icon

Jak prcka obléknout do fusaku v mrazech?

30bar
6. led 2015

Poradíte prosím jestli jsem prcka oblékla dost? Je v hluboké korbičce, má sedm měsíců, dnes bylo mínus 4 a měl na sobě froté punčocháče, tenké ponožky, chlupaté bačkůrky, body s DR, na tom kabátek tenký jako body s DR, byl v kombinéze, která má vevnitř kožíšek a ve fusaku emitex...Když jsme přišli domů, tak měl ručky vlažné a nožky taky takové vlažnější. Vyloženě teplý nebyl...za krkem teplý byl. Obličej studený,ale to je v mrazech myslím normální, nos takový vlažnější. Nevím jestli náhodou ještě něco nepřiobléct. Jinak ruce má vždycky schované ve fusaku, zatím jsem mu rukavice nedala, když ruce nevystrkuje...Jinak venku spal, pak se probudil a vypadal spokojeně...
díky

Strana
z2
30bar
autor
12. led 2015

@vendy01 To je pravda s těma babičkama... 🙂 tak děkuji za rady

marecekavendulka
1. únor 2015

@30bar fíha,já dávám jen punčocháče a vršek mikina,svetřík,bundička.. mít ji v kombinéze,tak se upeče. 😎 😎

medrin
1. únor 2015

@30bar říká se, že se mají oblékat o jednu vrstvu více jak ty.. já to nikdy nepřeháněla a malý nebyl zatím ještě nemocný 🙂 .. Prostě má body s dl. rukávem (u tebe je to triko), mikinu či svetr, punčocháče a na tom tepláčky nebo nějaké kalhoty a ponožky.. bundu, čepici a rukavičky a hotovo 🙂 ten fusak vše doladí.. zakryla jsem ho i tak dekou a navrch byl nánožník.. mi tak jezdíme dodnes 🙂 Obličej vždy studený .. ten ani ty nemáš teplý 😉 a ruky jak kdy 🙂 Pokud jsou schované tak teplé, když jsou venku a mává s nimi tak studené.. ale je teploučký jinak všude 🙂 takže v poho 🙂

30bar
autor
1. únor 2015

@medrin To tak oblékáš, když je třeba mínus pět? Já jsem tak jak píšeš oblékla dneska, bylo kolem nuly a myslím, že byl spokojený. Zpocený nebyl, když jsem přišla domů. A nosík má taky studený?

smardik
1. únor 2015

@medrin oblíkala jsem stejně a byli hezky teplí, párkrát jsem oblíkla víc a to bylo řevu, byl celý zpocený

alcar
1. únor 2015

Kdyz je kolem nuly, tak davam na nohach jednu vrstvu (vetsinou teplacky, ponozky), nahore body s dlouhym a bundu. Cepka (v mrazu hrubsi), rukavice a flisovy satecek vzdy. Kdyz je pod nulou napr. -3,-5, tak pridavam pod teplacky jeste puncochace. A kdyz je -10 a vice nebo brutalne fouka, tak davam kombinezu. Jinak fusak a zatepleny nanoznik.

medrin
2. únor 2015

@30bar mi máme nosík studený i doma.. i ruce, ale to mám i já. Ano oblékám tak stále.. už od miminka to nepřeháním. Ani ty se neoblečeš do více vrstev, pač by ses upekla.. a prcek tam sice leží, ale když má na sobě toto.. a k tomu ještě tu deku tak mu to stačí 🙂 Navíc mi spinkáme při ventilaci a jak se mu krásně dýchá.. musíš otužovat, ne moc, ale tak, aby když kolem něj někdo kýchne nebyl hned nemocný.

@smardik 🙂 tak tak.. ale já ho stále oblékám tak jak sebe.. , někdy nechápu v létě maminky.. sami jsou pomalu nahaté a dítě mají ještě v dece ☹

smardik
2. únor 2015

@medrin tak já ani tu deku nedávala teda. Podle mě pokud je pořádný fusak není důvod převlíkat, náš byl do myslím - 20

pisisvori
2. únor 2015

Mala ma v mrazech body s dlouhym rukavem s outlast a polodupacky( v tom je doma)a na tom fleecovy overal reima s merino vlnou a na tom perovou kombinezu reima, cepici a kapucu a je ve fusaku, nikak prehrata ani spocena neni. Rukavice ani zadne "boty" nedavam ma pretazeny overal a kombinezu. Kdyz je tepleji ma misto perove takovou kombinezku,ktera je jako 2vrstva a na tom uz jen fusak.

Jen moc nechapu jak nekdo pisete,ze maji puncochace,teplaky, ponozky,boty, body, mikinu, bundu atd vzdyt to musi byt opruz oblikat a pro deti neprijemne tolik dilu,ktere mohou nekde skrtit a tak.

30bar
autor
2. únor 2015

@medrin a kombinezu teda někdy používáš? Já teda nevím, ale měla jsem dnes na návštěvě kamarádku a její malá měla punčocháče,, body DR, fleec mikinu, na tom kombinezu a byla ve fusaku. Fusak má myslím emitex. Sedící roční holčička. Máme tu dnes kolem nuly, ale celkem "vlezlé" počasí. Myslíš, že je to moc? Nahoře myslím OK, je to vlastně obdobně jako bunda, ale dole možná stačily kalhoty teplejší..nevím no. A jak teda prosím poznáš, že je teplo, když je i nosík studený? Já mívám většinou ruce teplé, ale někdy taky studené a je mi teplo, ale třeba i teď v dospělosti mi šáhne mamka na ruce a prý "ty je máš studené, běž se obléct..." 🙂

Jinak s tím létem máš pravdu, to bych opravdu oblékala jako sebe, nepřeháněla. Dětem pak musí být strašně nepříjemně...

alcar
2. únor 2015

@30bar u deti se saha na zatylek. 😉 Ja treba tim, ze mam zatepleny nanoznik, tak kombinezu davam fakt jen ve vetsich mrazech. Jinak to co ma doma a nahoru oblecu jen bundu (bez mikiny). U holcicky tve kamaradky bych urcite nedavala tu fleece mikinu a nebo ano, ale potom treba fleece overal, kdyz uz teda. Ale zase zalezi, jaky fusak ma a jak dalece dite vystrkuje ruce. Ja mela treba Emitex a ten neni zavinovaciho typu a mala mi z nej furt trcela ven (ruce i ramena). Tak jsem koupila mumii Lodger a z toho mi vytahne jen ruce. Takze je opravdu cela v teple a muzu dat primo na body jen bundu bez mikci.

medrin
3. únor 2015

@30bar no když jsme byli menší a měli jsme ji tak ano.. byl jen v punčocháčích, body DR a mikina a kombinézka.. samo čepička 🙂 a stačilo to 🙂 teď ji ještě nemáme, tak chodíme tak jak jsem psala.. ale mít ji tak proč ne ;) .. jinak dnes obleču stejně.. ono se to zdá, že je tam teplo, ale zdání může klamat 🙂

Jak píše alcar.. sahat za krček, zdali je teplý.. když nevěříš můžeš i níž .. na bříško, zádička. Já mám ruce, nohy a nos stále studené a malý to zdědil po mě.. nožky má někdy vlažné, ale zbytek tělíčka jak kamínka 🙂 Neboj on by ti jasně řekl, že se mu to nelíbí 🙂

Strana
z2