Používáte chrániče matrace?

petra57
16. čer 2016

Dobrý den maminky,

chci se zeptat, používáte chrániče matrace? Pokud ano, tak jaké? Říkám si, jestli to bude dostatečně prodyšné, jestli se pak nebude mimčo třeba zbytečně potit, když pod sebou bude mít "gumu".

Díky moc za názory 🙂

lady_giraffe
16. čer 2016

Ahoj, já používám chránič matrace na naši dospěláckou postel a pro prcka jsem zakoupila taky. On to nemusí být nutně igelit, nebo guma..

olusenka
16. čer 2016

ano a několik. Má ho v posteli jak dcera tak syn, koupila jsem nějaké prodyšné a přijde mi, že je to tak i ve skutečnosti. Moč udrží ale dítě není propocené a ležet na tom je příjemné, nic není poznat.
A sama ho mám v posteli taky, takže to můžu fakt potvrdit. Když jsem kojila v posteli a dítě si ublinklo, byla to šikovná věc, a taky jako jistota, když se mi dcera nebo syn počůrali a zbytek noci pak spali už u mě v posteli. Já teda můžu jedině doporučit. Značku nevím, mám několik různých, ale vždy když jsem šáhla po tom kde bylo uvedeno "prodyšný" byla jsem spokojená. Mám ty, kde je v rozích jen guma, nebo takový, který je jako napínací prostěradlo.

barumat
16. čer 2016

Ano, mám stejný jako píše olusenka a jsem spokojená. Mimi se nepotí. Vše v pohodě.

jbzirafa
16. čer 2016

Používám do dětské postýlky chrániče matrace (zn. Tuším emitex) nebo nepropustne prosteradlo (rozdíl je v tom, že pocurane perete jen prosteradlo, nebo prosteradlo + chránič) , velká pomoc v prvních měsících a v létě, kdy jsem nechávala miminko větrat bez plenky. Zpocené nebylo. Mnohem víc nepříjemná byla jednorázová plenka. Občas se nějaká nehoda stane a matrace je pořád jako nová. A kdyby chránič nevyhovoval, dá se použít jako prebalovaci podlozka k lékaři (osobně jsem nezkoušela)

puresin
17. čer 2016

Taky mame prodysne, jsou vlastne textilni ne igelitove, takze poceni kvuli nim nehrozi. Ma ho maly v postylce i petileta dcerka na velke posteli. Pro sichr. 🙂 A popravde uvazuji i o jednom pro svou postel, protoze jednou do mesice se bohuzel sem tam nehoda stala i mne. 🙂

mandre
17. čer 2016

Mame vsude pod prostěradly, az budes odplenkovavat dite, jako kdyz ho najdes, nehody se stavaji. Guma to neni, je to jakoby frote a z druhe strany nepropustne a prodysne.

senta_sofia
17. čer 2016

My mame z lidla,z jednej strany frote,z druhej pogumovane,da sa to kupit aj ako metraz, frote plachtovina sa to vola,skvela vec,nepotime sa na tom.

yerry
18. čer 2016

Ano pro malou mam z emitexu ( vrch je frote a spodek nepromoka) kupovala jsem v dobe kdy jsme ucili spavat bez plen. Moje dcera se hooodne poti a je jedno jestli spi na chranici nebo bez. Rozhodbe se na tom nepoti vice nez obvykle

orchideas1
18. čer 2016

Přes zimu mám pro malého povlečení spodek nepromokavý a vrch froté a v létě nepropustnou podložku emitex a na to střídám bavlněná prostěradla

servisbabyrenka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
muhehehe
21. čer 2016

Používáme, a super... občas prostě nehoda je, určitě je to dobrý vynález. Naše malá se na tom nepotí... nepotila se ani jako úplné pidimiminko, ani teď (má 9 měsíců), a to je jinak dost horkokrevná, oblékám ji prakticky od počátku stejně jako sebe, protože jinak by byla splavená... takže za nás dobrý. Máme nepropustný chránič co se chytá v rozích, nahoře froté, zespodu ,,guma" a přes něj se dává prostěradlo. Výrobce Dětský svět Fulnek, kupovala jsem tam v eshopu i oblečky a povlečení do postýlky, protože se mi jejich věci fakt strašně líbí (přímo ty, co šijí... jinak prodávají i jiné výrobce), mají velký výběr vzorů, ušijí i na přání a i cenově jsou hodně ok, tak jsem to vzala při jednom, a velká spokojenost, doporučuju