Hnízdečko pro miminko - ano či ne a jaké?

zirafa1
9. dub 2016

Uvitam vsechny zkusenosti a nazory maminek, ktere MAJI nebo MELY hnizdecko-poridily byste jej znovu? Pripadne jake? Velice dekuji.

gnozka
10. dub 2016

Myslíte na spani ? My meli Polovysypanou perinku z ktere jsem dcerce dělala hnízdě jo na spani a od 3 tydnu či se narodila spinkala v noci tak krasne ze se budila Max 2x za noc a byla úplne klidne dite 🙂

michaelamen
10. dub 2016

Tak to by mě taky zajímalo 🙂 Taky uvažuji o koupi hnízdečka, přijde mi to skvělý nápad 🙂

elekthra
10. dub 2016

my jsme "hnízdečko" měli (spíš takový vak, něco jako velikánská lentilka) s kuličkama a malej v tom byl rád i v tom pěkně spal (přes den). na noc jsem ho měla vedle sebe v posteli, tam jsem hnízdo nepoužívala, protože to bylo moc vysoko (vždyky jsem se jen naklonila, dala prso a bylo, nevstávala jsem a nesedala si). takže u nás druhátko bude mít lentilku (přes den) také 🙂

majkoz
10. dub 2016

Tak mi to nedalo, jsem se musela podivat, co ta hnízdečka jsou zač. Vypadá to krásně! Je fakt, že položit malinké miminko do postýlky jen tak je hrozně divné(aspoň je to můj pocit) když už, tak jsem kolem nich dávala srolované dečky nebo peřinky. Ale co je, dle mých zkušeností a i pocitu, nejlepší hnízdečko, je péřový polštář. Kluci v něm byli klidní, žádné rozhazování ručičkami a tak, prostě fakt hnízdečko;)

beida
24. čer 2016

Byla jsem na Jare v Praze na festivalu designu pro deti a videla tam hnizdecko od www.mimiconcept.cz a hodlam ho koupit dceri, ktera bude mit v zari syna. Maji pekne barvy a pripada mi to velmi vhodne.

ewik84
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
ewik84
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
ewik84
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
micaella23
24. čer 2016

My zkusili po kamaradkach 3- 1) styl fatboy 2)styl matrace z pametove peny 3) podobne jako tady na fotkach.. Mala jak nema zada rovne tak ji vsechno vadi a je neprijemny. Ja bych v tom sama usla hned🙂

misulka84
25. čer 2016

Spíš bych se zeptala na názor ortopeda, mimčo by mělo ležet na rovné podložce kvůli zádům. Alespoň nám to tak v porodnici doporučovali.

ewik84
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
martiniquest
25. čer 2016

Mně se hnízdečko taky líbilo, ale připadá mi to naprosto zbytečné. To už mi připadá praktičtější koupit polštář a odsypat značnou část náplně...Mimino pak leží na rovném a náplň má obloženou jen kolem sebe.

laisobel
25. čer 2016

U nas vedla tesne utazena zavinovacka, jinak do 3 mesicu nespala... Pres den jsem ji mela kdyz trapily koliky na stocenem kojicim polstari, jak ji pekne obklopil tak v nem sem tam vydrzela ale njspokojenejsi byla v postylce.. Takze za mne tezko rict.
Kamaradka ma a pouziva jen kdyz musi od male odejit a chce ji nechat ve velke posteli.. Na spani se jim neosvedcilo, na kojeni neprakticke.
Ale druha ho mela a prdolka byl spokojenej.
Takze je to ditko od ditete. Muze se myslim s klidem stat ze v nem nebude chtit byt a stejne tak ho muze milovat.
Ja o nem na druhe dite premyslim, ne na spani, ale kdyz je pak prdola vzhuru tak ho v tom clovek muze nechat na gauci nebo tak...
Hodne jsem videla ze si je i holky samy sijou 🙂

ppejskova
25. čer 2016

@ewik84 škoda že jsem Vás neobjevila před půl rokem...teď už budem dávat hnízdečko pryč... :/
Nádherná práce...

ppejskova
25. čer 2016

Jinak za mě ano... Super když chce maličké spát s Váma a třeba ze začátku strach ze zalehnutí hlavně když třeba chtěla být u táty... Přes den pak že se někam zkutálí...za mě super věc...

san_gimignano
25. čer 2016

Mam stejne jako na fotkách a za nás teda určitě doporučuji. Malej v tom spí stále (nyní 4 měsíce) a cestuje s námi všude. Postylka, cestovní postylka, sedacka, na návštěvy 😉 Dávala jsem ho do nej v zavinovacce, za chvilku nám bude malé.

sedlakovasary
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
ewik84
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
reziinka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
malamarssi
28. čer 2016

Taky uvazuji o hnizdecku. Nase mala mela tyden po narozeni problem s dychanim a byla na Jip a doporucili nam zvysenou polohu. Podlozit rost v postylce aby mela hlavicku vys nez nozky. Ted uz bude mit 4 mesice a v noci se mele tak se vzdycky skutali a spi az v nohach nakulena na mantinelu. Mame postylku oblozenou ze vsech stran mantinelem a jeste dekou tak by bylo hnuzdecko asi prakzictejsi. Jak velka hnizdecka se daji sehnat?

ewik84
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
oxi6
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
simonapet
5. črc 2016

@ewik84 Ahoj, chtěla jsem se zeptat ohledně hnízdeček, do kolika měsíců dítěte cca je, a jak dlouho trvá ušití? Děkuji.

oxi6
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
camperses
22. srp 2016

Pořídili jsme hnízdečko od mimiconcept a k tomu beránka, takže by měla úplně luxusní spaní...no a jak spí? Jedině vedle mě, usíná u prsu, v hnízdečku jsem pro ni prostě moc daleko 😀 Ale ona je celkově rarita a doufám, že ji na něj ještě naučím, zatím má tři týdny, hnízdečko od této firmy je cca do 9 měs. - podle velikosti dítěte ;)

ponickova
14. zář 2016

Holky, prosím, které máte hnízdečko. Máte to dno pevnější - třeba tak, že při přenášení drží svůj tvar?

Já jsem si nechala ušít od jedné paní z mimibazaru a hrozně mě překvapilo, že to dno je takové "prázdné" a při zvednutí se dost prohýbá. Vyplněné je to vatelínem, řekla bych tak vrstva 2 - 3 cm. Popravdě jsem si myslela, že to bude takové pevnější, dost mě to překvapilo a teď zkoumám i u dražších značek, jestli to tak taky mají, nebo jestli je to běžné.

beida
14. zář 2016

Já jsem koupila právě v Londýně narozenému vnukovi hnízdečko od MimiConcept, a je úžasné. Krásně, kvalitně ušité a má velmi pevně udělané dno. Doporučuji.

camperses
15. zář 2016

V mém Mimiconcept je molitan, takže se trochu prohýbá, navíc okraje jsou pochopitelně taky měkké, takže při přenášení určitě tvar nedrží, ale riziko, že se miminko vzbudí je určitě minimální oproti přenášení v dece ;)

smazicka
6. led 2017

Dobrý den, funguje vám pod hnízdečkem monitor dechu? Zvažuji jeho koupení, ale mám obavy, aby pak fungoval monitor dechu umístěný pod matrací v postýlce.

ponickova
6. led 2017

@smazicka: funguje bezvadně! 🙂 A do hnízdečka určitě běžte, je to skvělá investice a miminko je v tom moc spokojené!🙂