Kolébka nebo košík? Nebo prostě rovnou jen postýlka?
Ahoj holky,
prosím o rady, zkušenosti. Začínáme se v těch nabídkách už trochu ztrácet a nedokážeme rozhodnout, co bude nejlepší.... Původně jsme chtěli pro mimíska kolébku do ložnice a postýlku do pokojíku. Pak jsme si říkali, že to je vlastně na relativně krátkou dobu a taky jestli se náhodou miminko nezvykne na houpání a pak nebude moci usnout normálně v postýlce, tak že od kolébky upustíme a vybereme nějakou lepší, útulnější postýlku s nebesy.. A teď čtu a moc se mi líbí i koše, ať už přenosné, ale i ty přejížděcí, to se mi zdá praktické, leč zase jen na těch prvních pár měsíců.... Poraďte prosím, jak to máte nebo jste měli vy?? Předem moc díky ;)
Díky moc všem za názory,rady a tipy... Teď jsme dostali nabídku na tuhle kolébku, co vypadá jak košík ;) Máte s ní někdo zkušenosti prosím? http://www.detatko.eu/zbozi/5012/Multifunkcni-k...
@kaarisek nemam ale pridavam do hry este nasu 😉 https://www.modrykonik.cz/blog/atinkaa/album/be... Bola superska 🙂
@kaarisek Nám ji nečekaně na druhátko pořídili tchánovci - prý starý košík už není, co býval a navíc se počítá s dětmi od švagra, tak zainvestovali do vnoučátek 🙂 No trochu jsem se lekla, co to pořídili - původně totiž mluvili o tom, že nechají ten straý košík jen přešít. A pak mě dovedli do pokoje u nich a a tam stála ta kolébka. Tchýně je z ní naprosto unešená - prej přesně tuhle viděla k jednom American filmu 🙂 Popravdě si ymslím, že tam k ní chodí asi 30x denně jí okukovat 🙂 Zatím nemám praktické zkušenosti, ale postavená vypadá pěkně - viděla jsem jí 1x na chvíli. Jen to rameno mě přijde dost nešikovné. To asi minimálně ze začáktu půjde pryč 🙂 kvůli manipulaci. I když možná to bude zrovna u stěny, tak třeba tolik vadit nebude. Budeme mít více košíků, tak ještě nevím kam který půjde - co do ložnice, co do obýváku.
@duck09 díky, hih,to je fajn překvapení ;)) já zatím taky tápu,budem muset jít okouknout někam osobně. Zatím jsem totiž koukala po klasičtějších kolébkách nebo košíkách. Tohle mi přijde takové napůl, nezdá se mi to tak roztomilé, ale účel to asi taky dobře splní... No a přesně, to rameno mi tam taky přijde zatim zvláštní, tak ale jestli jde sundat, tak to je fajn ;)
@kaarisek No slušné překvapení 🙂 Uvidíme jak bude praktická. No my jsme měli u první dcery v obýváku košík a v ložnici kolébku dřevěnou, ale ne houpací - neměla to dole vyříznuté tolik do oblouku - měli jsme ji půjčenou. Tatínek kámošky je truhlář a dělal ji pro ně. Ta byla super, jen dole ten "oblouk" byl hodně široký a my jsme o to brkali. Teď si ji ale asi půjčovat nebudeme, asi si vystačíme s tím košem v ložnici a tou babypoint kolébkou v obývaku. Sundat to rameno jde, ale musí se myslim úplně odmontovat podle toho, co jsem na to v rychliku koukala. Na kolotoči, co mám po první dceři, šlo nechat jen základnu a ten kolotoč lehce oddělat jednou páčkou, tohle mě přijde trochu složité. Ale třeba až to pořádně prozkoumám, tak to bude OK. Uvidíme.
Take jsme to resili pred dvema lety a nakonec jsme misto kolebky poridili malou postylku co je vel.jako kolebka, ale stabilnejsi na prejizdeni po byte a da se stahovat bocnice, takze jsem si mohla postylku prirazit k posteli a mit tak dite "vedle sebe po ruce" a pritom spi ve svem. Vyuzili jsme ji cca 6m, nez si maly zacal sam sedat, teprve potom jsme koupili vetsi postylku a tu malou slozili do sklepa na druhe ditko. Ted ji mame na malou a syn spi v te velke a za par mesicu poridime det.postel pro syna a mala pujde do postylky 🙂 Az budu u PC, tak muzu poslat odkaz na postylku.
