icon

Jednorázové ekopleny. Poraďte

lukava
29. črc 2011

Ahoj holky, chtěla bych místo ropáckých plenek používat ekologické z celulozy. Malý se mi už kvalitně osypal po Huggies, tak hledám něco šetrnějšího k jeho prdelce i k přírodě. Ve všech těch značkách se málo vyznám, tak mě napadlo založit tohle téma. Třeba jsou tady na koníku mezi vámi zkušenější ekomaminy.
Doma teď používáme i látkovky, protože nám to vychází jako nejlevnější varianta, ale zase je to pracnější. Proto bychom chtěli na cestování a třeba k doktorům balit do jednorázových, ale ekologických plenek.

Zatím jsme vyzkoušeli jen plenky ATTITUDE. Jsou fajn, neprotékají, nedřou nožičky a nezakrývají pupík, který se nám po porodu ještě hojí. Nesmrdí jako klasické jednorázovky. Trošku mi ale vadí, že se vozí až z Mexika... dost dloooouhaaa ekologická stopa na můj vkus. Jedna plenka vychází tak na 10,- Kč. Jenže se asi nedají sehnat jinak než na netu, čímž se cena navyšuje o poštovné 😒

Česká firma Kikko začala vyrábět taky biodegradabilní plenky zn. KIKKO ECO.
http://www.kikko.cz/internetovy-obchod/ekologic...
Jedna plenka vychází na 11,-Kč
Máte je už někdo ozkoušené?

Další možnost jsou asi plenky ALANA z DM. O těch jsem zatím četla jen tady na koníkovi.
Víte, na kolik vyjde jedna plenka a jestli se dají také kompostovat?

Tak to jen tak do začátku. Určitě je spousta jiných značek a ráda bych se zeptala, které se osvědčily právě vám.
Předem děkuji za Vaše názory 😉

Strana
z5
zuzka84
14. led 2012

U nás zatím v pohodě, jak u malého (8měsíců) , tak u většího (2roky) , jsme spokojeny , tak jen doufám, že jsou fakt eko 😀

dzejnyy
24. led 2012

Zatím jsem vyzkoušela ty biodegradabilní Kikko a přijdou mi dobré. Trochu jsem je musela nechat vyčichnout, mrňouskovi jsou zatím ještě trošku velké (porodní váha 2,6 kg), ale jinak spokojenost. Nevíte, můžou se tyhle biodegradabilní z celuozy pálit v kamnech?
Ještě mám objednané na vyzkoušení tyhle: http://www.branakdetem.cz/detske-ekoplenky-mini... , ty vycházejí cenově trošku lépe (8,80 Kč), tak dám pak vědět.

haninkah
22. únor 2012

Od narození (7 měsíců) používáme ATTITUDE a jsem s nimi moc spokojená. Jsou měkké, lehké, mají dobře přiléhající gumičky kolem nožiček a i na zádíčkách pruží a přiléhají, pokud se dobře zapnou, lepítka jsou na suchý zip, takže není problém opakovaně rozepínat a zapínat, pokud se na poprvé nezadaří.
Jedinou nevýhodou je, pokud nepočítám cenu, že se sem tam utrhne lepítko, řeším to oboustranně lepící páskou, kterou lepítko znovu k plence připevním.
Vyzkoušeli jsme i KIKKO, které také nejsou špatné i když tvrdší, jak tu píšete a vychází o cca 1kč na plenku dráž. Jednou jsem koupila NATURAE a ty jsou hrozné! Úplně tvrdé a nepropustnou vrstvu mají zvenku, takže působí, jako z tvrdého igelitu, i když se jedná o PLA (kukuřičný plast) a nejsou 100% biodegradabilní, ale asi jen ze 70%
Zaujala mě tu debata o těch BABYLOVE NATURE, cenově jsou bezkonkurenční mezi eko jednorázovkami, ale obávám se, že nebudou 100% rozložitelné. Ty BEAMING-BABY jsou rozložitelné jen z 65% - viz.
http://www.kikko.cz/internetovy-obchod/-/435.html

danieladz
3. bře 2012

Dobry den devcata. Chtela jsem se zeptat zdali nektera z vas nema zkusenosti s ekoplenkama Bambo Nature? Maji celkem obsahle stranky a e-shop ale neni nad osobni zkusenost. Daji se totiz uz poridit i v lekarne a nemusi se prodrazovat postou a dobirkou! Dekuji za jakoukoliv odpoved Daniela 🙂

katyxq
3. bře 2012

My měli v porodnici a prvních pár dnů doma Attitude a byly super, jen ta cena 😒. Teď jedem 100% v látkovkách.

