Čepice s plachetkou nebo bez?

miawish
11. dub 2018

Zdravím, pomalu pokukuju po prvním kloboučku nebo čepičce na léto a zaujala mě příp. plachetka vzadu. Máte s tím někdo zkušenosti? Chrání to lépe před sluncem? Nevadí to dětem víc než obyč čepička? Je to vůbec k něčemu? 🙂

zvirka
11. dub 2018

Ahoj, když byl Mireček malý, tak jsme ji jednou měli. Nevidím moc velký rozdíl s běžnou čepičkou, sluníčko mu teda nesvítilo na ouška a krček vzadu, ale to pak ani s kloboučkem, na který jsme pak přešli. Jinak mu to nevadilo podle mě vůbec, akorát klobouček mi připadá vzdušnější a chrání stejně.

kladpol
11. dub 2018

@miawish Já bych řekla, že třeba klobouček je takový vzdušnější, že v té plachtě se můžou i zpotit, pokud nebude foukat vítr a klobouk podle mě splní stejný účel, jestli to dětem vadí nebo ne nemám osobní zkušenosti.

lindaaax
11. dub 2018

Já u dětí upřednostňovala plachetku, pokud ovšem byla z jemného plátna a kvalitně ušitá celá čepička. Krk i uši to ochrání opravdu ze všech úhlů, určitě k vodě, já nechávala i do vody 🙂 Ale záleží... my máme světlou pleť, dáváme 50 ochranný faktor... někdo to tak neřeší. Já osobně si myslím, že to praktické je.

bonulinka
11. dub 2018

Dávala jsem loni i předloni synovi a na léto je to super věc. Z tenkého bavlněného plátýnka, chrání uši i krk, kšiltík zase oči, nosil čepičku rád a prakticky celé léto.

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz