Monitor dechu z bazaru, rok starý. Jít do toho?

anyroxy
3. pro 2020

Mám dotaz 🙂 nasla jsem na bazaru monitor dechu (za 800 Kč), zánovní, rok používaný. Myslíte, že má cenu do toho jít? 🙂

mona91
3. pro 2020

@anyroxy monitor se po každém dítěti ma nechat zkalibrovat. Pokud ho prodava zkalibrovany ok, pokud ne je to risk zda bude funkční jak ma. Nicméně zkuste prvně zjistit jestli se da radne zkalibrovat. Ja mam babysence tam neni problém ale kamarádka ma problém s touhle značkou ze nemůže nikoho sehnat kdo by delal kalibrace a všude ji řekli že na tuhle značku se uz nedělá. Ale sama s tím zkušenost nemám.

anyroxy
autor
3. pro 2020

@mona91 Pani pise, ze ho mela novy, takže ta nutnost nebyla. Ale u použitých se to doporucuje. Ale kde a jak to pry nevi. Jak taky vubec nemam poneti, kde se to necha kalibrovat. Jako rika, ze je plne funkcni, jen se musi vymenit baterky...

michaela666
3. pro 2020

@anyroxy Nemáš možnost si ho půjčit v porodnici? Porodnice, kde budu rodit ho nabízí maminkám zkalibrovaný na půl roku za určitý poplatek. ( Tuším 800, s tím že část peněz jde na nějakou nadaci pro novorozence). Je možnost si ho nechat i déle...Přijde mi to lepší, než se spoléhat zrovna na takovou věc z bazárku a hledat, kde mi to zkalibrují.

anyroxy
autor
3. pro 2020

@michaela666 problem je, ze budu rodit v Nemecku a tady ho asi nepujcuji, teda aspon o tom nevim. I jsem se ptala na nejakem nemeckeh materskem foru, ejstli maji v planu si ho porizovat a vetsina ne. Tady to asi neni tak casty jako v CR..nevim.

michaela666
3. pro 2020

@anyroxy Mě třeba kamarádky říkají, že je to zbytečnost. Většinou si do postýlky pořídily polohovací klín pod matraci, který trošku nadzvedne místo pod hlavičkou a ramínky. Mělo by to pomáhat, aby miminko tolik neublinkávalo a neleželo na rovné podložce právě kvůli dýchání.
Já monitor pro první mimino chci vyzkoušet, ale nechtěla jsem si ho vyloženě kupovat nový. A k bazarovému bez kalibrace nemám důvěru, to už bych radši zvládla bez něj.

jakreb
3. pro 2020

@anyroxy Ak budes mat dieta narodené v termíne a zdravé tak za mňa zbytocnost. Nemala som ani pri jednom a ani sme neuvazovali. Ale ano ak ti to doda vacsi pokoj v dusi...

setba
3. pro 2020

To je od Jablotronu, tzn ceska firma. Normalne jim tam napište email, me pred x lety monitor dechu zkontrolovali a nic za to nechtěli,byli moc milí

alik20
3. pro 2020

@anyroxy tak ted jsem cetla na jejich strankach, ze se podlozka zkalibrovat neda, ze si po dvou letech máte koupit novou. Cena podlozky je 980kc. Taky mam tento monitor doma a u druheho ditete asi koupim novou 🤷

alik20
3. pro 2020

Kontroluji jenom citlivost

ejmate
3. pro 2020

@anyroxy
@mona91
Není pravda, značka se pořád vyrábí. Mám monitor doma, měli jsme po neteři, dokupovala jsem akorát novou podložku, protože zkalibrovat bych to musela poslat do Jablonce a to se mi nechtělo posílat sem tam a na dojezd to máme z ruky. Jinak i použitý monitor oni tam zkontrolují, zkalibruji a můžeš používat dál 😉

me_druhe_ja
3. pro 2020

@anyroxy To je jak tady, ve Francii. 🙂 Tady monitory nemá snad nikdo, ani v porodnicích. 🙂 Asi je to tak masivně rozšířený jen u nás. 🙂 Já ho teda neměla a nechyběl mi. Ani teď ho neplánuju. 🙂 Ale pokud na něm trvas, tak bych šla spíš do nového.

elencze
3. pro 2020

Jablotron tyhle nekalibruje, sám doporučí nechat si řídící jednotku a dokoupit podložku. Takže propočítej, jestli se ti to pořád vyplatí. Sama bych bez něj neměla klidné spaní, a ten klid mi zase zaručil jen nový, u použitého mi unikal smysl, když bych mu na 100 % nemohla věřit.