danieladz
5. bře 2012

Ty mne taky napadly ale ta cena je šílená! Bambo Nature máme v Ostravě sklad takže za těch cca 6kč se to vyplatí.
Ne všechno levné musí být špatné a drahé musí být dobré...... 🙂 . Jedny objednám a uvidím.

lukava
autor
8. čer 2012

ted ve Francii používáme ekopleny NATY z kukuřičného škrobu, balík stojí 11 E a jsou stopro biodegradabilni z kukuricneho skrobu, skoda, ze se neprodavaji i u nas, cena je totiz srovnatelna s temi plastoplinami

lukava
autor
8. čer 2012

@danieladz zatim nemam zkusenost a neznala jsem ani tu znacku, mate uz ozkousene? ze se daji objednat v lekarne mi pripada perfektni!

sarkar
23. lis 2012

@lukava Ahoj, koukala jsem, že ses kdysi ptala holek na tyhle plenky: http://www.andelicek.eu/jednorazove-bio-pleny-b...
Teď bych se zas ráda zeptala já, jestli jsi s nimi byla spokojená? Přemýšlím, jaký plenky pořídit do porodnice, nevím, jestli tyhle anebo ty Babylove? Doma pak taky budu látkovat, ale na cestování budu chtít bio/eko jednorázovky...

lukava
autor
23. lis 2012

@sarkar nakonec jsem nezkousela, vyhovuji nam nejlepe babylove natur, i cena je celkem prizniva a nemusi se platit postovne, maji v kazde DM

filipatereza
23. lis 2012

@sarkar My doma látkujeme, na 2-3denní výlety používáme taky látku. Mám kalhotovky od Anavy, co jsou velmi savé a pytel na pleny. Jen výjimečně jsme měli jednorázovky. Kupovala jsem od Kikka ty eko a byla jsem moc spokojená. Neprotékají, nesmrdí a asi bych se je nebála ani zahrabat někde v lese...

annaluciapetrzel
9. črc 2014

holky obnovuji (teda pokus) diskuzi, shanim cenove prijatelne ekopleny. To je asi sci-fi zejo 🙂?

klara.jas
9. črc 2014

@annaluciapetrzel v DM babylove nature - jsou fajné 🙂 A cenový rozdíl oproti normálním je dost malý, balík je myslím kol.250Kč http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cz_homepage/moje...

annaluciapetrzel
10. črc 2014

dik moc, jj, o tech vim, zkusim je znova zkontrolovat, mala je predcasna, doted ze spousty plen vypadavala, musely jsme mit ty od 2kg. tak zkusime. ja zkousela ty nappy z unicova, nekvalitni, 6kc za plenku. ja bych si predstavovala neco tak 5kc, coz je o trochu vic nez normal plena. celkove je to ale traga na ceskem trhu.

marecekavendulka
10. črc 2014

@annaluciapetrzel kikko. http://www.kikko.cz/internetovy-obchod/ekologic... 🙂 když už bych chtěla dávat jednoráz,tak jedině tyto

annaluciapetrzel
11. črc 2014

@marecekavendulka @jahbibi, no jo, ale ty Kikka jsou strasne drahe, 10kc za plenu :(

marecekavendulka
11. črc 2014

@annaluciapetrzel to je fakt,ale podle toho ta kvalita vypadá.. 🙂

annaluciapetrzel
11. črc 2014

@marcelkavendulka no jasny, ale umis si predstavit je pouzivat furt? 🙂 ja hledam proste ekologickou nahradu za jednorazovky. latkovky jsou u me z technickeho duvodu nerealne :(

picasso
11. črc 2014

@marecekavendulka
@annaluciapetrzel tyto plenky bych rozhodně nebrala. Aspoň u nás ne. Koupila jsem je synovi když jsme chodily ze začátku na návštěvy apod. (než jsme se sžili s látkovkami) a jen se do nich vyčural, tak bylo vše venku. U nás tedy ne. Měli jsme v porodce tyto a super 🙂 http://www.branakdetem.cz/detske-ekoplenky-mini...

