icon

Výbavička pro letní miminko, kolik čeho?

joslynka
10. pro 2012

Ahoj, čekám první miminko a zajímala by mě vaše zkušenost s nakupováním. Kolik čeho, chci začít trošku s předstihem a nechci, abych nakoupila zbytečnosti. Nebo mám počkat až mi doktor řekne, kolik mimi měří před porodem a nechat to na pak?

Strana
z2
mafeska
10. pro 2012

@joslynka
já bych to před termínem na poslední chvíli nekupovala, budeš muset všechno přeprat a před porodem na shánění nebudeš mít ani pomyšlení, budeš ráda že se hneš.
Začínala jsem nakupovat od 5. měsíce, do té doby jsem se s tim vůbec nezabývala. Dva měsíce před termínem jsem začala všechno prát a chystat do skříně. Mám taky červencové mimi, dala jsem na radu ségry-zkušené maminy 2 dětí a nakoupila jen to co bylo třeba, nic zbytečného. Výbavičku jsem nakoupila ve velikostech 56 a 62. 1 soupravičku jsem nakoupila i v 50 ale neunosila je, vůbec se do ní nevešla.
Nakupovala jsem od každé velikosti takto: body s dlouhým rukávkem 6x, 1x s krátkým, 4x dupačky, 3x košilky, 2x polodupačky, 1x punčošky, 1x overal, kojenecké ponožky, 2x kabátek, 1 čepička, 1x slabé rukavičky. Vše unosila. Postupem času jsem si oblíbila některé věci např. overal jako pyžámko, polodupačky jsem vypustila úplně a nakoupila místo toho punčošky, dupačky a košilky jsem měla jen ve výbavičce, pak jsem nekupovala vůbec.
Nevím jestli tě zajímá jen oblečení nebo i ostatní věci, nakoupila jsem 15 ks tetra plen (později jsem dokoupila dalších 10), 3 velké tetra osušky, 2 povlečení, 2 prostěradla, 2 deky (těch není nikdy dost 🙂), 1 peřinka s polštářkem (dala jsem do pystýlky až na podrzim kdy se ochladilo), kosmetika seba med-1 tuhé mýdlo, tělové mléko, šampon. Jednorázové plenky (S těma opatrně) já nakoupila do porodnice pampersky 2-5 kg, skoro všechyn jsem sdělala, domů jsem měla 2 balíky 3-6 kg a ještě jsem jeden velký balík dostala, než jsem ho sdělala ze dvou balíků 3-6 kg mi vyrostla a prodala jsem je.
Snad jsem ti trochu pomohla.

joslynka
autor
10. pro 2012

@mafeska Ahoj mafesko, moc děkuju za radu. Taky to tak plánuju udělat. Až na konci 4. nebo v pátém nakupovat. Nechci kupovat zbytečnosti, ale zase nechci, aabych měla do začátku málo oblečení a pak nemělo mimčo v čem být, když budu muset prát pořád dokola. Ještě jednou díky za radu...

mafeska
10. pro 2012

Není zač, já to dělala tak že když bylo nečeho málo sedla jsem k pc objednala a druhý den jsem to měla doma.

sarkar
10. pro 2012

@joslynka Já kupovala taky až někdy od 5. měsíce, pár věcí ve velikosti 56 a víc ve velikostech 62. Hned ze začátku jsem udělala tu chybu, že jsem strašně dychtivě začala nakupovat a koupila jsem sice krásnou, ale docela drahou soupravičku ve velikosti 50 a až pak mi tady holky řekly, že pokud vše půjde tak jak má, tak jí malá neoblíkne, je to fakt pidi 😒 Jo a nakonec jsem vůbec tolik nakupovat nemusela, protože jsem toho dostala strašně moc od šéfový a jiných známých.
Jinak já jsem ve 30tt, výbavičku mám skoro kompletní (ještě nemám jednorázovky do porodnice, páč chci eko a nikde je nemůžu sehnat a pár věcí dostanu až k Vánocům od rodičů), ale ještě neperu ani nežehlím a ani se mi do toho moc nechce ☹

