Brigáda z domova při rodičovské - nemáte tip?

kukmar
9. črc 2019

Ahojte holky nevíte o nějaké brigádě z domova? Když jsem na rodičovské

kajalka
9. črc 2019

Externí redaktor či copywriter

cizinkaa
9. črc 2019

Zkuste nejakou spolecnost, co ma na strankach livechat 🙂

mollyweasley
9. črc 2019

Doučování, úklid, výroba něčeho, co vám jde a po čem je poptávka. Takhle se dají vydělat tisíce a nemusíte nikoho obtěžovat Avonem, TianDe a podobně.

sudylichozrout
9. črc 2019

@kajalka To neni brigada pro kazdeho. Je nutny talent a znalost "remesla".
Zkus treba vencrni psu, uklid, externi sekretarku. Koukni na prace.cz, tam je toho mraky.

suziinka
9. črc 2019

Nebo dispečer kamionové dopravy. Někteří dopravci nabízí práci z domova.

kajalka
9. črc 2019

@sudylichozrout 🙄 Nemyslím si, že bych měla talent, "řemeslo" jsem taky neznala a dělám to. Netuším, na co má či nemá paní talent, píšu to jako možný tip. Tak klid.

lv
9. črc 2019

Mystery shopping

sudylichozrout
9. črc 2019

@kajalka No, ja se zivim (ne brigady na RD, ale skutecna obziva, jsem OSVC) praci s textem 12 let a vim, ze na to talent potreba je. Je to kreativa, umelecka profese. Copywriting je o neco snazsi, ale i tak na to clovek musi mit hlavu. Asi ji mas, kdyz to delas a uzivi te to. Ale nelze to doporucovat kazdemu. Grafiku (etc.) take nemuze delat kazdy, byt si mysli, ze jo.
Nejsilenejsi je, kdyz si ctu clanky od nekoho, kdo neumi psat, ale mysli si, ze to umi.

j.a.n.i
9. črc 2019

@sudylichozrout Tak zadnou praci nemuze delat kazdy, takze nevidim duvod, proc to jako jednu z moznosti neuvest.

sudylichozrout
9. črc 2019

@j.a.n.i No, ja to nemyslim nejak ve zlem, to urcite ne. Jen jsem podotkla, ze zkratka psani neni jako uklid, ze proste potrebujes neco navic. Takhle si pani treba bude myslet, ze kdyz si pise blog na osobni stranky, ze to staci a hura, muze jit vydelavat do reklamky jako CW. Malokdy to staci, resp. proste to neni tak snadne, jako brigadit uklidem, zehlenim, hlidanim psu, nebo posilanim mailu. Pokud by pani k profi psani nekdy pricuchla, tenhle dotaz by tu nebyl, delala by to i pri RD. Evidentne to nikdy nedelala, takze mi prijde celkem k nicemu ji navizet vec, kterpu nikdy nedelala a ke ktere je treba nadani/talent. Nic vic jsem tim nemyslela.

kajalka
9. črc 2019

@sudylichozrout Sama jsem to začla dělat až s dětma, nevím, proč bych to nemohla doporučit dál. Navíc pokud by zájemce nesplňoval "parametry", neprojde výběrem. Samotnou by mě kdysi nenapadlo, že něco takového budu dělat, ale život holt má svoje plány. Takže tě prosím neshazuj a neodrazuj lidi okolo, když o nich nic nevíš, nemůžeš tušit, na co má zakladatelka "buňky" a jaké má vzdělání, nejsi jediná hvězda na nebi.

sudylichozrout
9. črc 2019

@kajalka Boze, ja kdybych napsala, ze pampelisky jsou zlute a mleko bile, prijdes a budes se se mnou hadat. Neodrazuji, jen upozornuji, ze to neni tak jednoduche. Pokud se tim zivis (ne brigada), tak talent mas. Bud rada. Pokud sem tam napises stek za 200 korun na normostranu, tak zas tak moc efektivni to psani neni. A o tom to je. Psani jako brigada je nesmyslne, bud si nevydelas, protoze nemas kvalitu na to, aby sis vydelala, nebo se to neda prilis praktikovat jako brigada, protoze je to pak nevyhodne pri pomeru straveny cas/vydelane penize.
Nejsem jedina hvezda, nicmene mam za sebou tolik let a takove zakazky, ze vim, o cem hovorim a mohu si s klidem dovolit toto sem napsat.
Smir se s tim, ze tez nejsi jedina hvezda, ze jsou tu lide, kteri maji vic zkusenosti a vedi, co rikaji.

