Praní oblečků pro miminko v gelu Jelen. Jak řešíte, že je obečení tvrdé?

medi1
11. říj 2019

Dobrý den,
chci se zeptat těch maminek, které používají gel, nebo prací prášek Jelen, jak řeší to, že oblečení pro miminko je trvdé.
Čekáme zimní miminko a mám hodně oblečků s chulatým kožíškem, nebo mikroplyšové oblečky a místo toho, aby byly oblečky krásně nadýchané a jemné, tak jsou tvrdé skoro jako šmirgl papír.
Prala jsem v gelu Jelen na 40°C bez aviváže.
U ostatního oblečení, které není pro miminko a které peru v normálním prášku s aviváží ( DM Denkmit a Lenor ) tento problém nemám.

svntvt
11. říj 2019

@medi1 ja osobne bych v něm teda pro dítě neprala. Oni se tváří hrozně eko, ale já ti nevím... Zkus možná něco lepšího...🤔 Asi nevyzadana rada, ale ja z mydla jelen delala svuj vlastni praci prasek, ale jakmile jsem zjistila slozeni atd., zacala jsem používat jine mydlo....

medi1
autor
11. říj 2019

@svntvt A co jinčího navrhuješ?
Lovelu nechci, to mi nepřijde moc vhodné a prý to i špatně pere..

martinau5
11. říj 2019

Používám Jelínka prášek a jsem moc spokojená. Prádlo pěkně voní a je dobře vyprané. Narozdíl od Lovely. Je pravda, že máme sušičku, tudíž prádlo je měkké.

anakolut
11. říj 2019

@medi1 dejte ocet jako aviváž.

kexina
11. říj 2019

Já peru v Jelenovi pro celou rodinu, prala jsem i pro dítě, když byl miminko a že by bylo oblečení nějak extra tvrdé, to jsem si nevšimla. Dávám do praní trochu octa místo aviváže, tak možná je to tím.

medi1
autor
11. říj 2019

Holky, moc děkuji za rady ❤ zkusím přidat ten ocet a když ten nepomůže, vyzkouším toho Jelínka 😉

prejeta_zaba
11. říj 2019

Přijde mi úplně protichůdné řešit co nejmíň chemický prášek a pak dítě navlíct do těch mikroplyšů. To je přece neprodyšná umělina, ne? Všude se topí, zpotí se a osype, prášek neprášek.😣 Klidně mě ukamenuje. Já Peru normálně v Arielu, jinak by oblečení s našimi 🐷 bylo na jedno použití a nikomu nic nebylo. Ale z těch umělých "chlupaťoučkých overálků" vyskakuje husí kůže i mně, natož miminu. 🤷

bassetlady
11. říj 2019

@medi1 zkuste Frosch na rozdíl od Jelena se eko jako jenom netváří

zelenoockaa
11. říj 2019

Frosch je super. Je eko, bez parfemace, malá na něj neměla žádnou reakci a hlavně s ním vyberu absolutně vše 🙂. Jelena používám na dospělácké.

travnulee
11. říj 2019

@medi1 pokud vím, tak jelen nedopadl dobře ani v testech pratelnosti a složení je taky dost fuj, taky jedu frosh pro celou rodinu, pro mimi frosch baby, ale dají se poridit i vic šetrnější prášky.

zelenaesmolda
11. říj 2019

@medi1
zkus mydlove orechy,jsou 100% prirodni,misto avivaze ocet 🙂

@travnulee
me se teda jelen osvedcil ze vseho nejlip na skvrny,myslim ale teda jadrovy i kdyz vlocky jsme meli taky a byly dobre,pradlo tvrde nebylo a pralo dobre,mala zadne problemy nemela

travnulee
11. říj 2019

@zelenaesmolda to oni nemusí mit problemy ani po arielu, jde o to, že eliminujes ten koktejlovy efekt chemie kolem nás, který může mit vliv časem na ekzem, alergie, hormony atd., mě teda mydlove ořechy vůbec nevypraly mastné fleky, navic mi po něm šedla bílá...takže za mě byl frosch kompromis

slunea
11. říj 2019

dTest kdysi testoval alternativni praci prostredky a zjistili, ze orechy perou stejne jako cista voda. Navic se dovazeji z daleka, takze ekologie taky nic moc...

slunea
11. říj 2019

V těch umělých oblečcích bude usazené mýdlo z toho jelena, ocet k oplachování by na to mohl pomoct...

karla2015
11. říj 2019

Ja doporucuju Batole, hrozne hezky vonelo a vypralo vse.

joripage
11. říj 2019

Doporučuji FeelEco, Jelen neni žádná sláva... a vůbec se nedivím, že by po něm prádlo mělo tendenci samo stát....