slundo
10. pro 2012

Taky máme letňátko a z vlastní zkušenosti se vyplatí mít některých kousků více kvůli praní. Vel 50 jsme nepořizovali vůbec, jen jsme dostali a nevyužili. Pokud se Ti narodí malý mimčo, není problém dokoupit, ale i tak z toho vyrostou rychle. Je dobrý mít připravený věci 56-62 jak píše mafeska. Taky záleží jestli Ti nevadí kupovat obnošené zboží v bazárku, to se pak pořídí levně a můžeš si nakoupit věcí víc . Bodýček je lepší mít zásobu, mimčo často kaká a někdy to plínka nepojme.tak se spotřebují někdy i 3 za den 🙂 Jinak na spaní se nám osvědčily overálky, miminku netáhne na zádíčka a je to pohodlné. My z kraje používali i místo dupaček, takže těch jsem měla minimálně a dokupovala je později. Dále jsem pořizovala čepičku, ponožtičky, bavlněný rukavičky 1x, nějaký svetřík a mikču, 2 prostěradla, jedno povlečení a 2 rychlozavinovačky + jsme podědili klasický. S kosmetikou bychto taky nepřeháněla, měla jsem nakoupený hipp a nakonec měl prcek hodně citlivou pokožku a tak jsme koupali bez ničeho a později jsme měli olejíček do koupele sebamed . Na zadeček rybilka, aviril a jedobrý mít v záloze bepanthen, kterej se nám osvědčil , když se nějaká opruzeninka udělala- stačilo jednou namazat a bylo po problému 🙂 Jinak každý mimčo je jiný a taky každá maminka, beztak si na vše přijdeš sama a pamatuj, že spoustu věcí dostaneš od příbuzných a kamarádů 🙂 Ale příprava výbavičky pro mimčo je jedna z nejhezčích chvílí v těhotenství , tak si to krásně užívej 🙂

joslynka
autor
10. pro 2012

@slundo Děkuji za rady🙂

joslynka
autor
10. pro 2012

@sarkar Děkuji za rady🙂

wendulka25
12. pro 2012

Mám srpnové miminko a kupovala jsem velikost 56 nejmenší a 62. Hodně jsme využili body s dlouhým rukávem těch jsem měla 6ks, zavinovačku 2ks, jednu do kočárku a jednu na noc, polodupačky 3ks, overal na noc na spaní 3ks a dupačky 2ks, měla jsem i bavlněné rukavičky ale ty jen jedny a dobře jsem udělala měl je na sobě jednou. Svetříky jsme měly dva. Bavlněné čepičky jsme měli dvě a hodně jsme využili. když byl malý malinký tak ta spotřeba oblečení nebyla tak hrozná. Ted už od všeho potřebuju víc kusů 🙂 Kosmetiku jsem kupovala pouze slunečnicový olej po koupání, jinak koupeme od mala pouze v čisté vodě a i ten slunečnicový nám potom při první kontrole vyměnila doktorka za nějaký míchaný krém v lékarně, který se nedoplácí, krásně voní a hezky promazává, potom rybilku tu máme jako prevenci a bepathen ten používáme když se malmu objeví nějaký pupínek na zadečku a já používala ze začátku na bolavé bradavky. A do lekarničky jsme koupili líh na pupík a paralen čípky. A na léto krém proti sluníčku Sun,

eleanthis
Odpověď byla odstraněná
michell28
14. dub 2015

@wendulka25 jednoduché, ověřené, "levné" - super děkuji za základní seznámek. 🙂 dáváme to dohromady ...

omobinrin
30. čer 2015

@wendulka25
@slundo
@mafeska Děkuji za praktické rady ze zkušenosti, právě chystám výbavičku na srpen 🙂

rebelka69
9. bře 2016

Holky budu mi cervencovr miminko, jakou velikost zimni kombinezy bych mela kupovat? 68 nebo 74.....nebo to mam.nechat podle toho jak bude mala.rust

hhranolka
9. bře 2016

@rebelka69 to nech.. Každe mimi roste úplně jinak

rebelka69
9. bře 2016

@hhranolka dobre dekujii 🙂

karlajasmine
9. bře 2016

@rebelka69 souhlasím, takhle dopředu nic nekupuj 🙂 moje 4 mesicni mimco uz se skoro nevejde do kombinézy velikosti 74..

