Jaký styl oblečení u miminka/batolete preferujete?
Oblékáte své děti spíše do jednoduše barevných kousků (jednobarevné, proužek..) ve stylu HM, Lindex nebo radši máte své děti v dětských motivech atd? 🙂
;) vubec neresim..co podedi, to ma...zalezi mi jen na funkci - aby ji nebylo zima a slo dobre rozepnout z plen na curani skrz bkm....mam tu hader tak 10 deti, ale vicemene nosi porad dokola par kousku, co jsou hezke a funkcni...az bude chtit neco vylozene dle sveho, rada ji kouoim cokoliv, pro me jsou to uplne malichernosti ;)
Myslíte, že ty overaly s krátkými rukávy a nohavicemi jsou třeba? Body s krátkým rukávem mám
Tak mi bohužel nepodědíme nic 🙂
@dockysbazar Já ty overaly s kr. rukávem považuji za kombinaci bodyčka s nohavičkama (že z toho neleze plína jak z některých bodyček). Já jich pár na léto pro chlapečka mám (většinu zděděných), ale v podstatě nutné vůbec nejsou, pokud máš už dost body s krátkým, tak aby to dítko vynosilo.
@anniesfibis
Jinak prvorodička moc neposoudí co je funkční a v čem se bude dítě líp přebalovat.
Někdo radí jen zavinovací body, někdo aby to mělo co nejmíň cvočků, protože to akorát zdržuje. Mikinka s kapucí nebo bez? atd. Člověk se v tom ztrácí. Možná proto maminky tolik nakupují a pak teprve zjistí co všechno nakoupily zbytečně 🙂
A čekáš holčičku nebo chlapečka. U holčičky je třeba úúplně zbytečné kupovat spoustu různých šatiček (dobře, jedny nebo dvoje nějaké volné jsou ještě OK) a sukýnek (ty jsou fakt na prd!) Je to dobré možná tak na focení anebo vítání občánků. Potom jak ty holky vyrostou, tak stejně akorát všude lozí, zkoumají, hrají si na písku a nejpraktičtější na oblečení jsou legíny či tepláky 🙂
Mám klasické bavlněné overaly z FaF (asi 5 kusů ke každé velikosti 56 a 62). 5ks body s krátkým, 5ks s dlouhým (ve velikosti 56 hlavně zavinovací, pak klasický přes hlavu), 4ks polodupaček, 2 mikinky s kapucí, čepičku. Tak nevím jestli je to moc/málo/stačí.
@ninive211
Chlapečka 🙂
@dockysbazar Podle mě to stačí úplně, když to náhodou nějak moc rychle zašpiní, tak v létě to máš vypraný a hlavně usušený hned (na sluníčku), pokud náhodou nemáš sušičku jako třeba my.
@dockysbazar ja nekupovaka nic, ake mela jsem more hader...za me bylo nej mit navlecky a k tomu trika v lete..v zime body a puncochy..tot vse
@dockysbazar ja treba ty kratke overalky davala hodne v lete. Sezenes i hezke s obrazky, ne jen motiv ala pyzamkovy overal. Ja treba u dcerky mela hezky s vysivanyma kytickama a nabiranimi raminky. Byly vzdusne, ne tak upnute jak bodycka. Plinka v nich nebyla priplacla k zadecku. Potom jak uz byla starsi, ale mela na noc jeste plinky, tak byly vyborne misto pyzamka. Fajn bylo i body ala tilko, bez rukavu, ale to uz zalezi na tobe. Jinak ty mikinky s kapucou bych v kojeneckych velikostech fakt vubec nekupovala, to je strasne neprakticke. A body, pokud se ti chce investovat, tak ja mela nejradsi ty, u kterych byly u krku patentky. Takove, kde byla prelozena latka se, aspon teda u nas, rychle vytahaly.
A co tedy pořídit místo těch mikinek s kapucou? Kabátky? I v létě může být přeci jen chladno.
@dockysbazar Osobně bych radši novorozeně oblíkla do overalu než jen do body - přecejen nemají žádnou termoregulaci a i když ty nohavičky asi moc nezahřejou, měla bych lepší pocit. Funkčně je to ale velmi podobné se samotným body. Nicméně oblečené jen body mi přeneseně přijde, jakoby dítě bylo jen v tričku a spodním prádle bez oblečení spodní poloviny těla - já bych tak teda nikam nešla, ale to je asi jen můj pocit. 🙂 Každopádně pro červencové dítě jsou určitě body s krátkým rukávem základ šatníku (za mě teda overaly, ale je to rovnocenné).
Ještě mě napadlo k těm barvám a vzorům - kolem 5. měsíce se začíná s příkrmy, takže doporučuju vybírat ve velikostech od 62-68 body v dobře zašpinitelných barvách - tedy zelená, oranžová (odpovídají barvám příkrmů) a jakákoli tmavá (třeba tmavě červená/modrá nebo šedá a černá).
@dockysbazar Mikinu jsem měla pro malou tuhle (odsud z bazaru) a sloužila naprosto výborně, třeba se inspiruješ: https://www.modrykonik.cz/market/detske-mikiny-...
@soleilll
Už je to zase tady, mikinky s kapucí nebo bez? 😀
@dockysbazar ja poridila pro uplne male mimco ty kabatky a byla jsem spokojena. Nebo mikcu bez kapuce🙂
@dockysbazar s tou kapuci zalezi. Jak tady nejaka maminka rikala...kapuci pouzivala misto cepicky. Ja osobne doma cepicku nedavala a ven jsem davala cepicku se zavazovanim, aby se ji nepretacela do oci. Ta kapuce u leziciho mimina fakt zavazi pod zady nebo ji musis dat na hlavu, ale zas aby nebylo z toho zpocene a nebylo mu horko. Miminka si reguluji teplotu pres hlavu. Sezenes i kabatky, co vypadaji jako mikinky. Videla jsem treba v Globuse krasne sametove i s polodupackama.
@dockysbazar Kapuce jsou nanic, když je mikina převlíkací přes hlavu, u rozepínacích to lepší. Ale samozřejmě záleží na tobě, i mikiny (nebo kabátky) bez kapuce dobře poslouží - samozřejmě na druky nebo zip.

@j.a.n.i no ja vim, ale stejne se musi rozepnout spousta patentek a vytahnout z toho nozicky, proto mi asi prislo lepsi jen stahnout polodupky a rozepnout body 🙂 ale kazdej preferuje neco jineho 🙂