Jaké boty na ven na jaro/léto pro 20-ti měsíční dítě?

janazzz
27. bře 2015

Jdeme kupovat synovi botičky na jaro/léto. Na podzim měl kotníčkové boty Essi. Byla jsem rozhodnutá koupit opět kotníčkové, plné, ale říkám si, že za chvíli bude teplo a v nich bude mít zapařenou nožičku. Není lepší koupit nějaké nižší botičky něco jako kecky s vystuženým opatkem? Jestli takové vůbec dělají, jestli zpevněné opatky nemají jenom ty kotníčkové? Děkuji.

dasara
27. bře 2015

@janazzz kdysi jsem četla článek od nějakých doktorů (nevím, zda ortopedů či pediatrů) a tam psali, že do tří let věku dítěte by měly být nejlépe kotníčkové.
Já osobně preferuji kotníčkové - mám totiž trochu strach, aby ta moje cácora, která musí pořád běhat, nešlápla nějak špatně a neudělala si něco s nožkou (podvrtnutí, nedejbože zlomenina apod)

melodygirl
27. bře 2015

V tomto věku bych kupovala jenom kotníčkové, koupit třeba Superfity, v těch se mojí dceři nohy nepaří. Nebo můžeš koupit od FARE plátěné kotníčkové kecky s větráním. Aby byl opatek funkční, musí být výše ke kotníkům.

xcere100
27. bře 2015

Tak to nevím, ale mám 3,5 letého synka a roční dcerku a oběma jsem letos koupila boty od superfit kotníčkové. A až bude opravdu teplo, tak to vyřeší sandálky a do nich třeba ponožku, dokud nebude orpavdu žár. Dělala jsem to i se synem dříve a bylot o super. ONi se jim ty nožky tak moc nepotí, důležité je, aby byly botky kožené, jsou pak prodyšnější 🙂 Teda, to je aspoň moje zkušenost.

gingerone
27. bře 2015

Já po spoustě rad a recenzí tady na stránkách jsem objednala Little Blue Lamb, mají psanou vnitřní velikost, takže podle obkreslené nožičky plus nadměrek. Botky měly v dírkách provlečené fixní gumičky, ty jsem musela vyměnit za tkaničky, jsou to širší boty, takže byly dceři jen na gumičky široké. Ale jsem s nimi opravdu spokojená, jsou měkké, nízké, široké a hezké.

berenika39
27. bře 2015

Hlavně ne kotníčkové🙂. Opět je věda o krok dál, časy se mění a teorie o ročním dítěti, co se v botách pod koleno pohybuje jako v přezkáčích na lyže je už dávno tabu.
Tohle je třeba už dva roky staré, fakt stojí za přečtení.
Taky se učím, stále za pochodu, ted zrovna studuju heslo "barefoot", Zkus, google nezklame🙂.
Má to něco do sebe.

katyxq
27. bře 2015

Koupila bych naopak co nejhebnější, nízké, bez pevného opatku 😉 ... značka pak zavisí dost i na šířce nožičky.
https://www.modrykonik.cz/detske-boty

@berenika39 Barefoot nebo aspoň minimalistické boty vedou u dcerky i u mně - co jsme je zkusily, jiné nechcem 😀 (já v zimě měla klasické boty a to jsem teda protrpěla, jak mají tuhou podrážku i opatek, jak jsou úzké kolem prstů - ale to člověku nedojde, dokud nemá srovnání)

katyxq
27. bře 2015

ne u mně, ale u mě 🙂, už mi nejde hrubku opravit

luciamala1979
27. bře 2015

@melodygirl tu si dovolím oponovať práve v nich (fare platenky) si moj syn vysmajdal nozicku..

katyxq
27. bře 2015

@gingerone taky jsme vyměnili v LBL gumky (to nechápu, kohi napadlo je tam dát) za tkaničky. Malá jejich botám říká skákací, asi protože ji nikde neomezují v pohybu 🙂 (a je to poznat na chůzi i zručnosti třeba na prolézačkách - a tím myslím hned, ze dne na den po změně bot)

gingerone
28. bře 2015

@katyxq Jo, tkaničky to potřebovalo. Akorát mě mrzelo, že už jsme se velikostně nevešli do té ka 🙂 🙂tegorie 1-3, myslím, že by byly měkčí, ale zkušenost nemám. Příští boty beru taky tam 🙂

nonnni
28. bře 2015

Pevne, kotnikove boty jsou pro dite jeden z nejperverznejsich typu obuvi vedouci ke vsemu moznemu, jen ne dobremu vyvoji nohy. Bavime-li se tu o detech, ktere nemaji vrozene vady a deformace, ktere se tou botou , delanou diteti primo na miru!, koriguji.

Pediped, little blue lamb, seekairun, shooshoos....na jaro/leto, kdyz je sucho, tak bohate staci kozene capaky, klidne bez fusek (ano, mam na mysli na ven).

kamiz
28. bře 2015

Tak ja mam syna 4,5 roku a od začátku jedeme v Adidaskách,mají adifit vložky a jsi skvělé.Po jiných botách ani nekoukam,teda kromě sandálek,to vedou Keen.

irinka
28. bře 2015

Kupuju buď Superfitky, nebo teď má malý celoroční Geoxy, který maj nějaký způsob odvádění vlhkosti z botky, jsou super. Dala bych na své vlastní uvážení a hlavně na to, co dítěti sedí. Každé dítě má jinou nožku a sedí mu něco jiného. Dřív jsme malému kupovala botasky Nike nebo Adidas, když pak přešel na Superfitky, tak byla vidět hodně velká změna v tom, jak mu botky sednou, od té doby mi tahle obuv nesmí přes práh. Já nosila už od mala nízké botky a dopracovala jsem to ke zvrknutí kotníku až do sádry, takže nehodlám tomuhle vystavovat moje dítě.

