Výbavička pro miminko. Kdy začít nakupovat?
Kdy jste začali nakupovat výbavičku?
A bez čeho by jste se neobešli?
To si musíš vyzkoušet, každému vyhovuje něco jiného. Na zimu nekupovat body s krátkým rukávem. Top jsou dle mne overálky, dítě je doma prakticky celé oblečené, pokud bylo chladno, dala jsem pod něj body. V létě i v zimě jsem využila do kočárku háčkovanou deku z Dolphin baby a děti ji mají dodnes. Neměla jsem monitor dechu, odsávačku, chůvičky, nosítko, kbelík na koupání, přebalovací pult a hrazdičku. Pro někoho jsou to ale nezbytné věci. Nakupovat jsem začala ve 30. týdnu.
Ja vyuzila vetsinu veci, co jsem koupila. Uplne si to jako bez toho nedokazu predstavit. Nebo dokazu, ale bylo by to daleko min komfortni. Na obleceni overalky, tech hodne, protoze jsem chtela mit co nejsnadnejsi oblekani. Pak nejake ponozky, mikinky, cepicky, rukavicky, fusak, deky. Jako nadstandart hnizdecko. Pak monitor dechu, pro me top, ze jsem byla klidnejsi, ze je detatko v poradku. Odsavacka se hodi i pozdeji, kdyz ma batole rymu. Ubrousky z perlanu, myci olej medvidek (nebo jak se to jmenuje). Prebalovaci pult, mela jsem diastazu a bolely by me i zada. Nositko, ale lze pujcit a vyzkouset, zda v nem dite chce byt. Pleny jednorazove a latkove. Prebalovaci podlozky, sudocream, kocarek, matraci do kocarku, prosteradla. Postylka, matrace, prosteradla do postylky, zavinovacka, perinka. To jsou takove ty zakladni veci, co si vzpomenu. Ale zas jine to nepotrebuji a potrebuji neco jineho nebo nic. Je to hodne individualni.
To si musíš vyzkoušet, každému vyhovuje něco jiného. Na zimu nekupovat body s krátkým rukávem. Top jsou dle mne overálky, dítě je doma prakticky celé oblečené, pokud bylo chladno, dala jsem pod něj body. V létě i v zimě jsem využila do kočárku háčkovanou deku z Dolphin baby a děti ji mají dodnes. Neměla jsem monitor dechu, odsávačku, chůvičky, nosítko, kbelík na koupání, přebalovací pult a hrazdičku. Pro někoho jsou to ale nezbytné věci. Nakupovat jsem začala ve 30. týdnu.
@1pomnenka a jak jste to bez tech veci delala?
@1pomnenka a jak jste to bez tech veci delala?
@lti Co jak jsem dělala? To nejsou nezbytné věci. Jsou kvalitní přebalovací podložky, přebalovala jsem v postýlce. Kojila jsem, ale odsávačku jsem nepotřebovala, kdybych zjistila, že ano, šla bych si ji koupit. Kluci kočárek a dlouhé procházky milovali, nosítko nebylo potřeba. Jak to dělala tvoje maminka či babička, když nic z toho nebylo? Obě se bez toho obešly, nechybělo jim to. Dnes se dá vše koupit ze dne na den, není důvod kupovat napřed, když nevíš, zda to vůbec využiješ. S odstupem času vidím, že jsem udělala dobře. Nosítko, chůvičky, odsávačka, monitor dechu, přebalovák, vše by mi tu leželo nevyužité.
@lti Co jak jsem dělala? To nejsou nezbytné věci. Jsou kvalitní přebalovací podložky, přebalovala jsem v postýlce. Kojila jsem, ale odsávačku jsem nepotřebovala, kdybych zjistila, že ano, šla bych si ji koupit. Kluci kočárek a dlouhé procházky milovali, nosítko nebylo potřeba. Jak to dělala tvoje maminka či babička, když nic z toho nebylo? Obě se bez toho obešly, nechybělo jim to. Dnes se dá vše koupit ze dne na den, není důvod kupovat napřed, když nevíš, zda to vůbec využiješ. S odstupem času vidím, že jsem udělala dobře. Nosítko, chůvičky, odsávačka, monitor dechu, přebalovák, vše by mi tu leželo nevyužité.
@1pomnenka tak ja to vse vyuzila a kameru mam jeste ted zaplou na spinkani syna v pokojicku.
@kakba a treba kamera na kontrolu ditete behem spanku v noci?
@lti kameru jsem neměla a nechyběla, u staršího jsem měla klasickou chůvicku, u mladšího zůstala v krabici ve skříni a to máme ložnici v patře. Stejně se člověk většinu času pohyboval poblíž dítěte.
Za mě bych doporučila pár pratelných přebalovacích podložek. Investice se vrátí skoro hned, jsou skladnější, o ekologii nemluvě. Celkem mě mrzí, že jsem na jejich existenci přišla až za několik měsíců.

Jako jedina ti tu napisu, ze sem nepotrebovala vubec nic krome nositka. Moje druha byla urvany decko a to sem musela koupit hnedka po porodu. Par kusu obleceni a co byla potreba sem kupovala za pochodu. Zbytecny to doma mit, protoze pak zjistis, ze nepouzijes 50% obleceni a kramu z obchodu co mas.