icon

Jak zabezpečit dvoupatrovou postel?

duzame
15. lis 2014

Máme doma dvoupatrovou postel (kupovali jsme jí, protože nahoře bylo spaní pro návštěvu a dole spal syn a měl tam pěknou schovku). Teď máme miminko, a plánujeme, že bude postel sloužit později pro oba. Ale přemýšlím, jak na přechodné období, než budu moct pustit malého nahoru, zabezpečit tu postel, aby nespadl? Žebřík odmontovat nelze. Jak to řešíte? Uvítám i fotky🙂.

ludva
15. lis 2014

@duzame Ahoj, my jsme mívali na palandě síť přidělanou ke stropu 😉

myskin
16. lis 2014

Taky jsem viděla se sítí. Dokonce nějaká firma ty sítě na palandy dělala na míru. Přijde mi to jako dobré řešení.

duzame
autor
16. lis 2014

@ludva
@myskin
taky jsem myslela buď síť, nebo nějakou dřevěnou zábranu, nebo takový ten tunel http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/8025....

myskin
18. lis 2014

@duzame síť mi přijde ideální a nejbezpečnější, dítě nemá kudy propadnout, nechá se bez sítě pouze vlez na postel a taky mi to přijde nejvzdušnější. Nahoře pod stropem je vzduch nejhorší a ten tunel Ikea by to ještě umocnil, nehledě na to, že ten tunel je zábrana pouze optická, ale většinou je ta konstrukce taková vachrlatá, že bych to nebrala jako zábranu - je to tenká látka. Třeba Domestav dělá takové domečky co jdou přidělat na postele (nevím jestli i na jiné než od nich) a ty jsou pevnější, ale opět kvůli vzduchu bych je na palandu nedávala. Klasická dřevěná zábrana mi přijde nedostačující, to by muselo být udělané v podstatě jako tyčky u dětské postýlky a bylo by to drahé a jak vězení. To ta síť by mohla vypadat i hezky, pojmout to třeba jako mořský koutek - postel jako loď, výmalba jako moře, dekorace na zeď, námořnický přehoz a polštářky a na síť rozvěsit taky dekorace (ryby, mušle, hvězdice,...) a dětem by se to určitě líbilo 🙂