Vodonepropustný chránič matrace. Který je nejlepší?

petardice
27. říj 2011

Ahoj holky, sháním pratelný chránič matrace do klasické postele - 90x200, ráda bych prodyšný s úchytkama, aby se mi to pod malou nechňoustalo. Našla jsem hned několik, ale trochu tápu v několika věcech - některé mají spodní stranu 100%ní PVC nebo PUR (ale to asi nebude splňovat můj požadavek na prodyšnost, že?), jiné mají jen zátěr (opravdu nepropustí a nepoškodí se praním?). Některé jsou froté, jiné bavlna, jiné flanel a já tápu, co je ten ideál - froté + zátěr? Máte s tím zkušenosti?

8petule8
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
smecka
27. říj 2011

.... my máme chrániče froté se spodní úpravou polyuretan. Výrobce zaručuje prodyšnost, jsme s nimi spokojený. Nejdřív jsem je kupovala do malé postýlky, teď už je máme na všech postelích. Značka Kaarsgaren a nic nechňoustá. 😀

@8petule8: nojo, ale když se ti dítě do postele vyzvrací či vylije skleničku, tak jsou ti kalhotky jaksi k prdu, že. 😀

helulela
27. říj 2011

@petardice máme s polyuretanovým zátěrem a spokojenost. Svrchní vrstva záleží na tobě, ale je pod prostěradlem, takže bych to moc neřešila, jako nepropustnou vrstvu bych brala spíš PUR než PVC. Kluci mají v postýlkách chrániče s gumami v rohách, které se natáhnou pod matraci, já mám s gumou natahovací podobně jako prostěradlo. Všechny už bez úhony přežily několikero praní, i na 60 st.