svntvt
12. říj 2019

@medi1 Jestli Ti jde o slozeni, Jelen fakt hodne nic moc. Mnohem lepsi napr. ten FeelEco, co se tu zminuje, bohužel mimi-verze mi smrdi... Peru v Ecover Zero, je bez parfemace, eko, jsem s nim spokojena. Jako aviváž zkus ten ocet, prip. kyselinu citronovou smíchanou s vodou (do toho muzes dat i nějaký eterak na ovoneni), pomer 1 litr, 150g kyseliny citronové.

zelenaesmolda
12. říj 2019

@slunea
tak Dtest je predplaceny,tam vyhraje kdo si zaplati,na jeho vysledky bych fakt vubec nespolehala,obcas melou pekne nesmysly treba pri poslednim testovani autosedacek ty jejich blaboly staly za to.mydlove orechy rozhodne jako cista voda neperou,maji v sobe prirodni saponin,ten se krasne z orechu pri prani dostane,vsak to pradlo jde po vyprani citit tim saponinem.ono taky zalezi jake orechy dtest zkousel,ne kazde jsou stejne mydlove.a co se ekologie tyce tak kilove baleni mi vydrzelo neco pres rok takze porad je to ekologictejsi nez chemicke praci prostredky...

petit.a.nge
12. říj 2019

Batole a pak susicka 👍

nika82
12. říj 2019

Jeleň v testoch nedopadol najlepšie

martiniquest
12. říj 2019

Koupila jsem jelena minuly tyden a taky jsem si vsimla, ze je obleceni trochu tvrdsi. Ale s octem je to dobre. A uprimne, nechapu, co je na Jelenovi spatneho. Je doporucen i pro pouziti s domaci cistickou vody, takze to zas takovy sajrajt byt nemuze. Ostatne, to slozeni necht si kazdy precte sam. Jo a libi se mi baleni - prasek je pouze v celopapirove krabici, a taky cena. Peru spoustu pracek tydne a Jelen je pro me dlouhodobeji udrzitelnejsi nez zminovany Frosch atd. Az budu zase pracovat, mozna tento aspekt resit nebudu.

elviegirl
12. říj 2019

@svntvt Prosím, jaké mydlo? Taky dělám svůj prášek z jelena..

svntvt
12. říj 2019

@elviegirl ja pouzivam olivove zn. Knóssos. Např. zde https://www.biooo.cz/mydlo_tuhe_olivove_zelene_...

svntvt
12. říj 2019

@martiniquest nevim co se tyce prasku, ten jsem nezkoumala, ale zakladatelka pise, ze pouziva gel. Tam jsou min.dve hodne sporne latky, a to Bronopol, Iodopropynyl Butycarbamate. Viz google povi, co je to zac. Nerikam ze je Jelen spatny, určitě lepsi nez Persil a podobne shity, ale jen rikam, ze zrovna ten gel fakt neni ideal...

martiniquest
12. říj 2019

@svntvt To mi nedocvaklo, myslela jsem, ze je slozeni gel-prasek stejne, ale porovnane to nemam

svntvt
12. říj 2019

@martiniquest praveze není no, oni ten gel musi i nejak zakonzervovat a tak, nevim, ja te výrobě taky moc nerozumim. Jinak jsem si hodne dlouho delala praci prasek z jadroveho mydla Jelen, prala jsem v tom i pro novorozence, nevadilo to, vse ok, jen jsem pak presla na mydlo s lepším slozenim a bez parfemu.

verunka_korunka
12. říj 2019

Co jsem cetla nejaky nedavny test tak nejlip vysel jiz zmineny frosh baby, slozenim i pratelnosti... slozenim pak jsou pro deti lepsi prasky nez gely. A v zaveru bylo psane, ze pokud se pradlo da 2x vymachat, tak je uplne jedno v cem se pere :D takze pouzivame persil sensitive a machani navic :D

elviegirl
12. říj 2019

@svntvt kuju

sister05
12. říj 2019

Uf, tak tuhle zkušenost nemám. Používám jelena,program na 60, ještě dávám do programu horkou páru. Prádlo sice není nadýchané jako obláček, ale tvrdý taky rozhodně ne. Peru takhle denně, někdy i vícekrát. Jsem s ním spokojená. Ještě bych zkusila cíleně na dětský prádlo Jelínek.

anakolut
12. říj 2019

@zelenaesmolda Proč si myslíš, že je dTest zaplacený? Jak jsi na to přišla? S co testy autosedacek ADAC. Ja se třeba řídila tím ADACem s dTestem při jejich výběru.