Fusak Lodger, je opravdu tak skvělý?

verka_s
12. říj 2014

Ahoj maminky, řeším dilema jaký koupit fusak. Máme Mutsy Igo, korbu lite. Syn má těď 3 měsíce a nevím, jak se mu v zimě bude v korbičce líbit (bude mu tak tak....). Pokud by vydržel v hluboké, nedávala bych mu do fusaku kombinézu, pokud ho dám do sporťáku, budu mu kombinézu dávat určitě.
Jaký koupit fusak?
Uvažovala jsem o Emitexu Monti 3v1 nebo Winter sport (vsepromiminko.cz) ale do hl.korby moc nesedí. Hodně dobrých recenzí je na Lodger, který sedí ho hluboké i sporťáku....je opravdu tak skvělý?
Co by jste vybraly vy? Poraďte prosím! Děkuji 🙂

andrejinda
12. říj 2014

Ahoj,

tak my máme fusak Lodger bunker a je fakt super. Mám velké děti, tak jsem chtěla, aby byl fakt velký a dlouho vydržel. Jsem s ním moc spokojená - je velký, pěkný a krásně teploučký, za mě tedy naprostá spokojenost ve všech ohledech.

svobodpetika
24. črc 2015

Chtěla bych obnovit tuto diskuzi 🙂 mám fusak do kočárku na zimu a rozhoduji se jestli koupit ještě jeden spíš na podzim/jaro.Hodně se mi líbí bunkr 🙂 Mám tedy problém že do korbičky bude asi dost velký, dávali jste někdo nebo spíš jen do sportáku.

anetadr
24. črc 2015

@svobodpetika Já dávala do korbičky a krásně se vešel - je určitě lepší, než ty prkennější (např. emitex) - jak je měkký, tak se krásně vytvaroval podle korbičky. A to jsem měla opravdu velké miminko (při porodu 5,02kg a 56cm!!!).

svobodpetika
24. črc 2015

@anetadr právě že fusak co mám originál do kočárku mi příjde spíš pak na sporták musím ho ohrnovat v nožičkách aby se vešel a jak je to šustkové klouže to 🙂 kočárek mám dlouhý asi necelých 80cm .

anetadr
24. črc 2015

@svobodpetika 80cm v korbičce bude místa dost - ono tam mimčo zase tak dlouho nevydrží, protože jak se naučí lézt a sedět, bude za jízdy vyskakovat - tedy alespoň mně to Šíma dělal, takže pak musel do sporťáku. To už je skoro jedno, co se tam dá za fusak. Ale ten Lodger se mi hodně líbil🙂

mpavlinka
24. črc 2015

Za nas spokojenost na obe deti. Do korbicky 76 cm se v pohode vesel.

aaa
24. črc 2015

Měli jsme a je nejen krásný, ale krásně měkký a teplý, naprostá spokojenost 🙂

alisek
24. črc 2015

@svobodpetika fusak jednoznačně doporučuji, dobrá koupě, já ho používám tedy jen ve sporťáku, mám taky mutsy ale do korby teda nevim nevim, podle toho co máš za korbu, já měla korbu cargo a tam leda s malinkým miminem

svobodpetika
24. črc 2015

@alisek korba je dlouhá asi 78 cm a Tomášek není nijak obrovský ale roste rychle a na podzim bude možná právě do celé korbičky (zatím jsou mu 3 měsíce a má tak 65 cm a 6,3 kg.

alisek
24. črc 2015

délka by odpovídala, je to celkem úzká korba aspoň ta kargo je, no uvidíš, každopádně se ti pak hodí do spor´táku třeba na zimu tam i přejdete
@svobodpetika

apacheee
AMBASADORKA
24. črc 2015

Mame bunker,davala jsem do korby i sportaku a oboje super.Je sice drahy,ale investice rozhodne nelituju😄

svobodpetika
24. črc 2015

@alisek já nemám mutsy ,to psala zakladatelka 🙂)

alisek
24. črc 2015

@svobodpetika tak to jo, to jsem přehlídla, tak by se to mohlo vejít, mutsy má dost úzké korby

schnek
24. črc 2015

lodger byl super, dávala jsem do koby, do sporťáku i do golfek. Určitě můžu doporučit

svobodpetika
24. črc 2015

našla jsem si na bazárku jeden který se mi moc líbí tak si asi udělám radost a půjdu do toho

scai
24. črc 2015

mě teda moc skvělý nepřišel. Na miminko ještě šel, i když jak je to vzadu nerovné a dělané jakoby do sedu, musela jsem vždy vyrovnávat aby malá neležela na nějakém záhybu a netlačil jí.
Když pak byla větší, dávalo se mi špatně až ke krku, odepínala suchý zip, který ani nijak extra nedržel.
Taky mi pak chybělo, že nemá dole odepínání a když dítě chodí a pak se veze, vždy ho zašpiní.
Už bych si ho nekoupila.
Koupila jsem pak outlast od Dity a ten byl super. I když desingově byl hezčí lodger...nejde jen ale o vzhled

zlababa07
24. črc 2015

Měla jsem zimní emitex a lodger. Emitex mi ve výsledku přišel asi praktičtější díky odepínacímu spodku (na botičky) a lépe se mi do něj dítě zachumlávalo. Ale ve sporťáku zase kvůli šusťákovým zádům klouzal dolů. Lodger je krásný, měkký a teplý, ale lepší mi přišel asi opravdu jen na miminko v korbě, na větší dítě ve sporťáku se mi neustále nahoře otevíral, nešlo mi do něj dítě pořádně zachumlat, ta vnitřní vložka se též dá použít jen na ležáka, na sedící batole už je malá a je spíš jen jako podsedáček. Nutnost zouvání botiček ani nezmiňuji 😝 Lodger je designovka, ale řekla bych, že praktičtější budou jiné značky 😉