Mala postylka mela vyhodu i v tom, ze az se chtel maly rozkoukavat, tak jsem oddelala mantinel a videl skrz sprusle ven 🙂 I na delku je to vetsi, nez kos. Pozdeji uz byl na dece v obyvaku a kdyz jsem delala neco dyl v koupelne, tak jsem pouzila lehatko do nosnosti 18kg (jako mimi v nem nechtel byt). Kamoska v malem byte vyuzivala vajicko misto lehatka 😉
Ahoj, taky se přídávám s příspěvkem 🙂 nemohli jsme se rozhodnout zda postýlku, kolébku nebo košík...tak jsme pořídili tuhle a až malinká povyrostě pořídíme postýlku. Super je, že bud můžeš mimi houpat a nebo napevno zaaretovat.
@kaarisek Posilam odkaz na postylku (nekoukala jsem po cenach, ale abych nasla ten nas typ, cena by se dala mozna najit i levnejsi) http://www.detskyraj.cz/postylky-a-doplnky/scar... 😉 A prikladam foto postylky v realu...a jak to je kdyz se prisune k velke posteli 😉 Byly u toho i pasy na pripevneni k posteli, ale ty jsme nepouzili, pac v zavinovacce se nam malej nikam neposunoval, ze by vypadl 🙂 Kdyz jsme se v obchode divali na ty kolebky, tak nam to neprislo tak stabilni, jako postylka, hlavne co se prejizdeni v byte tyce a taky jsme vedeli, ze kolebani vyuzivat nebudeme, tak postylka byla jasna 😉
U tchanovcu byl maly ve vypujcenem proutenem kosi a to prouti pri prejizdeni vrzalo a zachytavalo se mi o to obleceni, ale byl to starsi kos.
@palomina8 super, to je ta, o které jsme si tu psaly, že jsme ji dostaly v nabídce. Tak si ji asi půjdu někam okouknout osobně ;) mě se tam jedině nelíbí ta mohutná rukojeť, přijde mi to tam jak pěst na oko, takové neroztomilé ;) ale když splní účel a je hezká i praktická.... ;) díky
Ahoj, nam se osvedcila perova perinka (koupili jsme na kurzu Nezna naruc rodicu, ale jde to koupit i pres eshop na kenny cz), a to byla synova zakladna pro prvni tri mesice. V noci v ni spal s nami v posteli, pres den na gauci v kuchyn-obyvaku anebo v kocarku na terase. Stala cca litr a usetrila prachy za co-sleeper do postele i za kolebku/kos do obyvaku, proste byl v ni tam, kde jsme ho zrovna polozili a bylo mu v ni suprove. Nyni ji ma pujcenou kamoska a budu ji stehovat k dalsi. Cim min blbosti koupis, tim lepe. Novorozenec nutne nepotrebuje nic krome matky; vsechny kramy jsou pouze pro rodice aby si usnadnili peci (jedine autosedacka je povinna ze zakona 😉
@kaarisek 😀 no, ale aspon je ted z ceho vybirat 😉 Jeste mate cas nechat si projit hlavou vsechna pro a proti 😉 Ta kolebka z odkazu co davala palomina8, tak to by jste si mohli i vyrobit, pokud je muz sikovny 🙂 pripomina mi to hlubokou korbu od kocarku na podstavecku, tak by slo sehnat korbu a tu pripevnit na pojizdny podstavec atd. 😉
Ony i ty kolebky a male postylky z druhe ruky by se daly, pac je to jen na par mesicu a neni na tom co znicit (pokud se k tomu clovek chova jak ma)...
Ahoj, ráda bych obnovila tuto diskuzi. V ložnici budeme mít klasickou postýlku 120x60, kde bude mimčo spát v noci. Chtěla bych ale ještě jeden "úložný prostor na děti" do obýváku. Přemýšlím nad košíkem, kolébkou s aretací, nebo postýlkou 90x40. Popojíždět s tím moc nebudu (nemáme na to prostory), takže je to opravdu jen na ležení. A jde mi hlavně o rozměry - košík má vnitřní rozměr cca 70x40, kolébka a postýlka potom 90x40. Jde mi o to, jestli mu košík nebude brzy těsný... jakou máte zkušenost? Vyrostlo vám dřív děcko, nebo se mu tam už nechtělo být nebo začalo vylézat? A ještě jeden dotaz - měli jste monitor dechu i v této postýlce?
