icon

Kde nakupovat výbavičku pro srpnové miminko?

olcadrab
18. led 2025

Ahoj holky, čekám první mimčo a jdu si pro radu ohledně výbavičky. Máte eshop na kterém rády objednáváte nebo kamenou prodejnu v Pardubicích nebo Hradci Králové? Mám kupovat oblečení spíš s krátkým rukávem nebo i nějaké s dlouhým? Děkuji všem za radu. 🙂

felis
18. led 2025

@olcadrab ahoj, já mám dceru narozenou v říjnu a teď budu mít druhou dceru v červenci. Navíc po 17ti letech, tak si nic nepamatuju.. tak jsem to taky resila a našla jsem tento fajn seznam:
● 4 – 6 body s krátkým rukávem
● 2 overaly na spaní s dlouhými rukávky a nohavicemi
● 1 overal s krátkými rukávky
● 4 tepláčky nebo legíny
● Bavlněné capáčky
● 3 páry ponožek
● 2 bavlněné čepičky
● Rukavičky proti poškrábání
● 2 lehčí mikiny
● další letní oblečky dle preferencí (šatičky pro holčičky)
Možná bych zvazila navíc ještě nějakou teplejší mikinu nebo svetřík. Srpnová rána (a večery) už bývají chladná (neboť svatá Anna, že).
Obchod Ti neporadím. Já si nejspíš vystačím s tím, co máme po všech malých dětech na chatě na půdě 😀 a budu snad dokupovat jen látkové pleny a nějakou základní kosmetiku.

nufinka88
18. led 2025

@olcadrab Jsem spokojena s C&A, v balicku z porodnice byl i poukaz na slevu. Za me urcite doporucuji zavinovaci body, pretahovaci pres hlavu uz nechci🙂 Maly je narozeny na konci zari, tak jsme vyuzili jen dlouhe rukavy - na doma nosi body, teplacky, ponozky, na noc jednokusove pyzamko s dlouhymi rukavy. Na ven dle pocasi, zatim jsme si vystacili s dalsi vrstvou jako dupacky-overal a plysova kombineza. Na velke mrazy mame pripravenou zateplenou kombinezu 🙂 Jinak velikost 56 jsem skoro nevyuzila, maly rychle vyrostl, takze vic veci v 62 a dal.

simkrk
18. led 2025

U úplně maličkého miminka, jsem byla ráda za zavinovací body z Lindexu.. 😊 Ty jsou prostě skvělý.. 😊
Jinak jsem kupovala C&A, H&M,Next,Lindex a i pepco, kik.. 😊😃 V Pardubicich snad už takový nějaký menší obchůdek s dětským oblečením, vybavením není. 🤷Kdysi býval ve smilovce mám dojem. 😊

linusha
18. led 2025

@felis za nás doporučuji mít víc overalu na spaní. 2 by fakt nestačili kvůli nehodám (ublinknuti, pocurani atd.), určitě i nějaký body s dlouhým rukávem. Zavinovací body jsou super, já u malé využívala i dupačky a letní overaly

elesse
18. led 2025

Overalu na spani jsem mela asi deset a casto jsem je i vyuzila. Vlastne dcera v nich prvni dny byla porad🙂 uprimne bych se poohlidla po baliku z druhe ruky, vetsina veci je jako nova a za par korun. S kratkym bych nic nekupovala, miminka jsem mela v dlouhym rukavu. A kdyby nahodou meli byt extremni vedra, da se doresit behem chvile. Ale na bezne teploty bych kratky rukav nezvazovala

veronikalam
19. led 2025

Taky mam srpnove dite a nekoupovala jsem zadne s kratkym rukavem. Jen s dlouhym, ty nejmensi miminka maji radi teplo.

veronikalam
19. led 2025

A nakupuju nejcasteji Hm, Next, Reserved, nekdy Lindex. Hlavne bacha na velikosti Lidl, Hm jsou o cislo vetsi oproti ostatnim.

me_druhe_ja
Autor odpověď smazal
me_druhe_ja
19. led 2025

@veronikalam já mám teda děti listopad a únor, takže tohle mě minulo, ale fakt jsi dávala třeba 30+ dlouhý rukáv? Navíc v kočárku bývá ještě víc teplo, i když je co nejvíc otevřený. 🙂 sestra má holku v půlce července a v krátkým rukávu byla často. 🙂

elesse
19. led 2025

@me_druhe_ja 30+ ne, ale kolik takovych dni v lete je? Letos v srpnu vyjimecne hodne, ale nekdy uz pomalu od zacatku mesice podzim. Ale ty mrnata fakt nemaji termoregulaci, a kdyz mu pripadne nechas jen body, teplotni rozdil rukavu neni dramaticky. A v 30 ho stejne ven brat nemuzes

olcadrab
autor
23. led 2025

Tedy pokud se srpnové miminko bere ještě jako letní i když je to poslední letní měsíc. 😀