Snadné žehlení látkových plen. Máte tip na kvalitnější plenky?

dejvitka
23. bře 2020

Prosim o radu na opravdu vyzkousene latkove pleny (klasicke ctvercovky 70x70), ktere i po vyprani a vysuseni aspon nejak drzi tvar a daji se dobre vyzehlit. Koupila jsem obycejne v jednom baby shopu a vytahnu z pracky silene pokrouceny hadr, ktery dost dlouho musim zehlit, aby to vubec nejak vypadalo.
Mame i XKKO stare casy, ty jsou super, ale gramaz je az moc, kdyz je prcek proslinta, dele schnou a jsou trochu vetsi. Mame i bambusove, ale tech mame par tech lepsich s hezkym potiskem. Ja jich spotrebuju vice a chci ty klasicke bez potisku.

Prosim, mate nekdo vyzkouseny tip na lehci,ale kvalitnejsi plenky u kterych nebudu pri zehleni pokazdy zurit a travit tolik casu ? Dekuju moc.

madbetka
23. bře 2020

Libštátské extra kvality. Když je mokré dobře vyklepu a pověsím, tak je pak jen uhladím rukama a ani nežehlím 🙂

dejvitka
autor
23. bře 2020

@madbetka dekuju, jdu na ne hned mrknout a nejsou "tezke" jako tlusta bavlna (nevim jak lepe to popsat 😀), to jsou ty xkko maji velkou gramaz.

dejvitka
autor
23. bře 2020

@madbetka tak jsem zcihla, maj mensi gramaz, to by mohlo byt ono 🙂

madbetka
23. bře 2020

@dejvitka Mám doma i Xkko a ty jsou oproti nim hodně hutné, tyhle jsou oproti nim fakt krásně měkké a lehké 🙂 Používám je taky radši.

fyii
23. bře 2020

@dejvitka ahoj mam plinky z Mark&Spemcer, egyptska bavlina, jsou obsite kolem dokola. Oproti tem co se tady daji sehnat jsou luxusni. Mackaji se minimalne. Prodavaji je v sade po 5 ks. Ten priserny hadr co, kdyz se vypere tak uz nikdy, poradne nevyzehlis jsem dostala taky a hned po prvnim vyprani jsem koupila tyhle.