mrshka
9. bře 2016

@rebelka69 s kombinézkou bych já raději počkala.. ale jestli chceš, mám takovou orientační tabulku velikostí, tak můžeš mrknout 🙂 pošlu do IP

rebelka69
9. bře 2016

Tak joo holky...dekuju ja teda vydrzim 😃

ver826
23. bře 2016

@rebelka69 já jsem zimní kombinézku už koupila protože jsem byla v H&M a měli je tam za 350 kč (původní cena asi 900) tak jsem si říkala, že kdyby náhodou mimčo rychle rostlo tak ho v té kombinézce budu dávat spinkat ven do kočárku ž třeba v listopadu a nebudu ho alespoň muset tak moc oblíkat 🙂

xtina_13
24. bře 2016

Ještě mám otázku na lahvičky? Nechci je kupovat dopředu, ale někde jsem to na doporučeném seznamu četla po jednom kuse plastová a skleněná. Přijde mi to zbytečné. Nebo není? Máme nějaké pořídit?

parley3
25. bře 2016

@xtina_13 Zdravím, lahvičky bych vůbec nekupovala. Pokud se nerozkojíš, koupíte jednu po cestě z porodnice, my lahvičku využili až v půl roce, kdy jsem malému začala dávat i vodu a příkrmy.

misha83
25. bře 2016

@xtina_13 nekupovala bych. Ja je nevyuzila nikdy. Kojila jsem a maly pak zacal pit rovnou z hrnecku s pitkem. Kdyz by byl problem s kojenim, dokoupit se da vzdycky

jitavrtule
25. bře 2016

@xtina_13 nekupovala bych. já koupila, válí se to tu už skoro 11 měsíců 😀 malá z láhve nikdy nepila a nepije doteď. Pokud by kojení nešlo, dokoupit můžeš vždycky.

jarmila18
Odpověď byla odstraněná
dominikaenk
Odpověď byla odstraněná
vercavh
18. kvě 2016

@xtina_13 lahvičku jsem si v akci raději koupila...a bohužel ji brzy využila na dokrmování...syn nechtěl už v porodnici pořádně pít...tak se teď třeba jen podívejte na ty lahvičky a savičky a případně může tatínek dokoupit 🙂

berblin
18. kvě 2016

@xtina_13 my jsme měli koupené 2 lahvičky předem a během měsíce jsme dokupovali další 4. I když jsem malou kojila, tak jsem ji potřebovala dokrmovat, Za mě určitě si nějakou pořiď a k tomu antikolikový dudlík.

leniraz89
30. lis 2017

Dobrý den ahoj. Sice jsou tohle starší příspěvky, ale to mě nevadí. Čekáme v červnu první miminko. vůbec netuším, co nakoupit. nechci kupovat všeho hory, ale na druhou stranu chci být připravena 🙂
Po přečtení vašich příspěvku, jsem nadšena a klidnější.

rebelka69
30. lis 2017

Ahoj.. Mala je narozena 28.6. Nejvic jsme vyuzili body s dlouhym rukavem, overalky na spinkani.... Slabsi cepicku, nebo celenku jsem davala pres ouska.. Kdyz byla po sestinedeli davala jsem uz i body s kratkym rukavem... Leginky, ponozky, nejaka slabsi mikca, nejlepe bez kapuci.

bejusenka
28. pro 2017

Ahoj, my čekáme miminko v červenci a když nad tím přemýšlím a čtu různé příspěvky, tak se v "šestinedělí" bude v parném létě oblékat do body s dlouhým rukávem? Vím že mimi není schopna samoregulace..

semanren
28. pro 2017

@sarkar
Zkus kolorky. Sezeneš přes net. Nebo z dm babylove - taky mají eko pleny

Strana
z2