh prumer...ale pokazde ten teplomer zmeri trosku jinou teplotu... byt merim na jednou miste treba 5x zasebou

argousek
autor
8. srp 2011

@eloana a jak moc se to měření liší?? Je to tak +/- 0,1 nebo je to fakt třeba skutečně o stupeň?? Kdyby to bylo skutečně o stupeň tak to je sakra rozdíl 😝

giselka
8. srp 2011

@argousek já mám stejný jako eloana s měřením na čele a v uchu a fakt je to rozdíl o stupeň 😒

argousek
autor
9. srp 2011

@giselka to je teda teploměr na dvě věci, že. Však je rozdíl, jestli mám teplotu 37 nebo 38 😝

eloana
9. srp 2011

@argousek no ono to je docela veda🙂)teplomer v ousku musis mit pod urcitym uhlem- jak ho mam jinak uz ot meri blbe...takze moje zkusenost- dceri 5 let zmerim teplotu dobre, ale synovi rok to proste nejde behem mituty mu zmerim,ze ma treba 37,8 a na cele 36,5 a to je docela rozdil....pokud maji 39- tak se teplomewr vetsinou nesekne.... zmeri sice jednou 38,8 za minutu38,2 , ale furt vis, ze ma horecku, jak ma do 38- tak jednou to ukaze 37- pak zas 37,8-zalezi kam to das pod jakym uhlem....fakt to je jen orientacni, obvykle premeruji jeste v podpazdi -pokud potrebuji fakt presnou teplotu. jenze v dnesni dobe si nevyberes -rtutove nejsou-nejlepsi byly ty rychlobezky
pry se teplomery stale resi.

eloana
9. srp 2011

jeste jsem se ptala doktorky na ty jejich bezdotykove teplomery, tak rikala, ze ty meri jakz takz , ale jsou to teplomery za 30 tisic.... ptala jsem se ji jaky teplomer by mi doporucila - tak nejlepsi sehnat rtutovy a pro male rtutovou rychlobezku - ostatni nemeri presne- jenze pokud nemas doma , tak rtutove dneska uz nesezenes

jajina.c
9. srp 2011

Ahoj holky, já mám dotykový na čelo - Geratherm ( cena do 1000 ), chvilku přidržim, dá se dát i do ucha, ale to by malej nesnesl. A je o.k. i přesný - mám odzkoušeno. Ale když byl malý v nemocnici, tak ho měřili bezdotykovym a pokud měl teplotu nad 38, tak ho vždy měřili normálním v zadečku. Teď mi můj Dr prodal 4 teploměry - jsou to 4 kusy, taková srdíčka, nalepí se pod ručičku a prý to vydrží dva dny, takže se stačí jen podívat, jakou hodnotu ukazují - Jmenuje se to - TraxLt, stály ty 4 kusy 100,-Kč, takže to docela jde.

argousek
autor
10. srp 2011

@jajina.c já jsem nad tím gerathermem taky uvažovala, to jsem ráda, že se ozval někdo, kdo s ním má zkušenosti. Já mám geratherm digitální do prdelky a jsem s ním taky moc spokojená. A zkoušela jsem přeměřit teplotu i rtuťovým ?? Byla tam nějaká odchylka?

ludva
10. srp 2011

Ahoj, mám teploměr Microlife bezdotykový a jsem s ním moc spokojená. Je to jen otázka cviku trošku se s ním naučit zacházet 😉 Samozřejmě, že nad rtuťovou rychloběžku není 😠 , ale ta už se nedá běžně koupit 😖
Bezdotykový teploměr oceníte hlavně v noci, když dítko spí. Proč ho budit kv. kontrolnímu měření?
Já osobně jse pro bezdotykáče všemi deseti 🙂

argousek
autor
11. srp 2011

no tak mně přijde blbý měřit pětiletýmu klukovi teplotu v zadku, navíc se vzteká a nechce to. No a to že to pořádně podrží v podpaží na to moc nespoléhám, to mi přijde taky dost nepřesné 😝

jajina.c
12. srp 2011

Agrousek: rtuťovým nee, jen klasickým digitálním a pokud jsem odečetla 0,5 st., tak to bylo stejné, rtuťový doma ani nemám, rozbil se nám a už jsem ho nekupovala. S tímhle jsem spokojená, ale pokud se mu blíží teplota ke 40, tak raději měřím i v zadečku digitálním, ale musím se sním prát, takhle o tom v noci ani neví, když ho měřím, jen, že to pípne a to je vše a to většinou ani neslyší🙂.

hlavinka
7. lis 2011

Ahoj holky, uvazuju nad koupi teplomeru na celo http://www.detskydum.cz/detail/h-h-eln-teplomr-... znacky H+H.
Je fakt, ze digitalni teplomery jsou uplne na nic, presne jak pisete, rozdil 1 stupen zadnej problem a jeste to meri pomalu☹ Zlata rychlobezka, ale bohuzel, nemam☹