janinek
11. črc 2014

@annaluciapetrzel Dcera je latkovana, ale jakojednoraz mam tyhle http://www.naty.com/baby-care/eco-nappies/ Jen nevim, zda jsou v CR.

marecekavendulka
11. črc 2014

@annaluciapetrzel no to ne😀 jsou fakt drahý

liss_durman
11. črc 2014

Babylove Nature z DM. Cena 267 Kč za balení...

annaluciapetrzel
11. črc 2014

ahojte, moc dikec, jen .... proste mi moc nepomuzou plenky 1ks za 10kc, to nemuzete pouzivat furt, nemam na to finance :(, shanela jsem plenky, eko, do 5-6kc za ks. ne 10kc ;) @ janinek - ano, ale bohuzel nejsou u nas. @ picasso- ano, ale max jako obcasna draha nahrada latkovky. Dostali me dnes v DM, od Babylove Nature nedelaj MINI, prej distributor prestal dodavat. Uaa. Tzn. Babylove Nature az mala vyroste a jeste Nappy (se kt jsem ale nebyla moc spokojena http://www.nappy.cz/?p=p_52&sName=eko-plenky) jsou nejspise jedine varianty pro eko matky nelatkovacky (ne holky FAKT nemuzu latkovat 🙂)

annaluciapetrzel
11. črc 2014

aha, tak viditelne neumim davat odkazy na jmena do vzkazu 🙂, pardon

janinek
11. črc 2014

@annaluciapetrzel A proc nemuzes latkovat?

annaluciapetrzel
11. črc 2014

viz nahore: misto na suseni plenek (doma mi normla pradlo schne 2dny) a z casovych duvodu (bez partnera, bez mamky ci jinych lidi), navic stale castecne pracuji a mam 2 kone 🙂. a uprimne, mam toho plne kecky, mala se narodila nedonosena, takze tak. Jako nechci si stezovat, ale plinky uz nedam

annaluciapetrzel
5. srp 2014

holky!!! vyborne (ekologicnost, komfort) a vcelku cenove prijatelne jsou Nappy, doresila jsem trable s lidma z firmy a jdem do toho. 6kc za plenu je slusne, ne? Kikko je 10 a to nedavam. Kdyby nekdo z Brna mel zajem, ozvete se mi, ze bysme treba si nechali poslat pleny naraz

danny_1
5. srp 2014

Především je potřeba říct, že pleny plrosím NIKDY NEKOMPOSTUJTE a nevyhazujte do bioodpadu!!! Respektive by pleny teoreticky kompostovat šlo, ale NEPOUŽÍITÉ, což jaksi nedává smysl, že? Čili 100% bioedegradibilita pleny je hezký marketingový trik, ale nic jiného. Důležité je, aby nebyla používána nebezpečná lepidla s formaldehydem, bělení chlorem, perfemace, aby byly hypoalergenní. A i když osobně nemám nic proti Číně, zde vyrobené pleny bych dítěti na tělo nedala, kontrola kvality je zde trochu problematická.

annaluciapetrzel
5. srp 2014

@danny_1 neni uplne pravda, v zahranici se kompostuji. stale setrnejsi k prostredi nez normal jednorazovky.

vesele_pleny
9. srp 2014

Nově jsme vložili jednorázové plenky Kikko 3-6kg. Biologicky rozložitelné, nebělené, neparfumované, nedráždivé, nealergizující... Ideální např.do porodnice. Já je používala i když jsme byli na letním táboře abych neměla tak hloupý pocit, že jedu do přírody a přitom ji zahlcuju nerozložitelným odpadem... tyto jsou rozložitelné aspon částečně...🙂

Strana
z5