icon

Opalovací kosmetika pro kojence, poraďte

jajinex1987
28. kvě 2017

Dobrý den maminky. Mám doma 3 měsíčního kojence. Chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti s dětskými opalovacími mléky/oleji. Sluníčko už začíná pálit a občas musím ven i přes poledne, kdy je sluníčko nejostřejší. Mám doma již 2 druhy opalovacích krémů pro nejmenší, ale bohužel zanechávají při sebemenším kontaktu nehezké žluté fleky na oblečení a nechci mít všechno letní oblečení zničené. Prosim poradí někdo značku krému pro nejmenší, který nedělá nevypratelné žluté fleky?

penelope87
28. kvě 2017

Ahoj! Mám hodně světlou pleť, hned se spálím a syn to má po mně. Mám s krémy bohaté zkušenosti. Většina z nich nějaké skvrny zanechat může (píšou na nich taky často "zamezte kontaktu s oblečením"). Nejsem si jistá, že by na některém vysloveně psali, že garantují, že žádné skvrny nebudou. Mám dobré zkušenosti se značkami Bioderma, La Roche-Posay a Vichy a jejich krémy s vysokým faktorem 50+. Vichy mi akorát dělal skvrny na černém tričku v oblastech potu, ale dalo se to nějak vyprat. Zásadní je namazat dítě nahé (používám spíš mléka ve spreji, jen na obličej tužší krém kvůli podráždění očí). Pořádně to rozetřít a nechat vstřebat (tohle je zásadní), až pak obléct. Jinak se snažím nemazat pokaždé, ale jen v situacích, kdy je dítě delší dobu na přímém slunci. Je dobré to s mazáním nepřehánět - zvlášť když je v kočárku pod plínkou nebo pořád ve stínu - to jsem mazala jen třeba nožičky a ručičky. Ono je dobré, když nachytá přírodní vitamín D. Když ho neprůstřelně namažeš a budeš mazat pořád, taky to není ideální.

penelope87
28. kvě 2017

A na vyčištění fleků doporučuju předeprat v ruce ve žlučovém mýdle a nechat chvíli odmočit.

kollle
29. kvě 2017

My mame Daylong a zatim nam zadne fleky neudelal.