Pokakané oblečení - v čem prát?

nonfood
25. lis 2018

Dobrý den, prosím, jak perete pokakané oblečení? Mám mimi, vždy mu dám body do vody, trochu přemáchám, nechám tak tak cca týden a pak peru.. A stejně je tam skvrna, před praním potřu žluč. mýdlem a nebo nastříkám jelenem. Peru spíš na 40, 60.. Díky mamky za radu..

🙂)

olga_
25. lis 2018

@nonfood Jakože necháš týden přeprané oblečení ve vodě? To bych nedělala. My teda pokakané oblečení nemíváme (používáme látkovky, ty asi jednoráz, když to protéká), ale plenky přejedu okamžitě žlučovým mýdlem a ještě ten den to jde do pračky. Skvrny nikde.

alicie_k
25. lis 2018

Pokud možno hned namočit a přejet jelenem nebo žluč.mýdlem, týden namočené mi přijde moc, navíc jen voda to nevypere. Já nechávám max do druhého dne a peru.

petraszi
25. lis 2018

Ja to peru taky maximalne druhy den a nikdy skvrny nemam :O

nonfood
autor
25. lis 2018

Tak mám prát i jenom dva, tři kusy oblečení??? :(

olga_
25. lis 2018

@nonfood Pokud naplníš pračku opravdu jen jednou týdně, tak to prostě pořádně vyper v rukách hned i se žlučovým mýdlem. Potom do pračky a skrvnu tam podle mě mít nebudeš. Když dáš žlučové až za týden těsně před praním, je to nejspíš pozdě.
U nás se teda pračka nezastaví - jedeme tak 15 praček týdně. Když nad tím tak přemýšlím, chci tvoje pokakané bodíčka a jednu pračku týdně 😂.

bayt
25. lis 2018

@nonfood Týden ve vodě bych oblečení nenechávala, může se podle mě poničit nebo i zplesnivět. Kor když je navíc od hovínek. Nechala jsem odmočit a prala, holt zezačátku to bylo třeba jen pár kusů, ale tak vždycky jsem k tomu přihodila látkové pleny, hračky nebo osušku atd.

Prala jsem na šedesát, v dětském pracím prášku.

lucie01
25. lis 2018

Tak já tedy peru max. ob den, nikde nic nenamáčím, ani nepoužívám žlučové mýdlo ( to max. na nějaké flíčky od ovoce ) a vše se mi vypere...barevné na 40, bílé na 60 ( většinou kupuji buď prášek, nebo tekutý z DM bílý sensitive. Snažila bych se to vyprat co nejdříve, pokud perete jen jednu pračku týdně, tak v rukách hned žlučovým mýdlem a pak přeprat nanovo v rukách

veronikanj
25. lis 2018

@nonfood to znam, male miminko toho moc nezaspini. Taky jsem naplnila pracku detskym oblečením jen jednou tydne. Kde ty loňské snehy jsou. 😀 ja jsem tedy vzdycky prala v ruce. Kdyz se to hned namoci a vypere treba v jelenu, tak skvrny nezůstávají. Namocene mam max do druhého dne.

penelopaw
25. lis 2018

Používám sprej na skvrny. I když normálně pereme v ekologických gelech, tak v tomhle případě používám vanish, který je asi pěkné svinstvo, ale drtivá většina věcí jím pustí. Takže skvrny nastříkám, kartáčkem vetřu do látky, ještě jednou nastříkám, a peru na 40. Zatím jsem vyprala všechno, kromě skvrn od jídla typu banánu, manga nebo mrkve, ale i ty docela vybledly, takže na domácí nošení mi to nevadí 🙂.

lucie_j
25. lis 2018

Udělala bych to jako to dělám s pokakanými látkovými plínkami. Mám kyblík na plenky, pokakané přemáchnu žlučovým mýdlem a dám do kyblíku bez vody. Mýdlo z bodyčka bych moc nevymáchávala aby tam působilo.

makronka222
25. lis 2018

Hned jsem to stahla, umyla, pak to vzala jelenem. V DM prodavaji i ruzne pripravky, pytlicky na vybeleni atd.

luciklim
25. lis 2018

@nonfood z nejhorsiho umeju pod vodou, pokud vim, ze budu nasledujici den prat, tak to pocka, jinak davam do pracky hned, i jen dva kousky obleceni..

cuuza
25. lis 2018

To žlučové mýdlo použij hned na přeráchnutí a klidně pak vyper s vašim prádlem a až budeš prát dětské, tak ho vyper znovu.

yan01
25. lis 2018

určitě bych to nenechávala dlouho ležet přemáchané, po tom týdnu už je to moc dlouho. Já jsem to třeba přihodila k ostatnímu prádlu, když jsem prala.

j.a.n.i
26. lis 2018

@nonfood Dva nebo 3 kusy oblečení? Vy se s partnerem neprevlikate? V domacnosti se do pracky vzdycky neco najde.

veronicka89
26. lis 2018

@j.a.n.i treba pere miminku zvlast 😉 ... Jinak spise doporucim zmenu plenek 😉

xxx3d
26. lis 2018

@nonfood ahoj,
problém vidím v tom praní až za týden. A pak teplota. Já peru malýmu na 60. Když se stalo, že měl něco pokakaný 🙂 tak jsem jako ty, trochu v ruce, z toho nejhoršího a pak šup do pračky a vyprat, ten den, max. druhej.

linee
26. lis 2018

Jak pisi holky.Ja jsem co nejdrive vyprala zlucovym mydlem a pak nechala vysusit (i a tim mydlem) a pak hodila do pracky,kdy jsem prala.Jinak bych pouvazovala zmenit pleny,mozna nesednou,hlavne kdyz se to deje kazdy den. Uz ted se prodavaji i po 1 ks,tak muzes zkusit. Take neperu kazdy den a prat 2-3 kusy na 60 kazdy den,to je asi lepsi vyhodit a koupit nove🙂))

j.a.n.i
27. lis 2018

@veronicka89 No, tak stačí prát dohromady a má vyřešeno... nějak nechápu, proč rozdělovat dětské a dospělé, jak kdyby jedno pokousalo druhé.

veronicka89
28. lis 2018

@j.a.n.i ja prala snad jen pred porodem zvlast ale nepouzivam avivaz a mela jsem nejaky jemny prasek....ale stale znam plno lidi kde musi z pradla cotit avivaz a prasek na 100 honu a to bych teda neoblikla ani memu 3letakovi...natoz miminu....

mates133
28. lis 2018

Ja taky prala hned,nikdy skvrny nebyly,vzdycky to muzes vyprat s prackou obleceni pro dospele,aby si zamezila skvrnam a pak to dat vyprat jeste jednou s tim detskym,pokud to chces prat zvlast ne?