4denní pracovní týden. Máte zkušenost?

21. únor 2024

Ahojte, hladam si novu pracu v Prahe, nakolko v starej som mala prilis vela stresu a moje mentalne zdravie na tom nebolo najlepsie. Chcela by som ale pracu, kde budem mat 4-dnovy pracovny tyzden, praca tak 30-34 hodin max. Skrateny uvazok za znizeny plat. Mate s tym skusenosti? Myslite si, ze ak si najdem pracu ktora sa mi bude pozdavat, mozem im to spomenut na pohovore, az potom, co urobim dojem, alebo sa na to mam opytat este pred pohovorom, aby sme nestracali cas? Predpokladam, ze najmudrejsie bude hladat si prace, ktore su normalne full-time a len sa potom opytat, ci nie je mozne mat 80% uvazok. Ake firmy maju tuto moznost? Myslite si, ze v tomto bude zamestnavatel ustretovy, alebo mam radsej rovno hladat prace ktore su na part-time? Budem vdacna za akekolvek rady, velmi mi zalezi na tom aby som mala 4- dnovy pracovny tyzden v novej praci. Dakujem

luciejonsztova
21. únor 2024

Myslím, že se taková možnost najde určitě, ale musíte hledat. Spíš bych hledala rovnou práci na zkrácený úvazek, než nějaké běžné místo , s tím, že byste se zeptala, zda můžete mít zkrácený. Samozřejmě za to nic nedáte, ale myslím si, že v druhém případě hledají něco konkrétního. V mojí práci je toto velká výhoda, pracuji jako zdravotní sestra, pokud to možnost oddělení dovolí, jakože vždy se někde najde takové místo, můžeme mít různě velký úvazek. Čtvrteční, poloviční, tříčtvrteční, prostě dle potřeby.

gdpr
21. únor 2024

Viem, ze na iné sa pýtas ale ja mam teraz tak, ze 4 dni v práci 5 deň HO s tým, že to je väčšinou jedno, ci prácu urobím naraz alebo si ju rozdelim na 3 dni (piatok, sobota, nedeľa) ale na 90% urobím svoj týždenný plán za 4 dni aby som mala 5 volno aj keď oficiálne si tie hodiny tam hodim a som k dispozícii na mobile priebežne na emaily počas prac hodín alebo niekedy to riešim tak, ze priebežne celý týždeň pracujem na tom 5 dni záleží od toho, čo treba urobiť 😂 takze ak budeš hľadať full time možno aj takto by sa to dalo vyriešiť. Ale aj vo firme mame ľudí - študentov ktorý robia 2,3,4dni v týždni a nie je s tým uvazkom problém

lv
21. únor 2024

Hledej rovnou zkrácený úvazek

barmil
21. únor 2024

Komerční banka a Vodafone jedou 4denni prac týden, jinak dle nového zákona můžeš požadovat zkrácený úvazek jako rodič dítěte do 10? Let. V admin pozicích to není problém.

emamaira
21. únor 2024

Já jsem se takhle hlásila na full time a u pohovoru jsem řekla, že bych ráda zkrácený a vyšli mi vstříc.

pikl
21. únor 2024

Naše firma oficiálně nabízí jen pozice na plný úvazek, ale reálně je nás hodně, co na těchto pozicích pracujeme na zkrácený. Zeptala bych se na to během pohovoru na klasickou pozici 40h. Spíš se ale obavám, že s 30-34h týdně je reálné, že budeš mít skoro stejný objem práce, jako lidi na plný, ale budeš to muset stihnout rychleji.