icon

Monitor dechu koupit nebo ne?

kajinka2
15. srp 2016

Ahojky Maminky prosím hledám tady ohledně monitoru dechu zda koupit , jaký a značku? Mám dceru předčasné narozenou ve 27tt a uvažuji koupit či ne protože má potíže s dýcháním a mám strach až prijedeme domů. Děkuji za názory a prispevky

Strana
z2
kajinka2
autor
16. srp 2016

Maminky ,Holky děkuji za názory všechny jste posaly že budu mít klid a nebudu se strachovat a o to mi šlo nejvíce ze se nemusím strachovat mooc děkuji všem. Už zaukolovala manžela jaký má koupit 😃

astyna
16. srp 2016

@brixavonpavli

jestli to je na mě s tou zbytečností, tak já jsem jasně psala "pro mě zbytečné". Slečně radím spíš koupit, když se dítě narodilo o mnoho týdnů dříve...Takže klid 😎

cukricek123
16. srp 2016

@kajinka2 já si budu půjčovat. Platit plnou cenu mi příjde zbytečné. Ale je to jen můj názor. 🙂

luscinnia
16. srp 2016

Nekupovat! Max půjčit. My jsme brzy vraceli, dcera spala s námi, často jsem kojila. A půjčila bych si jedině pro nedonošence, neplaš se zbytečně předem děsivými historkami.

brixavonpavli
16. srp 2016

@astyna ja uz jsem v klidu, ale zbytecne potencialni umrti novorozence me vzdycky dokaze rozcilit.... zvlášť když tomu slo zabranit a nebo nam dava aspoň sanci zkusit tomu zabranit.

Paní co nás každý rok školí na BOZP by ze mě měla radost, už mluvím skoro jako ona. Neeee, ted vazne. Jsem ráda ze si zakladatelka monitor koupi a pokud muj afektovany puvodni prispevek @astyna zpusobil zamraceni, tak se omlouvam. 🙂

luscinnia
16. srp 2016

Jo tak 27 tt? Já už myslela, že další matka plašilka. Tak to beru zpět. Tam bych pořídila na tuťáka. Ale spíš půjčit, nám ten náš blbnul a měnili jsme značku.

tahejhula
16. srp 2016

Nemam nic proti monitoru, ale kazdopadne investujte take do kurzu prvni pomoci u kojencu a malych deti. Monitor sam o sobe nikoho nezachrani.

kajinka2
autor
16. srp 2016

@cukricek123 je to investice ale zase si říkám že moje sestra využije také tak proto chci kozpit

cukricek123
16. srp 2016

@kajinka2 tak to jo.. můj brácha v 10ti asi ne 😂😂😂😂

astyna
16. srp 2016

@brixavonpavli

ale vůbec 😉 vše v pohodě...

kaja2016
16. srp 2016

Ja te problematoce nedonosencu nerozumim, tak k tomu opravdu nemohu nic rict. Ale co se tyce donosenych deti z tehle diskuze na me opravdu dychl strach a panika a tak bych chtela jeste dodat, to riziko SID u zdravych deti sice je, ale stejne tak se muzete nabourat v aute, dite muze chytit meningokoka a ci jinou vzacnou nemoc v obchodaku atd.a tak tech investic a opatreni, abychom si byly vic jiste, ze nase deti budou v poradku by bylo stovky.
Ja to nechci kritizovat, protoze to je opravdu kazde maminky vec a musi se ridit svoji vlastni intuici, jen me nazory v teto diskuzi prisli trosku jednim smerem. A presne jak pise tahejhula, monitor zahlasi, ale co pak? Je treba vedet, co delat.

isobino
16. srp 2016

My u prvního syna kupovali, každý tvrdil ,že je to "zbytečnost", ale já byla ráda, že ho máme, byla jsem díky tomu klidnější. Teď čekáme druhé dítko a koupili jsme (tedy dostali od kolegů v práci) znovu a určitě budu klidnější. U prvního syna se párkrát spustil, jestli to byl planý poplach, netuším, ale říká se, že když se miminko "zapomene" nadechnout, alarm ho právě probere. Za mě určitě ano, navíc u prvního syna jsme používali max. 6-7 měsíců, protože pak v postýlce hodně cestoval a plané poplachy byly stále častější a tak jsme ho prodali dále-byl stále v záruce a plně funkční.

sweet81
16. srp 2016

@kajinka2 určitě ano. Taky byl malej nedonošený a i v porodnici nám řekli, že by jsme monitor dechu měli mít. Já ho tedy už měla, než se malý narodil.

astyna
16. srp 2016

@kaja2016

To byla přímo má zkušenost - když mě probudilo chrčení z postýlky, hned jsem vyskočila a jak mě učili v porodnici, přehodila jsem ho přes ruku a zatukala mu na záda a vypadla kulička, malý začal brečet a hned zase usnul...Přítel to celé zaspal, já jsem byla hned vzhůru...

Matky jsou čím dál víc obezřetnější, protože dítě už není taková samozřemost jako dříve 🙄

kajinka2
autor
16. srp 2016

@sweet81 už mne to napadlo dříve ale teď jak malá roste vím že bude malička a strach ve mně je takže ji budu mít aspoň trochu hlidanou a budu více v klidu

kocour1
16. srp 2016

Já měla u prvního dítěte takový ten monitor, co se dává na plínku...bylo to pro mě uklidňující, často jsem se v noci podívala, zda monitor bliká a spala dál (spala se mnou v posteli a tak klasický monitor nepřicházel v úvahu)...ale i tak se mi asi dvakrát stalo, že zapípal a já se vyděsila k smrti - bylo to jen tím, že se sesul z plínky. U druhého jsem už monitor nedala - prostě jsem věřila...a nakonec jsem vlastně bez něj byla i klidnější - nemusela jsem se v noci strachovat a nic kontrolovat🙂...záleží na vás, chápu obojí - sama jsem to zažila🙂

denousek
16. srp 2016

v noci taky koukam ze to blika jinak bych stala u postýlky jak sudička a zkoušela dech znám se :D

kaja2016
16. srp 2016

@astyna souhlasim. Pro mnoho zen je miminko vymodlene a neprislo na prvni pokus, jako treba u me. To je skvele, ze jsi tak rychle zareagovala! 🙂

evapav_17
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2