Jaké jsou doopravdy neutrální barvy?

95newmommy2020
3. zář 2020

Ahojky napadlo mě si schovat některé kousky z výbavy , které jsou vážně kvalitní nebo pěkné, pro případného sourozence. (Kdyby náhodou někdy)
Když jsem se koukala na věci při třízení šatníku, tak doopravdy neutrální mi přišly jen čistě bílé kousky a jedno červené body, ale tam si kazdej myslel, ze je to holka. :D
Jinak je všechno klučicí třeba žlutý nebo Šedivý věci, ale s nějakým motivem nebo stylem spis kluk.
Tak si říkám, jestli by nebylo logičtější začít nakupovat věci už rovnou bez motivu v neutrálu i dal. Ovšem jaký a kde? Snad jen lindex mě napadá. A nebo to až bude další, tak bude a nakoupí se podle pohlaví zase. Jen si myslím, ze už mě to nebude bavit a nebudu mít tolik času i prostoru pro nákupy jako na prvního.
Řešily jste někdy tuhle situaci ? Oblekate tu někdo dítě fakt neutrálně ?

emamaira
3. zář 2020

Mela jsem poděděné opravdu neutrální věci po sestřenici, protože oni si nenechali říct pohlaví. Měli holku, my kluka. Bylo to hodně věcí např. z c&a, bílá body, jen s barevným lemováním u krku. Jinak motivy většinou zvířátka, hvězdičky, proužky. Barvy hlavně bílá, doplněna o motiv šedy, béžovy. Bylo to super, vše jsem prala společně jako bílé a miminko vypadalo nevině, ciste. Do teď (2,5 roku) občas koupím něco schválně neutrální, ale je to náhoda, kdyz se mi prostě někde cokoli líbí, naposledy třeba punčocháče v tchibu. Ale schovávam všechno, co kdyby byl druhý zas kluk😀

benjik
3. zář 2020

@95newmommy2020 na doma si nech i ty žluté a šedé věci. Jinak máš pravdu, neutrální je hlavně bílá. I ty motivy na bílých věcech jsou univerzální. A pak ještě hnědá a krémová bývá taková, i s motivy.
A to, že si lidé myslí u červené, že je to holka... nejstarší dcera byla jako mimino v růžové a stejně se dost lidí zeptali,jestli je to kluk. U syna v modrém, zas na holku. Si nevybereš.😄

95newmommy2020
autor
3. zář 2020

@emamaira To zní dobře. My měli par neutral kousku, tak do 68 max. Pak to nějak vymizelo i z těch krámu. Ale možná neumím jen hledat.
Teď když nakupuju dal co roste si říkám, ze bych to možná mohla dělat chytre a rovnou si to nechat, ale čím je větší tím ten neutral chybi.

malytlustyhroch
3. zář 2020

Znam nekolik holcicek, ktere normalne nosi tricko s hasicskym autem a k tomu sukynku. Z barev jsou myslim v soucasne dobe neutralni vsechny krome ruzove. Ale rekla bych, ze nemam ve svem okoli nikoho, kdo by obleceni pro dite tak moc prozival, jak tady pises ty, treba nakupoval znacky atp., takze nevim, jak moc pro tebe bude tahle informace relevantni.

95newmommy2020
autor
3. zář 2020

@benjik To je fakt. :D Zrovns kluci v červení mi přijdou fakt hezcí. :D Ruzova je snad jasná, to musel být nějaký vtipálek. 😄😄😄

emamaira
3. zář 2020

@95newmommy2020 je pravda, že takový výběr neutrálních věci v těch větších velikostech není, ale máme treba černé teplacky, šedou sadu čepice a nákrčníku, dobře se dají koupit pyžama, ponozny 🙂.

emamaira
3. zář 2020

@95newmommy2020 a červenou klukovi kupuju běžné, líbí se mi😀

95newmommy2020
autor
3. zář 2020

@malytlustyhroch Značky jsou mi jedno, dřív jsem to brala tak ze co je levné, to beru ve velkým. :D Jenže je to hrozná kvalita, co se tyče pepca a tohohle.
Takže jsem to změnila, chci spis kvalitu hlavně materialove, a když už tak třeba aby to mělo i další využití.

