Látkové plenky jen na doma, co je potřeba?

inusska
27. pro 2015

Ahoj. Vim, že toto téma je tu probírané už několikrát. Ale ráda bych se poradila i tak, jelikož je tu tolik informací, že mi jde hlava kolem.

Ráda bych používala látkové plenky na doma.

Mám zatím doma cca 50 klasických látkových plen.

Toho chci samozřejmě využit. Takže má otázka zní: co potřebuji dál, kolik těch svrchních kalhotek a jaké? Upřímně do toho nechci investovat tisíce. Kdo ví, jestli nebudu používat převážně jednorázový.

Moc děkuji za rady!

andelka
27. pro 2015

Tak pokud chceš ty látkové čtvercovky používat, tak k tomu bych dala ještě dobře savé vkládačky. Jinak proti novoskladu nic nemám, dávala jsem ho do 8měsíců snad. Pak byl malej. U druhého jsem obyčejné dávala mnohem méně, protože už jsem měla po starším kalhotkové bambusové plenky (ty jsem začala nakupovat právě až tak po půl roce staršího), ty rostoucí, takže jsem dávala tyhle už třeba od 6-8 týdnů.
Svrchní jsem měla nejoblíbenější Bamboolik a Imse vimse a Anavy.
Ke klasickým plenkám dvě snappi sponky, a separační vložky. U staršího jsem dávala celulozové, u mladšího už rovnou rozstříhanou Ikea deku, takže flísové a vydržely celé plenkovací období.

evaamy
27. pro 2015

Svrchnaky Baby Lucy, od každé velikosti tři kusy. Až se dite začne přetáčet, tak aspoň patery. Syn mel po každé stolici zaspinene okraje svrchnaku, takže po kazdem hovinku nové svrchnaky. Svrchnaky zadrzely vždy vše, ještě jsme neměli špinavé oblečení. Plus doplňky jako celulozove separacky, dvě snappi spony.

sapinek
27. pro 2015

My máme také hodně podobnou výbavu jako maminka výše 🙂 ze začátku novosklad a kalhotky (mám jich 5). Kalhotky jsem vyzkoušela různé - od kamarádek a přes mimibazary (vyprala jsem to v sanitolu a bylo to) a pak jsem nakoupila ty, co sedí a ostatní zas poslala dál. U nás pro menší mimi - Anavy, Bamboolik, BabyLucy, Imse Vimse. Dcerka byla (a je :D ) buclík, takže pak už jsem některé musela vyměnit. Na větší dítko doporučuji Thirsties a Petit Lulu. Časem jsem dokoupila bambusové vkládačky a flísové separačky. Nyní si stačíme cca s 50čtverci, 5kalhotkami, cca 20 vkládačkami. Víc jsem toho nikdy neměla. Ale je pravda, že jsem zkoušla i systém SIO a AIO. Pokud byla dcerka mimčo, tak to šlo. Jenomže teď opravdu hodně pije a tím pádem i čůrá a tak jsem tento systém zcela vypustila.

lennus
27. pro 2015

Taky používám převážně doma čtverce, měli jsme troje novorozenecké svrchní kalhotky a pak ty vicevelikostní pro větší dítě.
Pak pár kalhotkovek, třeba na odpolední spaní a hlavně ty vkládaçky, mám dobré z eBay, mrkni na mé album tady.