@salejla My meli postylku (fota o par prispevku vyse) a spokojenost. Vydrzela nam dlouho a deti v ni byly spokojene. Ja s ni tedy i prejizdela (projela v pohode bytem, byla i hodne stabilni) a nejednou i do koupelny, abych se mohla v klidu vysprchovat atd. U kose by mi vadilo, ze po case nebude dite videt ven, coz bude asi casem vadit i jemu. Ja jim po case oddelala mantinel okolo postylky a spokojenost na obou stranach 🙂 Jo a v postylce bylo potom i hodne hracek, tak jsem vice mista jen uvitala 🙂
@salejla U toho kose si prave nejsem jista, jestli to prouti nebude vadit, navic to byva nekdy ostre...ale az tak detailne jsem ten kos nikdy nezkoumala. Deti porad vse olizuji/okusuji a na ty sprusle u postylky se daji pripevnit ruzne hracky. Ta nase nemela polohovaci rost, manzel jednu chvili premyslel, jestli si tam nenavrta sam dirky a nesnizi to,a le nakonec jsme to nechali tak a az si casteji sedali, tak uz poslouzila zem, ohradka, penove puzzle atd. Zkusim najit fotku kde uz jsou vetsi v te postylce..
Ja mam kos s rozmery 45x80 .Jinac dite tam tak vydrzi do pul roku co mi tak rikali kamaradky.Monitor jim v tom fungoval normalne.U prvniho jsem mela v obyvaku cestovni postylku s tim patrem a to se nedalo.Patro se dost hybalo a malej jak usl a zakroutil se tak se to rozhoupalo a vzbudil se.Monitor nesel pouzit a dat ho naspod kdyz jeste nedrzel hlavicku bylo nepohodlne.
Koš nebo kolébka je i podle velikosti miminka opravdu jen na chvíli. Když se podíváš na rozměry, bývají menší, než korba kočárku. Větší miminka v tom mohou být klidně jen tři měsíce.
Pokud jde o mně, u první dcerky jsme měli jen jednu postýlku, u druhé dcerky budu mít kolíbku po mém taťkovi v obýváku, aby byla víc s námi a postýlku v ložnici. Jinak Moje první dcerka byla hodně droboučká a druhá bude taky, takže jí ta kolébka (která je větší, než korba kočárku a vyráběl jí můj děda) vydrží hodně dlouho,
@salejla Tak jsem na FB nasla tyhle fotky...mala tam ma kolem 5 mesicu... Jeste k tomu monitoru, ty prvni mesice jsme ho tam meli a v pohode.
@verunka11221 Tak v cestovni postlyce mi nechtel spat ani jeden a to ani kdyz jim bylo vice mesicu. Vadilo jim to susteni pri pohybu ☹
@salejla ahoj, ja muzu doporucit tento kos: https://www.scarlett.cz/proutene-kose-na-mimink...
Oproti ostatnim kosum je strasne prostornej. Mame v loznici (v patre) klasickou postylku a kosik dole a nedam na nej dopustit ! Opravdu moc doporucuju, syn v tom strasne rad spinka a moc se mu libej obrazky na tom limci, porad na ne povykuje a snazi se sahnout🙂 bez toho limce je to takove neutulne..monitor v nem nemam, jelikoz jsem stale pobliz a nespim, tak hlidam 🙂 ale bez problemu ho tam das..mame zatim temer 3 mesice, ale kamaradka, ktera ma ten samy, tak v nem dceru mela do 9 mesicu a syna do 7 mesicu..je to ruzne..ale fakt se vyplati🙂 a co se tyce prouti, tak vubec neni ostre, je to hladky, super udelany🙂
@minonnka Tak nas se tam naucil a do tet si tam jde kolikrat hrat ci odpocinout. Co dite to original 🙂
@verunka11221 Synovec v ni prave take v pohode spaval, kdyz byl u babicky, ale ty nase potvory ani prd 😀 To bylo nervu, kdyz jsme meli nekam jet a resit spani. Uspala jsem, polozila, odesla za ostatnimi a za 5 min rev 😀 Tak jsme potom postylku pouzivali spis jako zabranu u postele, kdyz to jinak neslo 🙂

Kolébka je super, měla jsem taky ale sežeň si takový typ jako tento hlavně aby měl aretaci houpání
https://www.renbo.cz/kolebka
Když už byl malý větší a převaloval se tak se kolébka nakláněla k jedné straně takže neležel na rovině, já tu aretaci neměla a musela jsem to kusama dřeva podkládat. Kiedroňová v Něžné náruči rodičů dokonce píše že zažila v praxi příklad kdy z takové kolébky kterou dědili v rodině měli všichni sleželé hlavičky ☹