95newmommy2020
autor
3. zář 2020

@emamaira Černá je skvělá, ale nám se hrozne “chlupatí” i když nemáme zvířata.

konidana
3. zář 2020

@95newmommy2020 mela jsem dost starších věcí od kamarádky. Tam obrázky žádné nebyly , ale dostala jsem i nové např oranžové se zvířátka. Na body např potisk malých míčů nebo autíčka jsem u batolete fakt neřešila a nosila to holka i kluk. Kluk je mladší a dala jsem mu i růžovo fialovy overal. Růžová ponožky apod. Do 2, 3 az 4 let to detem bylo úplně jedno, co mají na sobě. Ostatní lidi jsem neřešila.

95newmommy2020
autor
3. zář 2020

@konidana No já už to od jisté doby (po vyrazce z body z pepca, protože vedro) nějak taky neřeším, ale zas nechci úplně mystifikovat. Aby mi pak lidi říkali, ze je to třeba hezká holcicka A já musela říkat ze je to kluk a vysvětlovat, proč má třeba holcici oblečení, to né. :D Stačí, ze na jedny akci, kde jsme byli jsme dostala otázku:”to je kluk?” Asi tak 6x, když byl v tomhle.

somalicats
3. zář 2020

Nemam rada ruzovou a mam 4 holky 😀 , takze oblikam do vsech moznych barev vcetne modre a neresim. Podstatna je kvalita materialu. Btw. ruzovou maji taky, tu dostavaji od babicek a spol.

atekram42
3. zář 2020

Já teda nevím, ale schovala bych normálně všechno, co když další bude znova kluk 😁 než pak to samé shánět znovu. A když to bude holčička, tak na doma/do lesa/ na hřiště může normálně nosit i "klučičí" věci, aspoň já to tak dělám. A pak stačí navíc dokoupit nějaké hezké "holčičí" věci. I když já obecně nejsem moc zastánce toho dělení, dcera běžně nosí třeba modrou barvu a jak jí to sluší, zrovna včera sousedka chválila 😁
A to s tou otázkou, zda to je kluk, to bych chápala tak, že prostě dnes je normální děti oblékat víc neutrálně, takže proč by tak, jako je to na fotce, nemohla být oblečená i holčička? Je to dnes běžné 🙂

rebe
3. zář 2020

Ano, oblékám děti výhradně neutrálně: bílé body s autíčkem, červené s kočičkou, růžové s hvězdičkou, modré s pejsky. Neutrální dětské oblečení. A od jisté doby, když se lidé rozplývají nad dcerkou v kočárku, jaký je to pěkný chlapeček, tak se jen usmívám. Akorát se cítí trapně, když je opravím, přitom je to přece absolutně putna. Všechna mimina vypadají stejně, tak proč by pohlaví mělo být tak důležité. T by museli mít čistě bílé oblečení, aby bylo úplně neutrální, a to by mě teda nebavilo.

journals
3. zář 2020

Bílá, krémová, žlutá, zelenkavá, šedá, hnědá, u něčeho i tmavě modrá, červená, vínová. My těch neutrálních věcí máme hodně (kluk) a umím si je představit I na holčičce. Naopak se mi líbí když holky nejsou růžové od hlavy k patě

95newmommy2020
autor
3. zář 2020

@somalicats Příbuzní a ruzova. :D To nic kupovat ani nemusíš ne, a i tak toho mas jistě dost, ze? :D
Je fakt, ze co jsem kupovala pro někoho s holčičkou šla jsem cíleně po ruzove a ani mě nenapadlo jít a hledat jinou barvu. :D

95newmommy2020
autor
3. zář 2020

@atekram42 Pohravam si s myšlenkou, ze bude docela prdel si to pohlaví nerict až do konce. :D Ale je fakt, ze to muže být oboje. Jen teď už vím, ze nepotřebuje takový kvanta, a šatník muzu významně odlehčit, a nechat si jen funkční minimum.
Jo no vidis, to mě nenapadlo, to by tak fakt být vlastně mohlo. :D Já už jsem z toho dotazu vnitřně trochu rostla no. :D

