Kolébka 90x40 cm, není to pro mimi malé?
Strašně jsem se zamilovala do jedné kolébky, chtěla bych jí na denní užívaní, je i na kolečkách, takže bych v ní mimi popovážela po bytě podle toho kde zrovna budu. Celkové rozměry má 94 x 46 cm, tudíž předpokládám, podle dalších kolébek co jsou na internetu, že matrace bude asi 90x40 cm, nevím jestli to není úzké? aby mi tam miminko chvíli vydrželo.
Tyhle malé pojízdné jsou super, neobešla bych se bez ní . Ale určené jsou max do doby, než se mimi začne stavět na kolinka, nebo vytahovat po šprušlích, jak psala @lv
tohle téma mě také zajímá, tak bych se chtěla připojit... Kolébku bych si představovala také, do obýváku, po čas dne, abych nemusela lítat do ložnice. Po těch 3-4 měsících bych ji chtěla nahradit v obýváku zase sedátkem/lehátkem (Fischer Price). Chtěla bych se zeptat na názor maminek, zda mají takovou zkušenost a zda je to vhodné?
@klaudyse po kolebke je lepšie dávať dieťa na zem na hraciu deku, najprv pod hrazdicku, potom už bez nej...lehatko na krátko nevadí, ale nie je to úplne vhodné...základné nevyhnutné pokroky vo vývoji sa musia udiať na zemi
@irenka123 Mám doma košík na kolečkách, poděděný, takže ten využiju na začátku. Pak dám na zem silnější deku a malý bude ležet na zemi. Pak příkrmy a tak podobně plánuju podávat když bude malý ve vajíčku (autosedačce). Lehátko nepořizuju, přijde mi to jako zbytečnost. Jinak ten náš košík bude mít podobné rozměry jako tvoje vyhlédnutá kolébka, takže na první 3 - 4 měsíce si myslím by měla stačit.
Já jsem měla košík na kolečkách a musím říct, že jsem ho využívala hodně. Pohodlně jsem si mimčo vozila po bytě a měla ho tak stále u sebe. Pro druhého syna jsem ho využívala i na spaní místo postýlky asi první 3 měsíce.
Kolebka do doby nez si zacne sedat, takze cca 8 mesicu, velikost staci, kosiky maji nekdy treba jen 75 cm a to uz je malo. To mas stejne jak dlouho muzes nechat spat dite v hlubokym kocaru, aby ti nevypadlo. Stejne mi deti spaly oblozene, velky prostor jim nevyhovoval. Myslim samozrejme do 8 m na spani, ne na traveni bdeleho casu, to patri dite na zem.
@lv
@alishka111
@stratilikova
@sirka1
@verkaver
@jaja01k
@majus6 tak rozměr matrace je 80 x 38 cm. Je z bazárku za 2500,-Kč
já jsem tak strašně nerozhodná 🙂, ale líbí se mi moc
@irenka123 ono stejně jako ve všem záleží na dítěti - syn mi v kolébce nikdy být nechtěl, takže to byly vyhozené peníze - bud se chtěl nosit nebo abych byla u něj, nebo byl spokojený i na bříšku nebo pod hrazdičkou. Přes den v postýlce spal až v 7 měsících.
@irenka123 ja si ji poridila az ted na treti, tak doufam, ze neskonci trvale u nas v posteli 🙂 . Kupovala jsem bazarovou a zas prodam, tak to neni takova investice. Starsi deti mi spaly v postylce, oblozeny srolovanyma karimatkama, protoze nesnesly prostor. Ted chci kolibku, protoze postylka preci jenom dost zabira misto. Resim to jenom do loznice na spani, v obyvaku budu mit postylku a pocitam ze stejne pak kolem 3. mesice pujde na zem, aby se mohlo rozvijet.
@irenka123 : rozměry 90 x 40 cm jsou naprosto dostatečné, protože u kolébky, stejně jako u koše se předpokládá, že tam miminko bude tak asi do půl roku, maximálně osm měsíců. V té době už se děti obracejí a pokoušejí se zvedat a protože jak kolébka, tak i třeba koš, mají nízké boky, není už bezpečné nechávat tam děti bez dozoru. To není jako u dětské postýlky, která je po spuštění roštu s matrací do nejnižší polohy pořád 60 cm hluboká. V té době mají děti zhruba 74 cm tělesné výšky, 80 cm se předpokládá pro roční dítě. Dostatečná je i šířka 40 cm, protože kolébky i koše mají kónický tvar, tedy směrem nahoru se rozšiřují a tak je tam i pro mimčo dost místa, ostatně je to širší než sportovní sedačka v kočárku a tam by se mělo vejít dítě do tří let.

Košíky, kolébky na kolečkách jsou dobré, ale je to na chvíli, do 3-4m, jednak velikostí, jednak možným přepadem, až začne miminko dělat 2.vzpřímení, následně otáčet se, leží už roztahlé přes větší prostor.