Kosmetika pro miminko. Máte tip?

georginka15
29. bře 2023

Ahoj holky, chtěla jsem vás poprosit o typy a rady ohledně kosmetiky pro mimčo. Co jste pořizovaly pro novorozence, jakou značku jste používaly? Prosím, podělte se o zkušenosti. 🙂

bereni
29. bře 2023

@georginka15 purity vision a medarek, na koupani cista voda, na prdelku zinkovku, na promazatani detske telove maslo, vic neni treba 🙂 cim mene chemickych srajd na dite tim lip. Jo a jeste mam weledu, v takovym malym baleni na cesty kremik na prdelku.

klokanka31
29. bře 2023

@georginka15 Sprchový gel Johnsons baby, dětský olejíček a pudr na zadeček.

daasqua
29. bře 2023

My reálné používali jen na mazání zadečku (Sebamed, Sudocrem nebo Bepanthen), nic jiného nebylo třeba. Koupali se v čisté vodě nebo ve výluhu z řepíku. Hodně věcí je marketing a dítě se bez toho obejde, když nemá problémy.

kate1992
29. bře 2023

@georginka15 : já mám připraveno teprve tak uvidím jak bude vyhovovat a kdyžtak pozmenim.Mam obyčejný Alpa aviril na opruzeniny tak uvidím jestli bude ok😁a mycí gel Nivea baby.🙂a možná dokoupim nějaký krém ještě.jinak klasika vlhčené ubrousky pampers sensitive ty si beru do porodnice 🙂a pak přejdu stejně k těm levnějším,To je vše z kosmetiky.

berluska
29. bře 2023

používala jsem kosmetiku pro miminka z Eurony

krisstina93
29. bře 2023

Ideálně nic, měla sem akorat mast na opruzeniny a jinak sem myla jen čistou vodou. Čím víc se toho na miminkovskou pokožku patla, tím je to horší.

michaela666
29. bře 2023

Obyčejná zinková mast na opruzeniny ( jen v nejhorších případech, bylinky ( řepík, měsíček, slezový květ) na opruzeniny, perlan a čistou vodu.
V porodnici i od pediatry jsem dostala velký balík různých vzorků kosmetiky. Většina šla do koše nebo kamarádkám, takže bylo dobře, že jsem nic nekupovala předem.

georginka15
autor
29. bře 2023

Děkuji všem za příspěvky. 🙂 Je těch značek opravdu hodně a jako prvorodička nemám dosud žádnou zkušenost. Uvidím co budou mít v porodnici. Kupovat dopředu asi velice nic nebudu. Snad jen např. Bepanten na opruzeniny (v případě potřeby můžu využít i u sebe), pak nějaký ten mycí gel a olejíček. Víc asi nic a uvidím. Vlhčené ubrousky jen v nutných případech (na cestách, návštěvách), jinak si vystačím s vodou. Může se zeptat, jak používáte ten Perlan? Namočíte si ho dopředu do nějaké krabičky a pak jen berete když přebalujete? Přebalovák budu mít v obýváku, koupelnu máme malinkou, tak prosím nějaký tip ať neběhám s namočeným perlanem v hrsti z koupelny... 😅

krisstina93
29. bře 2023

@georginka15 ja mám perlan na prabalovaku v krabici a vedle toho misku s vodou, polozim dítě, vezmu perlan, namocim v misce a otru zadek :D

eviicka
29. bře 2023

@georginka15 já přebalovák neměla, prebalovala jsem kde bylo mimčo, takže jsem s perlanem chodila, ale on se krásně vyždímá a je spíš vlhký než mokrý, takže nevadilo.

zmrzlinka
29. bře 2023

@georginka15 sprchový gel Weleda a Sudocrem na zadeček .

zmrzlinka
29. bře 2023

Jo zadek jsem myla pod tekoucí vodou.

lenerka1
29. bře 2023

Jak už tu zaznělo, méně je více. U nás frčí čistá voda (případně bylinkový odvar), mandlový olej od Nobilisu (stačí pár kapek do koupele nebo na masáž nebo na vlhký perlan, když je víc znečištěný zadeček), zinkovka od Weledy v případě začervenání kdekoliv na kůži a perlan. Pokud člověk používá kvalitní nedráždivé plínky a nenechá v tom dítě půl dne, skoro nic nepotřebuje. Jo když je dítě už větší, šikne se i čisté pevné mýdlo bez parfemace.