luciamala1979
28. bře 2015

@nonnni vec nazoru

luciamala1979
28. bře 2015

@irinka to stejne, ked chytim do ruky adidy po synivi a vidim ake su tazke v porovnani so superfit a ecco nikdy viac Suprove lehounke makkucke boticky!

kajalka
28. bře 2015

@katyxq Katy a máte ještě squeeky nebo toddlery? Furt pátrám po tom, jestli u toddlerů podrážka trochu změkne nošením.

katyxq
28. bře 2015

@kajalka toddler - chtělo to podrážku pomačkat, poohýbat, pokroutit (po chvilkách jeden večer u televize) a pak podrážka hodně změkla a ještě o něco změkla během asi týdne nošení, od té doby stejná

soleilll
28. bře 2015

@janazzz Před dvěma týdny jsem vybírala celoročky pro našeho 26-měsíčního, velikost 23. Chtěla jsem po předchozích zkušenostech značku Fare, ale v jeho velikosti byla většina modelů pod kotníky. Líbily se mi víc, ale pro jistotu jsem výrobci poslal dotaz, jestli je nižší bota z ortopedického hlediska vhodná. Tohle je odpověď: "Rozhodně bychom Vám doporučili pro tak malé dítě nákup kotníčkové obuvi na šněrování. Je to důležitý aspekt týkající se právě správného vedení nožičky a fixace kotníčku." Můžeš tomu věřit nebo nemusíš. Na léto dáš otevřené kotníčkové sandálky a problémy s pocením určitě nebudou.

kajalka
28. bře 2015

@katyxq Super, tak jdu do nich 🙂 Kéž by už se ahinsáci vytasili s dětskýma..

kajalka
28. bře 2015

@soleilll Tak oni asi jiné, než kotníkové nedělaj, proto ta odpověď 😀 Proč se má nožička fixovat a někam vést? Proč takhle nefixuješ třebas ramínka? Kolena, kyčle? Proč právě kotník? Jediná správná cesta je mít silné svaly. Né je oslabovat rigidní fixací.

soleilll
28. bře 2015

@kajalka Asi nerozumíš psanému textu - píšu, že ve velikosti, kterou jsem hledala, mají většinu modelů pod kotníky... Už k tomu nemám co dodat. 🙂

katyxq
28. bře 2015

@kajalka větsina světa jde jinou cestou, ale u nás (jako u víc věcí) se budeme držet něčeho jiného zuby nehty, protože se změny snad bojíme 😀 - co kdyby to fungovalo a museli jsme uznat, že jsme se mýlili, ó jaká hrůza 😀
- můj pohled, berte to s nadhledem 😉

nonnni
28. bře 2015

@soleilll a to jsi jako cekala, ze firma vyrabejici kotnickove boty ti napise "no mlada pani, ono uz je celkem par desetileti prokazano, ze pevna, kotnikova obuv pro dite je skodliva, takze doporucuji nechat u nohy ditete primarne vyvinout svalstvo a nenechat ho atrofovat v neprirozene poloze jen proto, ze ceska ortopedicka komora je 100 let za opicema a podava si uplatky z prava do leva a zase zpet."? To je, jako se ptat vyrobcu UM, zda je ten jejich hnus nutny u ditete nad 12 mesicu...jisteze neni, ba naopak, ale vesele ho budou prodavat, az do tri let veku a propagovat to, jako naprostou nutnost.

marecekavendulka
28. bře 2015

@soleilll to ti odpověděli špatně,resp. ti špatně poradili. Nejspíš čerpali ze starých zkušeností,nyní mají být dětské boty právě bez opatku,nefixované.

marecekavendulka
28. bře 2015

@kajalka věděla jsi,že u nás v Budějkách je kamenný obchod Ahinsa ? 🙂

irinka
28. bře 2015

@luciamala1979 No vidíš, a mě to přijde naopak, já nikomu jeho názor neberu, ať si každý dětem kupuje co chce za botky, i já to tak budu dělat 🙂

marecekavendulka
28. bře 2015

obecně bych vybrala obuv s ohybatelnou porážkou,ne kotníčkové. taky ted vybírám pro dceru botky,resp. capáčky.

luciamala1979
29. bře 2015

@irinka tak tvrdime to stejne - su dve limie, fixacia plus volna noha a druhy je uplne volna noha a som rada, ze kazdy ma narok na to vybrat si, svojmu dietatu co chce. Mne sa len trochu zdal Tvoj nazor nutene napisany, mozes a nemusis mat pravdu. Tak botam zdar a nehadajte sa, moznosti je vela kazdy hlada pre jeho dieta indiv to najvhodnejsie ;)

luciamala1979
29. bře 2015

@kajalka a kycle sa nekontroluju a prip nefixuju?🙂 ja som to tiez zvazovala, potom som zvolila strednu cestu. Doma syn bosi, kedy moze i vonka na plazi a pod., takze propriocepcia a spevnenie samo tam je. V skolke od 2,5 roka cca nekotnickove sandalky a von vacsinou kotnickove boty, do troch rokov mal. Potom v nich zacal chodit ako cap vela behal a uz mu to prekazalo v pohybe, tak ma nizke ecco alebo fitky ;) su krasne mekke ohybne. Holka bude to iste🙂

irinka
29. bře 2015

@luciamala1979 Néééé, já to tak nemyslela, prostě jsem jen napsala svůj názor 🙂 to poslední co bych chtěla je, se tady dohadovat, to fakt nepotřebuju 🙂