icon

Látkové pleny pro 2,5leté dítě na noc, poradíte?

lendulka212
15. led 2017

Dobrý den, mám 2,5 letého dítko, přes den plenky nemáme, ani na odpolední spaní, pouze na noc. V poslední době se nám vyskytla vyrážka na zadečku a myslím si, že je to právě z plenek, proto bych chtěla vyzkoušet látkové pleny na noc. Po přečtení dizkuzí jsem našla jen maminky, co začínají s novorozeňátky. Potřebovala bych poradit, jak vybrat a co vše koupit pro cca 20 kg dítě, když bych látkovky používala jen na noc na čurání. Poradíte prosím, děkuji?

olga_
15. led 2017

My používali látkovou noční plenu od Bambooliku. Pro větší děti dělají např. toto: http://www.bamboolik.cz/cs/zbozi/nocni-kalhotko...
Je třeba patřičně vycpat a doporučila bych tak 4 kusy (aby se stíhalo prát a sušit). Pokud máte sušičku, je to lepší, nebo třeba plena občas bude suchá. Jako svrchňáky jsou super vlňáky, my měli Disanu.
I ostatní značky budou určitě dělat noční pleny...

lucy_89
16. led 2017

Syn má taky skoro 2,5 roku a pleny jen na spaní. Používám látkové od bambooliku, systém AI2 - používám klasickou plenku ne tu speciální noční, protože on pokud se vyčůrá ,tak stejně jen jednou, tudíž nepotřebuji vyšší kapacitu pleny.

medakote
16. led 2017

U nás třeba bamboolik noční byla ve dvou letech malá( nemluvě o tom, ze pro me je to nejhorší pléna ze všech co jsem zkusila) v tu dobu jsem používala největší velikost více velikostnich plen, little lamb velikost 3 a Bum huggers tu největší , oboje dovycpane ( 2-3 vkladacky). Případně lze anavy noční, ale ta nám v tu dobu taky už byla malá. Svrchnaky nejlépe více velikostní vel. L, např. Thirsties, do jedno velikostnich se nevejdou ty velké pleny.
Já osobně zase v tu dobu prechazela z látkovek na papírové, protože už mel plenu jen na noc a někdy suchou a musíš prát max. po 2-3 dnech, to se mi nevyplatilo davat prát jednu dvě pleny.

absintka19
16. led 2017

@lendulka212 jen na zasmani, pisete ze pres den plenky nemate-tak to vam gratuluji, ja nenosim plenky od svych cca dvou let. Fascinujici mluva: my uz nemame plenky, my uz kakame do nocnicku, my uz mame dva zoubky...predstava dost silena 🙂)) ale pobavila ste

malva
16. led 2017

Já jsem teď řešila noční pleny pro skoro 2-leté děti a nejvíce se mi líbí noční plenka od Ella's House. Je konopná, což je nejlépe sající materiál, ještě lépe než bambus. Taky se dá dovycpat. A vnitřní povrch je z flísu, to znamená, že vlhkost pouze propustí, ale zůstane relativně suchý, což by mohlo být řešení pro vás na tu podrážděnou kůži. Déle schnou, já točím pro jedno dítě 4 ks, ale dávám plenky i přes den, takže peru často. Svrchňáky jsou na to dobré ty vlněné, ale já používám i PUL.