Zavinovačka na spinkání pro novorozence, máte tip?

veef
25. únor 2015

Máte typ a zkušenost?

naturbabyshop
26. únor 2015

Určitě záleží na tom, jestli miminko budete chtít pevně zavinovat, nebo jestli budete zavinovačku používat jenom pro zahřátí - místo peřinky. Zavinovaček je nepřeberné množství 😉

sedmiteckas
26. únor 2015

@veef Souhlasím s prvním příspěvkem, u nás třeba zavinovačka nefrčela vůbec, malá je nejraději "volně", nesnese ani přikrývku...

lenicka1133
26. únor 2015

ahoj muj syn se narodil o měsíc dřív a zavinovačka mu vyhovovala cítíl se v ní bezpečně.dcera narozená v termínu jí nechtěla.je to hodně individuální.
a taky záleží na ročním období syn je prosinec tak to bylo fajn,dcera srpen takže taky fajn že jí nechtěla jinak bych jí asi uvařila....
taková ta rychlozavinovačka je opravdu jen jako deka,já používala klasiku ještě po manželovi 🙂)

naturbabyshop
26. únor 2015

Zavinovačky se výborně osvědčují právě u dětí, které se narodí dřív, nebo jsou hodně uplakané a často se budí. Tady jsou opravdu neocenitelné. Ale je třeba "naučit se pevně zavinovat" 🙂 - to není pro všechny úplně jednoduché, nebo použít některou ze speciálních zavinovaček pro tyto děti.

Rychlozavinovačky zase miminko hezky zahřejí, líp se přenáší, kojí atd.

cabo
26. únor 2015

Maly se narodil v terminu, na konci cervna. Uz z porodnice byl zvykly byt pevne zavazan. Oni vazali nejprve do plinky a pote do zavinovacky. Apolikovala jsem to i doma a spinkal diky tomu naprosto ukazkove. Kdyz byl delsi dobu od nakrmeni volne,vic jak 15-20 min,zacal plakat. Kdyz se zavinul,okamzite se utisil a usl. Toto mu vydrzelo az do trech mesicu. Pak uz naopak kdyz byl zavinuty,plakal. Takze my meli zavinovacku az do tri mesicu. Ale ne rychlozavinovacku,ale pevnejsi,vazala se na tri masle. Bohuzel nevim typ ani cenu,mela jsem ji pujcenou od kamaradky.

sedmiteckas
26. únor 2015

@sedmiteckas Jen poznamenám, že malá je z indukovaného porodu, takže taky by teoreticky zavinutá měla chtít být... fakt asi individuální..

scruffy
26. únor 2015

Záleží na miminku, mně nebavilo malou zavinovat do pleny a pak ještě do klasické zavinky, je to strašně zdlouhavé, takže jsem si koupila zavinku na způsob swaddle me, ale stejně jsem jí používala tak první týden po propuštění z porodnice, malá ji nevyžadovala.

celaskon87
26. únor 2015

Nám se hodně osvědčily rychlozavinovačky, kterých je spousta. Když jsem zkoušela staré na zavazování, necítil se tam tak dobře. Každopádně mému synovi zavinovačky svědčily, hezky v nich spinkal a to jak ve dne, tak v noci, předešli jsme lekavému rozhazování rukou, nic jej nebudilo. Dodnes (3,5 měsíce) má rád ohraničený prostor, který mu dává pocit bezpečí. Zavinovačky jsme používali tak do 1 měsíce, pak na ně byl moc velký a snadno prokopnul suchý zip.

naturbabyshop
26. únor 2015

@celaskon87 Pro větší děti jsou pak praktické zavinovačky na zip - ErgoPouch, ze kterých se ručičky můžou postupně uvolnit. Používají se až do 1 roku.

veef
autor
28. únor 2015

Dekuji za prispevky, prvni mimco jsem musela svazovat vcetne rucicek do 3 mesice, budilo se mi pri kazdem rozhozeni rucicek, pak jsem svazovala pouze telicko, mimco vyzadovalo. Proto jsem rozhodnuta, zd pro druhe urcite chci zavinovacku na tento zpusob, je jich hodne a nedokazi urcit, ktera je nejvhodnejsi. Zaujaly mne cocoony, ale nevim. Nikdo v okoli je nema

naturbabyshop
28. únor 2015

@veef U kokonů jsou aktuálně na trhu v podstate 2 typy. Jsou to tzv. Air ErgoPouch kokony - tyto se na miminko natáhnou jako "punčocha" . Jejich použití je velice jednoduché, ale nedají s uvolňovat ručičky. Klasické ErgoPouch mají výhodu v tom, že mají zip a ručičky se dají postupně uvolnit. Nebo když se mimču zavinování ručiček nelíbí, může se zavinovačka používat jako spací pytlík od začátku. Mají otvory i na autosedačku 🙂

dora13
2. bře 2015

My mame Swaddleme, nejdriv velikost S a ted L, na usinani ji pouzivame jeste porad (maly ma 9 mesicu, zaciname byt rekordmani v delce zavinovani 😀 ). Velikost S byla super, L je dost velke, takze v prechodnem obdobi (zhruba 6-7 mesicu) mu byla velka. Ale je to super vec, nedam na ni dopustit.

veef
autor
2. bře 2015

@dora13 dekuji,mrknu take na ni