95newmommy2020
autor
3. zář 2020

@rebe Jo tak to věřím, ze když se spletou, to musí být rozpačite. :D

95newmommy2020
autor
3. zář 2020

@journals A mas věci i s nějakým potiskem, nápisem? Nebo jen ciste jednoduché ?

somalicats
3. zář 2020

@95newmommy2020 Ja toho mam spoustu uz po nejstarsi dceri, ta byla prvni vnouce z obou stran a vsichni nakupovali jak zbesili. I tak ale tu a tam neco noveho koupim - to, co je na obrazku, je ze Styloveho spunta. Ty kvalitni veci fakt vydrzely i po te nejstarsi (17 let) a vypadaji porad hezky.

95newmommy2020
autor
3. zář 2020

@somalicats Já mám nejvíc kvalitních kousku po synovi svagrove (11let) :D To je docela paradox.

malenka3
3. zář 2020

A už čekáš další? Vždyť můžeš mít druhého kluka. Já bych to neřešila, u holky jsem si nechala všechno s tím, že i ty nejrůžovější kousky se můžou hodit na doma. Ve finále měla dost klučičích věcí po synovci a bylo mi to fuk.
Jinak teď kamarádce třídím věci na kluka po holčičce a dávám tam vedle bílé i žlutou, zelenou, hnědou, béžovou, světlounce modrou, oranžovou i červenou.

somalicats
3. zář 2020

@95newmommy2020 Ono fakt zalezi, kde nakupujes, jak rikam, mne vydrzely veci i po te nejstarsi sedmnactilete a oblekam do toho dnes i nejmladsi. Zitra zrovna mam v planu probrat to, vyradit to male a vyndat to vetsi, mala roste jako z vody. A mam tam zrovna takove krasne tmavemodre dupacky, co kupovali kdysi nasi v Nemecku pro nejstarsi - fakt bys na nich nepoznala, ze jim je uz 17 let 😀 . A to jsem je oblikala vsem holkam celkem casto.

journals
3. zář 2020

@95newmommy2020 napisy ja nerada 😅 kdyz je nekde nejaky potisk, tak to jsou zviratka, listecky, ovoce, zelenina. Fakt klucicich veci mam minimum. Ale ja od zacatku kupuju sice drazsi veci (Lindex, next), ale takove o kterych jsem presvedcena neutralnosti i kvalitou pro druhe 😉

journals
3. zář 2020

A ja teda nic pryc nedavam. Vse syslim, vsechno se mi libi a vse chci nechat pro druhe. Nechapu tu myslenku ted to davat pryc a pak to pripadne zase kupovat

konidana
3. zář 2020

@95newmommy2020 jako těm otázkám se nevyhneš ani u růžovoučký holčičky a modromodrýho kluka😅

zirafka11
3. zář 2020

Já dokonce dceři cíleně občas kupuji chlapecké a kombinují to s růžovou. Nelíbí se mi vše růžové a třeba žlutá je většinou prave v klucicim.

benjik
3. zář 2020

@95newmommy2020 no upřímně,divila by ses kolika maminkám se tohle stalo. Prostě růžová a modrá jsou evidentně též uni😄Patří to mezi top otázky po porodu, stačí projet diskuze. Stejně jako otázky, když má dítko náušnice,jestli je to holka nebo kluk.😄

puhelin
3. zář 2020

Neutralni nepovazuju to, co je ruzove, nebo ma holcici motiv. Jinak vse ostatni muze mit jak kluk, tak holka. Starsi je holcicka a kupovala jsem ji pouze neutralni veci, jako bych tusila, ze mladsi bude kluk. Treba modra je pro mou modroocku velice slusiva.

malinkaelinka
3. zář 2020

Já se snažím mít všechno neutrální nebo klidně lehce klucici, přestože mám nečekaně dceru. Bílá, šedá, tmavě modrá, červená, horcicova, zelená, tyrkysová, mint, žlutá... Ve všem to moji holčičce sluší a klidně to může nosit případný bráška 😊 nemám moc ráda kriklave nápisy a obrázky, takže preferuju jednobarevné jednoduché věci. Hodně věcí mám z druhé ruky, z nového převládá Lidl, Tesco.