Je kokosová matrace vhodná pro miminko?

evuli123
19. led 2015

Ahoj maminky, ráda bych se zeptala jakou matraci jste kupovali. Já už jsem koupila kokos x pohanka a byla jsem přesvědčená,že jsem vybrala dobře z hlediska tvrdosti a odvětrávání. Samozřejmě jsem pořídila i nepropustné prostěradlo aby matrace nenavlhla. Ale pán v kamenném obchodě kde jsme si braly kočárek mě vyvedl z míry když mi řekl,že tyto matrace zadržují,jestli jsem tomu dobře rozuměla, roztoče a viry a že mužou přispívat k tomu aby se miminko jak se umí stát začalo dusit. Mám ted trochu strach jestli jsem nevybrala špatně. Jakou s tím máte zkušenost vy?

jamia
19. led 2015

@evuli123 Já mám teda taky kokosovou. Roztoči se drží úplně ve všem, peřiny, koberce, čalounění... a nevím o tom, že by se nějaké miminko udusilo kvůli roztočům, naopak je tvrdší matrace doporučována jako prevence sids.

kocicinka
19. led 2015

@evuli123 jen tu nejlepší. Podle mě bude každý prodejce lobbovat za své zboží a pomlouvat to konkurenční. My máme matraci kokos/molitan a opravdu nemám žádnou negativní zkušenost. Miky na ní spí už dva a půl roku a v pohodě.

krystalka
19. led 2015

@evuli123 - taky jsme měli pro syna matraci z jedné strany kokos, z druhé pohanka....neměli jsme s ní žádný problém a to jsme tam dokonce neměli ani tu nepropustnou podložku, toho jsem se spíš bála zase já, že by to právě nevětralo a že by se mohl udusit tím, že je to prostěradlo neprodyšné.... a roztoči a prach se drží všude....

evuli123
autor
19. led 2015

@jamia No já si taky myslím, že na ní není nic špatného ale trochu mě to postrašilo když jsem si to poslechla. Už se vidím jak budu k malému lítat jestli je vše ok. Ale monitor dechu mám tak si z toho asi nebudu nic dělat. Na internetu jsem hledala o tom info a právě naopak ji všichni doporučují. Tak mě to trochu zarazilo,že pán říkal pravý opak. Ted nevím čemu mám věřit.

evuli123
autor
19. led 2015

@kocicinka No to jsem si taky pomyslela. Díky moc za radu 🙂

evuli123
autor
19. led 2015

@krystalka Taky si myslím, že tolik maminek ji má a nevypadá to že by byla nějak nebezpečná 🙂. Díky

katyxq
19. led 2015

Na můj vkus je kokos pro miminko velmi tvrdý (jak by sis ty odpočinula na hodně tvrdém, já ne, ono miminko je podstatně lehčí než dospělý, takže co nám přijde v pohodě, pro mimčo je prkno). Bohatě postačí vyšší molitan.

barinkas
19. led 2015

my máme z jedné strany kokos a z druhé molitan. žádný problém s ní nikdy nebyla, malá na tom spí už skoro 2,5 roku. Každý prodejce cpe to své, aby prodal 🙂 to je klasika... není moc těch, co Ti opravdu poradí aniž by hleděli na to prodat...

A za mě, já se zas nevyspím na měkkém 🙂

krystalka
19. led 2015

@katyxq - no, je fakt, že ta kokosová strana je dost tvrdá, my měli z druhé strany tu pohanku a jako malé miminko spal na ní, pak když byl už trochu větší, tak jsme to otočili....spal na té matraci zhruba do 3 let...