michaela666
29. bře 2023

@georginka15 Perlan je super i jako žínka na mytí při koupání. Když byla malá opruzená, tak jsem udělala odvar z bylinek a potom ho do něj namočila a podle potřeby utírala.
Měla jsme ho nastříhaný v krabici a vedle misku s vodou, ale dá se klidně i připravený v krabičce s malým množstvím vody. Nastříháš si ho na vyhovující velikost, balení dlouho vydrží a ještě šetříš peníze.

lvl16
29. bře 2023

Používám Biodermu řadu ABC. Na koupání jejich mýdlo, na omývání zadečku micelární vodu (a perlan). Prdku mažu Bepanthenem. Na cesty mám vlhčené ubrousky taky od Biodermy. Na suchá místa pokožky jsem používala krém od Biodermy řada Atoderm.

pe_tu_ss_ka
Autor odpověď smazal
Zobraz
pe_tu_ss_ka
29. bře 2023

Za nás dětská ráda od weledy a purity vision. Na opruzeniny čistá zinkovka od purity. Sudocreme čp jsem vypozorovala je nic moc (sleduju Kateřinu Routovou a Petru Zehnálkovou). Jinak už u syna jsem používala jen nastříhaný perlan s vodou s olejíčkem (medvídek, nebo od purity). Ven jsem brala suchý a vodu jsem vždy měla svou, tak nebyl problém namočit. Jinak lze namočit v krabičce.

bereni
29. bře 2023

@georginka15 Hele ten Bepanthen ci Sudocrem je zbytecna chemie. Je to rado doporucovano na opruzeniny, ale spousta mamin to maze preventivne. To je naprosto zbytecny a kdyz si prectes slozeni tak si to hned rozmyslis. Takovy veci bych mela v mini baleni nachystany jen kdyz opravdu se ti mimco zacne opruzovat - a i tak, vystacis si fakt s obyc zinkovkou, netreba miminku placat milion nesmyslu, to miminko vlastne nic nepotrebuje 🙂.

atraps
29. bře 2023

@georginka15 kromě bepanthenu sem nic neměla, protože sem nevěděla jestli dítko bude mít ekzémy (máme to v rodine). Spíš míň, než víc... Rada pro tebe, pak to budou jen vyhozene peníze..a možná něco predas pod cenu

emillyhk
29. bře 2023

Na koupání Weledu, dávali jsme tak dvě kapky a ničím už nemazali (po koupání ve vodě bez ničeho byl hodně vysušený a musela jsem ho ještě namazat. Na zadeček taky Weledu (syn se pokadil tak 6x denně, nenamazaný byl hned opruzený), při větších opruzeninách Aviril (Sudocrem to vždy jen zhoršil). A co je za mě super, tak Infadolan, ten jsme dávali na doléčení po opruzení (později při růstu zubů).

srnii
29. bře 2023

Poté co jsem se v těhotenství začala zajímat o složení kosmetiky tak jsem celkem čučela, co se běžně patle na děti. Takže na přebalování perlan s vodou, na cesty taky nebo max.vlhčené ubrousky od Hipp. Zadek i tělíčko jsem mazala bambuckým máslem nebo ten zadek i zinkovkou od purity vision. Žádný gel na umývání jsem nepoužívala, později, když měla dcera seboreu a musela jsem jí z vlásků dostávat mastičku jsem koupila od weledy šampón. Žádný bepanthen nebo sudocreme, z toho mám osýpky jen to někde vidím.

veru181
29. bře 2023

Krém na zadeček (Bepanthen, Sudocrem), slunecnicovy olej z lékárny na promazavani po koupeli a olej ve spreji na zadeček (Onclé, v porodnici jsem teď dostala Linteo) - lépe se s ním odstraňuje stolice.

lenatko91
29. bře 2023

Na případné opruzeniny zinkovku, na koupání čistou vodu a jelikož se teď novoš loupe, tak promazávám po koupání olejem od Purity Vision a přes den ho občas máznu bambuckým máslem, taktéž purity Vision. Plus sem tam použiju vzorečky z porodnice - Weleda, Sauvinex, Hipp

zelenaesmolda
29. bře 2023

@klokanka31
pudr by se pouzivat nemel protoze ho dite vdechuje pri pudrovani