icon

Látkové pleny na noc, jak dlouho miminku vydrží?

sisina28
13. črc 2015

ahojte, prosím o radu...přečetla jsem tady hodně diskuzí o plenách ale co se týče použití plenek na noc - tak v tom mám trošku chaos. Hlavně v otázce, jestli ty plíny vydrží miminku delší dobu, nebo jak často přebalujete atd...je jasné, že záleží na tom, jakou plenu chci využít. dejme tomu, že přes den bych měla klasické čtvercovky s PUL...a napr. na noc když použiju tu SIO - budu mít tu základnu a bud tu batolecí nebo kojeneckou vkládačku a ještě popř. celul. separačku....tak jak dlouho to miminku vydrží v noci??...jinak co tyhlety plenkové vychytávky typu SIO, AIO v Liberci? ví někdo kde bych se na ně mohla v reálu kouknout? moc díky za pomoc a za informace

Strana
z2
sisina28
autor
15. črc 2015

@fibrila ..díky za příspěvek...no však to je ono, co já řeším...jestli tyhlety SIO/AIO pleny jsou dobré jenom proto, že jsou hezké, nebo to i něco vydrží a mimi je více v suchu než v klasických čč....mne taky přijde, že když se počúrá, tak je tam prostě mokro....ale asi ne tak , jak v čč....ale asi ne, asi to ty vrstvy odvedou...asi...viz teda ten komentář od veri0007, že má celou noc tu jednu plenu...

sisina28
autor
15. črc 2015

@evaamy...jj mám stejný názor jako ty...to ja na ně kašlu, ale vzhledem k tomu, že ještě nemám tu praxi, tak se ptám...ale jak jsem řekla, přijde mi divné, že by to nešlo, když to tolik mamin používá a pochybuju, že by dávali nevím jak flekaté pleny na mimi

veri0007
15. črc 2015

@sisina28 abych řekla pravdu, ani jsem moc nad tím nepřemýšlela jestli má malá pocit vlhka, ale je fakt že separačku používám - dávám nastříhaný perlan. Když jí ráno přebaluju, plena většinou vypadá, že by ještě jedno počůrání snesla (ale ne vždy), malá nebývá mokrá na pohled... Ale tohle je opravdu dítě od dítěte, jaký je to učůránek😉 Kdybych začínala znovu, šla bych od narození rovnou na čtverce a až později se rozhodla co používat dále. Třeba kamarádka už odplenkovává a celou dobu jela na čtvercích, i když nějak nemohu pobrat jak to zvládla. Přece jen, ten bambus saje víc...

veri0007
15. črc 2015

@sisina28 jo a AIO mám 5 ks jen jako rezervu, ty bývají hned na odpis když je velmi řádně nevycpeš, s těmi jsem opravdu spokojená nebyla, ale zase mám jednu paní v okolí co má sadu jen z AIO a nemůže si to vynachválit, ale na noc dává jednorázovku

veri0007
15. črc 2015

@sisina28 jo a ještě k flekům na čtvercovkách. Ano, hobčas fleky bývají, u nás hlavně ze začátku příkrmů, kdy byla stolice agresivnější, ale časem se operou a hlavně, co ti sejde na nějakém fleku, když to stejně dáváš na zadek😉

sisina28
autor
16. črc 2015

@veri0007 ...ty AIO mi přijdou zbytečné, ale samozřejmě, že každému vyhovuje něco jiného...a co se týče těch fleků, tak když to nebude koláč o průměru 10cm tak mi to vadit nebude...jinak budu zkoušet všechny možné finty...nevím, je pravda, že je to na hovínka, ale stejně bez fleků je to hezčíí, hehe🙂...používali jste někdo ten perkarbonát sodný, to přírodní bělidlo?

butikova
30. lis 2019

Malemu miminku stačí kalhotovka a více vycpat, u většího bych volila noční plenky + samozřejmě svrchní kalhotky. Naši od Breberek třeba nepročura ani slon a výdrží opravdu s přehledem celý noční spánek + hned to první ranní čůrání.

Strana
z2