icon

Látkové pleny X pampersky. Co používáte?

selu
27. srp 2006

ahojky holky, sice jeste nejsem tehotna, ale zajimal by me vas nazor na to, jestli pouzivat pro dite latkove pleny nebo radeji pampersky. Mam v okoli hodne kamaradek, ktere nechapou, ze bych pro ditko chtela pouzivat pleny prave latkove, samozrejme asi ne na vsechny situace (lekar, cestovani, navstevy = tam bych pouzivala pampersky 😉 )
Tesim se na vase nazory 🙂 🙂 🙂 Pa Lucka

Strana
z7
gedren
Autor odpověď smazal
s.arik
4. říj 2008

tak v koupelce opravdu nesuším, je malá a nemá větrání...balkon není, sušák za okny není, tak nám to holt straší v obýváku 🙂

babalala
4. říj 2008

Tlapičko - moltexky neznám, možná tak nesmrdí, ale klasické papírovky, především pemprsky, mi smrdí strašně - i po malinkém učurnutí. Jasně, že látkovky taky jedou, ale je to jen čpavek, žádný chemický sajrajt navrch k tomu.

Ad sušení - teď jsme pořídili tohleto - deset metrů na sušení, vyexpeduju prádlo ke stropu a je to..
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/0011...

dagina
4. říj 2008

Gedren, jj, musela bych opravdu do Brna, v mém okolí by prodavačky koukaly jak jojo 😒 . Jinak to asi nebudu lámat přes koleno, vidím to na klasické látkovky, třeba i nějaké froté pleny a kvalitní kalhotky k tomu a bude vyřešeno, přeci u vybírání plen neztratím mládí 😀 . S těma sušákama + nástavba je dobrý nápad.

mysinka
4. říj 2008

Tak já jsem veliký zastánce látkovek, jsou zábavné, příjemné, nechemické, pohodlné, ekologické, ekonomické (? 😀)
Akorát jsou teda chvíle, kdy se hnuskám nevyhnu, a někdy je dokonce dávám na noc. Ale teda ten smrad z nich je úděsný, i ekologické Alany páchnou jak kdyby do ní načůrala celá školka 😝

dagina
4. říj 2008

FAkt ty jednorázovky tak páchnou pokud se hned nevyhodí 😕 ????

babalala
4. říj 2008

Dagino - nemusíš až do brna, některé internetové obchody dělají prezentace plínek - třeba hned šestého je něco v Chrudimi: http://www.opravdoveplinky.cz/index.php ,nebo: http://www.latkovepleny.pipilota.cz/ - to bys taky měla mít za rohem.. 🙂

mysinka
4. říj 2008

Dagi, nepáchnou jen, když se hned nevyhodí...páchnou už když je má prcek na sobě s jedním počůráním 😝 Smrdí chemií...látkovka po jednom učůrnutí není skoro cítit (bambuska po nočním pročůrání teda fest, ale furt je to voňavé oproti té hnusce 🙂)pokud teda nejsou šeredně parfemované jako např. Pampers 😒

gedren
Autor odpověď smazal
tlapicka
4. říj 2008

nemuzu si pomoct, ale na odrostlym batoleti smrdi milionkrat vic latkovka nez moltexka 😕
asi mam divny dite!

vikinka27
4. říj 2008

tlapicko, mozno preto ze to porovnavas s moltexkou... my sme so starsim mali huggies, tak tie smrdeli horsie po jednom ciknuti ako bavlnene plienky...
a pri synovcovi (baleny iba v jednorazovkach) som stale chodila ovoniavat ci nie je pokakany....
mozno ze moltexky su v tomto lepsie....

gedren
Autor odpověď smazal
tvarohacek
4. říj 2008

dagina, jako plně kojené dítě moc nesmrdí (alespoň ne mě 😉 ) tak mi nikdy nepřišlo, že by smrděla i ta plínka (papírovka). jak dítě přejde na normální stravu, tak smrdí, my vynášíme odpadky každý den a je to ok, možná jen v létě, když byla horka a my zapomněli pleny vynést dva dny, tak byt zasmrádl..ale mě přijde přirozený, že když se někdo pos.ere, tak smrdí..

listicka77
4. říj 2008

Já teda musím částečně souhlasit s Tlapi. Jako teda jednorázovky smrděj, to jo, nějak tak jako hnusně neidintifikovatelně. Ale látkovky, blé, ta moč se začně strašně rychle rozkládat a páchne to čpavkem. A to přebaluju skoro hned. Ale někdy právě to smrdí fakt skoro hned po počůrání... Ale od látkování mě to teda neodradí. 😵

haluskacz
4. říj 2008

pemprsky smrdej i cerstve vyndany z baliku, to je fakt humus. Jo a jednou mi hlidala deti kamoska a ja nemela pro Vaska zadnou plinku, tak jsem chca nechca musela zakoupit balik hnusek v nejblizsim obchode a ony byly parfemovany, no ja myslela, ze se pobliju, to byl hnuuuus!!!!

listicka77
4. říj 2008

Než jsme začali látkovat, tak jsme vyzkoušeli několik značek. Pampersky byly jediné, které zůstaly v rozbaleném balíku všechny. Podle mého názoru smrděj formaldehydem a to jsem dítku na prdku teda fakt nedala. Parfémované jsou snad všechny, ne? Nejvíc jsme používaly babylove z DM, ty parfémované jsou zcela určitě a nějak mi to extra nevadilo. No ale ve 4 týdnech jsme přešly na látku, tak už jsme jen dojeli nějaké zásoby a pak už kombinovali jen s moltexkama (a teď s Alanama).

dendisa
4. říj 2008

jo, jednorázovky normálně hnusně páchnou a když jsme je dva dny u známých na chalupě používali, museli jsme je hodit přes okno na střechu garáže, páč se v pokoji nedalo existovat, a malou jsem pak týden léčila z opruzenin. Je to podle mě jeden hnusný shit a uvalila bych na ně pořádnou spotřební daň 😝
A když jsem ten balík na chalupu kupovala (neměla jsem čas objednat si Moltexky, Alany tu ještě nebyly), styděla jsem se neskutečně, obalila jsem ho do igelitu a letěla hodit do kufru auta.
Jo, moč v bavlně se fakt rozkládá a brutálně čpí, kor teď u ročního děcka, ale proti jednorázovce je to Channel. Zadržuju dech jenom při cpaní plín do pračky, po dvou třech dnech už je ten plyn v kýblu nejspší i výbušný.

gtver
6. říj 2008

ad smrad: Naprosto vražedná kombinace jsou parfémovaný Pampers + Rybilka - do toho nemusí dítě ani nic přidávat 😀 Zjistila jsem, že dokud jsem neměla Pampersky, tak jsem neznala pravý význam slova "fresh", co mají na obalu 😀 😀 .
Jinak všechny papírovky nejsou parfémované.

Strana
z7