verka_s
autor
24. črc 2015

Ja jsem nakonec koupila Lodger a byla jsem maximalne spokojena! Jak v hluboke, tak ve sportaku....kombinezu jsme v korbe skoro nevyuzili, a prcek se mi do hluboke korby krasne vesel jeste v 7 mesicich 🙂 Ve sportaku parada, mela jsem ho dlouho misto deky, kdyz bylo teplo mel ho rozepnuty, kdyz se ochladilo, zapli jsme ho a jeli a nemusela jsem resit vecne spadenou deku. Kdyz jsem videla ty obri neforemne fusaky....jsem rada, ze jsem vybrala tento! Budeme pouzivat dal a boty mu do nej proste sundam nebo mu dam navleky 😉

svobodpetika
25. srp 2015

Tak jsem zakoupila Lodger a zatím jsem moc spokojená.Do korbičky se mi vešel toho jsem se bála a je to uplně v pohodě.Je krásně teploučký a stahování u hlavičky mi příjde lepší než u mého originál ke kočárku Easy walker.

valenka8
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
kajsav
21. říj 2015

Mám možná hloupý dotaz, ale snad někdo poradí. 😉 Právě mi domů přišel nový Lodger Bunker Denim, je nádherný, jsem z něj nadšená. Teď jsem si akorát všimla, že ve vložce ani ve fusaku samotném nejsou žádné otvory na případné pásy u sporťáku, nebo třeba při použití vnitřní vložky do dětské autosedačky, což mě trošku překvapilo, protože na spoustě fotek bylo vidět, že jsou dítka normálně připoutaná. Poradí prosím někdo, jak to tedy funguje, děkuji. 😉

mpavlinka
21. říj 2015

@kajsav asi je musíte teprve proříznout. Mám starší kolekci, ale předpokládám, že tam ty otvory být musí 🙂

kajsav
21. říj 2015

@mpavlinka Teď jsem mrkla na bazoš, co se tam prodává a říkám si, jestli nemám nějaký starší typ toho denimového modelu, protože fusak nemám tvarovaný na sezení ve sporťáku a ty otvory tam opravdu nejsou. 😀

kajsav
21. říj 2015

Tak jsem se podívala ještě sem na bazárek, zadala Lodger Denim a vyjely mi dva inzeráty a tam je to přesně vidět, jeden je s dírama a druhý bez, moje chyba, vůbec jsem si nevšimla, že je v tom nějaký rozdíl, budu muset nějak pořešit, mamča šije, tak snad si s dírama poradí. 🙂 Má prosím někdo zkušenost, jestli se dá ve sporťáku fungovat s tímto fusakem, když není tvarovaný na sezení?

mpavlinka
21. říj 2015

Já měla tento typ - na dceru růžový a na syna modrý. Dcera je veliká a ve 2,5 letech se do něj v kočáru ještě vešla. Nahoře je jakoby rozhalený a tak jsem jí ještě dávala ve velké zimě přes něj pléd 🙂 Tady je fotka když jí byl rok a půl.

lksim
21. říj 2015

Ahoj. Já mám emitex jaro/podzim a i zimní a pak i lodger. Do autosedačky pro zimní mimi bych dala určitě ten emitex. Dá se zmenčit na kratší. Lodger je v tomto případě docela dlouhý. Jasně emitex je třeba ho hluboké korbičky hranatější a lodger svým tvarem lépe sedí. Myslím si že třeba pro starší kvůli botkám a a že je svrchní materiál nepropustný a ne jen látka jak u lodgeru je lepší emitex. Na botky je ten spodek šust. Navíc se dá předělat na deku. Proto ten tvar. Lodger nerozděláš. Lodger rozbalíš jak zavinku. Emitex rozepneš na obou stranách zipem. No je lepší když si to třeba i vyzkoušíš vedle sebe pokud máš možnost a představíš si to.
Já teda mám oba. Do hluboké na Jaro Lodger (byl to dárek a tak je to na parádu jinak bych ho za ty peníze nekoupila) a emitex do autosedačky a pro starší pak do sporťáku.

mpavlinka
21. říj 2015

Já měla Emitex i Lodger a ve velké zimě, když padal sníh apod. jsem používala spíše Emitex a jinak Lodger.

kajsav
21. říj 2015

Já čekám mimčo v březnu, tak jsem si ten Lodger právě vzala hlavně do hluboké korby a že vložku použiju do autosedačky, hold budu muset půjčit jiný Lodger od nějaké kamarádky a naznačit si dírky, aby mi je tam mamka udělala. 😉 Doufám, že se dámy nebudou zlobit, že jsem použila jejich foto, tady ten Denim pro srovnání, třeba to nekomu pomůže, já mám ten vpravo. 😉

mpavlinka
21. říj 2015

@kajsav do hluboké korby bude super. Kuba i Nikča byli letní mimina a tak první zima v Lodgeru a druhá taky a vůbec nevadilo, že není šusťákový uvnitř, protože oba byli lenochodi a tu druhou zimu, kdy jim byl rok a půl, se stejně pořád vozili, vyjímečně chvíli ťapali a jen když bylo hezky nasněženo a umrzlo, takže botičky neměli špinavé 😀. Mně se osvědčila nakonec kombinace Lodger a ten pléd, ono větší dítě si vyndává ručičky i z Emitexu. Emitex má samozřejmě výhodu, že je šustákový, takže do mokřejšího počasí bez pláštěnky je lepší.

kajsav
21. říj 2015

@mpavlinka Děkuju moc za info, už jsem trošku moudřejší 😉