Jaké koupit látkové pleny "do základní výbavy" - podložky atd, ne na přebalování?

dejvitka
30. čer 2019

Ahoj, chci se zeptat jake koupit latkove pleny. Myslim takovou tu zakladni vybavu na podlozeni, ublinkbuti, zakryti, ne na prebalovani. Byla jsem v jednom babycentru a vsechny pleny mi tam prisly umelohmotne, leskle na povrchu a u vsech stitek 60'C. To uz se dnes nemusi vyvarit ?
Jake pleny koupit, aby byly kvalitni ? Divala jsem se na XKKO, T-Tomi, Libštátské.
Diky moc.

ajja87
30. čer 2019

@dejvitka já teda značku neřešila,na to ublinknuti atd. jsem koupila úplně obyčejný myslím někde v Pepcu (normálně i vyvařim) a něco objednala z internetu.na podložení a utírání se mi osvědčily bambusové a taky jsem nehledela nějaké extra prostě za rozumnou cenu.Sice ty obyčejné pliny je fakt, že to není taková kvalita jako třeba bývalá za nás,ale na takovéhle věci to stačí.

lizaa
30. čer 2019

Mam par libstat a ty jsou fajn že jsou hezký rovné i bez žehlení. A teď jsem si nakoupila na lidl eshop 3ks za 99,- asi 4 balení pěkně potištěné a ty jsou krásné veliké, přijemne, nejsou bez žehlení tak hladké jako libstat ale mně to nevadí. Pepco jsem koupila pár plen a děs hrůza, po vyprání jsou pokroucene do harmoniky a poloviční.
Jo a nevyvaruju...

fouskovi
30. čer 2019

Klasické bavlněné jsme kupovali ve Vesně a pak jsme dostali barevné z Tesca a peru na 60 a staci

leilinka1234
30. čer 2019

Máme XKKO nebělené a jsem maximálně spokojená. Super měkké plenky, které drží.

malytlustyhroch
30. čer 2019

Mame libstatske bile z bavlny, normalne peru i na 95°, kdyz je to nahodou potreba. Dostali jsme i nejake s potiskem, na tech je psane max.60, ale taky je obcas dam na 95° a dobry, jen ty obrazky samozrejme blednou rychleji. Co se nemuze dat na 95° je bambus kombinovany s bavlnou - to se nam nerovnomerne srazilo, pouzivat se da dal, ale je to krabaty a obrazky zdrcly.

yenefer1
30. čer 2019

Co jsem tak vypozorovala, tak si maminky hodně chválí ty XKKO. My máme T-Tomi a taky jsou fajn a dají se prát normálně na 90°C, ale když je srovnám se starýma plínkama, které mám ještě po mně, tak se podstatně hůř žehlí. Jak je to u těch XKKO nevím, nemám zkušenost.

malytlustyhroch
30. čer 2019

Jo, jestli to chces na podlozeni, prikryti atd. , tak treba Libstatske maji dve velikosti - ty vetsi mi na tohle prisly mnohem praktictejsi.

6miska4
30. čer 2019

XKKO Staré časy 👍🏼

dejvitka
autor
30. čer 2019

Holky diky moc. Prave, to co byvalo za nas, tak asi dnes neni nic podobneho. My nemame po kom dedit, takze kupuji vse nove. Cenu resim, ale zas nechci koupit smejdy. Bude to v budoucnu i na sourozence, tak bych rada neco co vydrzi. Diky moc za rady, projdu si 🙂

barussska1
30. čer 2019

@dejvitka nejvic podobny tem plenam, co byly za nas jsou urcite xkko stare casy. Ale mam i par xkko bambusovych a obycejne bile od Matejovskyho ( vyborny, pevny). Vyvarovat nemusis. Staci na 60 v pracce. Mela jsem 20 obyc bilych, na pultik doma, aby nelezel ba podlozce a asi 15 barevnych na paradu.

dejvitka
autor
30. čer 2019

@barussska1 diky a lepsi Stare casy nez bambus ?

petulejan
30. čer 2019

Co jsem slyšela,tak pliny se vyvarovaly z důvodů,že se tam ta větší nehoda v pračce zaprala,proto se vyvarovaly a v době plin na přebalování neměly pračky takové stupně. Pokud budeš používat jen na ublinknuti atd,tak na co prat na 90?

yenefer1
30. čer 2019

@petulejan no třeba naše malá od narození dost zvracela a i teď v 5ti měsících si občas ublinkne a protože už jí příkrmy, tak bílé plínky hrajou všema barvama a opravdu je musím namočit a vyvařit, jinak to z toho nedostanu 😀

la_amanita
30. čer 2019

Xkko jsou asi fakt nejlepší, mám staré časy nebelene. Pak mám spoustu libštátských, ty jsou na těsném druhém místě. T-tomi mám jen troje, ty berou třetí místo, Lidl se umístil jako poslední. Co se týče klasických bavlněných. Libštátské mám i ve velkém formátu jako tetra osušky a malé žínky, jsou fakt super. A od Xkko mám i bambusové, ale ty použivam jako lehkou přikrývku teď v létě, a jako zavinovačku, je to takový lehčí a živější materiál.

barussska1
30. čer 2019

@dejvitka Stare casy jsou fakt pevny a nekrci se, takze je rada davam pod hlavicky nebo jako podklad na lezeni a bambusovy jsou zas moc jemny a prijemny - ty mam radsi na prikriti ted v lete nebo na utirani pusinky. Ale ty bambusovy se perou myslim je na 40 a nesmi do susicky.

pavla555
30. čer 2019

@dejvitka tak já podědila po tchýni 🙂)). Ty starý dobrý a pozor fungl nový 🙂)). Jinak jsem ještě pár koupila klasických s potiskem a dostala jsem ještě z DM BIO - ty jsou super měkoučké, ale vydržely jen na jedno dítě a to i při střídání s ostatníma... a teď jsem dostala z LIDLU, takovou tu velkou plenkovou osušku a ta je teda taky dobrá 🙂. Ale asi bych to tak nehrotila a hlavně ono je to pak po pár vyprání úplně jiný na omak, než v obchodě (asi jako utěrky na nádobí...)

nik1
5. srp 2019

@dejvitka Jestli máš sušičku, budeš mít měkké i čistě bavlněné plenky. Na utírání pusinky jsem plenky moc neřešila, ale ze zvědavosti jsem koupila bambusové a jsou super. Jemné, měkké, savé. Používám i bambusovou osušku od xkko. Ta je taky super. Nemusím prcka drhnout , na chvíli zabalím a hotovo.