anyroxy
autor
3. pro 2020

Tak jsem psala dotaz primo na firmu Nanny a odepsali mi tohle: Děkujeme za váš dotaz. U Nanny je možné zkontrolovat citlivost podložky a elektroniku kontrolní jednotky. Servis děláme přímo u výrobce v Jablonci. Stačí poslat na adresu JABLOTRON ALARMS a.s., Servis, Pod Skalkou 4567/33 466 01 Jablonec nad Nisou. Do balíčku prosím napište kontakt na sebe, zpáteční adresu a informaci, že zařízení zasíláte na kontrolu. Kolega zařízení zkontroluje a popíše stav. Tato služba probíhá zdarma. Snažíme se kontrolované zboží odesílat zpět do týdne. Jak píšete, že monitor je rok starý, citlivost podložky by měla být v pořádku. Hezký den i vám. Lucie, tým Nanny

anyroxy
autor
3. pro 2020

@elencze No takhle bych to mela za 800 a za rok bych musela dokupovat podlozku za 900. Planujeme pak dalsi mimco, jestli to pujde. Ted bych to mohla poslat na Jablotron a oni to zkontroluji, zda to funguje..

michalelka
3. pro 2020

Já si myslela, jaký je monitor zbytečnost a stejně jsem ho používala a díky bohu za to- syn přestal dýchat ve spaní. Jinak Nanny provádí kontrolu citlivosti, ale osobně bych se bála, jak s ním po cestě budou zacházet dopravci..

anyroxy
autor
3. pro 2020

@michalelka Prave proto si ten monitor chci poridit, uz jsem slysela hodne pribehu, ze zachranil zivot..Tak ted nevim, jestli nejit radeji do novyho, nebo to risknout od te pani. I kdyz pise, ze je funkcni a rok stary, tak je to risk..

anyroxy
autor
3. pro 2020

Tak uz to je asi stejne pase, pani ho uz prodala nekomu jinemu :D

chumlee71
3. pro 2020

@anyroxy u Nanny garantují dva roky spolehlivost. Taky jsem jí měla. Ale použila jsem ji max 5. Taky jsem si říkala jak jí musím mít a pak prd z toho.

leymea
3. pro 2020

Ja teda chtela novy nebo kdyz uz tak jen dokoupit novou desku (furt to vyjde levneji). Kupovali jsme novy nekdy v roce 2017 a pouzivam ho jeste dneska (na druhe dite), zadnou desku jsem nepotrebovala a 10 mesicu funguje furt dobre, ale ja vim jak jsem s tim zachazela, nijak mi nespadnul atd.

michalelka
3. pro 2020

@anyroxy já bych brala nový, no.. 🙂

sudylichozrout
3. pro 2020

@jakreb Mam dite narozene v terminu a zdrave a stejne mi monitor dechu v jejich trech tydnech zacal v noci rvat. Blbost to neni, spise pomucka pro klidnejsi spani.

sudylichozrout
3. pro 2020

@anyroxy Ja ho mam. Pouzivany 4 mesice. Chces ho?

anyroxy
autor
3. pro 2020

@sudylichozrout Mas nejake blizsi info a fotku? 🙂

sudylichozrout
3. pro 2020

@anyroxy Zitra ti to nafotim a poslu ti do SZ.

lida9
3. pro 2020

mela jsem dva monitory, oboji z bazaru uz po nekom, obe ruzne znacky... prvni jsem vracela puv. majitelce, druhy mam doted...oba jsem pouzivala skoro do roka ( ano jsem magor 😀 ), vzdy bez problemu, jecelo kdyz melo, nejecelo kdyz melo🙂 kontrola u nas probihala celkem casto, vecne jsem po vyndani ditete zapominala vypinat😀

marti89
3. pro 2020

V Plzni za 250 Kč kalibrují Nanny, v případě zájmu dohledám kontakt, nechávala jsem po prvním synovi, používali jsme dlouho, byl nedonošený a když mu rostly zoubky, blinkal a měl průjmy, horečky - tak taková jistota.

jakreb
4. pro 2020

@sudylichozrout A rval opravnene? Proste ako som písala my sme nad nim ani neuvazovali. Ani pri jednom dieťati.

sudylichozrout
4. pro 2020

@jakreb Ano, rval opravnene.

elencze
4. pro 2020

@jakreb ano, mám stejný zážitek, dítě úplně zdravé a také se nám ve třech týdnech rozeřval. Nikdy v životě jsem tak rychle nenašla vypínač. "Zapomněl" se nadechnout.

jakreb
Autor odpověď smazal
Zobraz