kajalka
9. črc 2019

@sudylichozrout Ty mi vždycky připomeneš toto. Víc už k tomu nemám, co...

sudylichozrout
9. črc 2019

@kajalka A mam byt prosim pekne kdo? 😃 Vzhledem k tomu, jak a s kym spolupracuji, jake mam reference a jak moc jsou se mnou zakaznici spokojeni, bych to videla na tu modrou cast. Ale kdyz ty rikas, ze jsem ten v te oranzove, tak asi jsem. Ty to totiz vis nejlepe 😃 To ukazu kolegum, se budou rechtat 😃

klea81
9. črc 2019

@kajalka přesně vím o čem mluvíš, byla jsem oslovena z venku, že se jim moje online příběhy líbí a už píšu i odborné články pro několik webů, já teda neřešila finanční stránku, píšu pro radost, každopádně žurnalistiku nemám a taky to jde 😜

sudylichozrout
9. črc 2019

@klea81 Ja nerikam, ze nejde. Rikam jen, ze musis mit talent. Mas ho, kdyz se tva prace libi. A to je fajn 🙂 Je to to same, jako jakakoliv jina umelecka profese. Nemiues delat modniho navrhare, kdyz jsi bez talentu. Nemuzes se zivit hrou na celo, kdyz jsi bez talentu. O tom to cele bylo. Nerekla jsem ani to, ze by zakladatelka talent nemela. Rekla jsem jen to, ze je k psani potreba. @kajalka me naprosto nemuze vystat, takze i kdybych napsala, ze je nebe modre, bude remcat.
Zurnalistiku studovat nemusis, ale pro praci v novinach je treba, aby clovek alespon prosel "elevy", aby se naucil "remeslo". Jinak kdyz je talentovany, jde to samo.
Treba ted MAFRA koupila nejaky portal pro zeny. A co tam pise za amatery, z toho je mi smutno. Hrubky, ukrutna stylistika... O tom mluvim? Bez talentu napises clanek, ale bude otresny. A v tehle branzi mas jen jedno jmeno, kdyz si ho zkazis, je to blby.
Co se tyce CW, pro to je treba take talent, musis umet kratce, ale uderne vyjadrit podstatu, musis mit glanc, vtip. A znat analyticke nastroje, zaklady grafiky...

kajalka
9. črc 2019

@sudylichozrout 2x jsem si dovolila tě zkritizovat a ty si myslíš, že tě NAPROSTO nemůžu vystát? 🤣 Nefandi si tolik... 😉

cizinkaa
9. črc 2019

@lv ten neni moc z domu...

klea81
9. črc 2019

@sudylichozrout já píšu jen text, grafiku dělá další člověk...

sudylichozrout
9. črc 2019

@kajalka Myslim si to. Protoze do me jdes tvrde pokazde, kdyz se potkame. Nevim, jak moc a kde vsude publikujes, zalezi hodne na periodiku, jeho kvalite a ctenosti, ale pokud je to prestizni casopis/web/noviny, tak talentovana byt musis. Samozrejme do casopisu typu Kun pritel cloveka az zas tolik talentu treba neni. Spis zajem o kone. Ale tomu zase odpovidaji penize, ktete clovek dostane za praci.

sudylichozrout
9. črc 2019
j.a.n.i
9. črc 2019

@sudylichozrout pockej, teď sama na prikladu mafry ukazujes, ze to jde delat i bez talentu...

berenika39
9. črc 2019

@sudylichozrout z čeho soudíš, že by autorka příspěvku nemohla dělat to, co píše @kajalka? máš dojem , že jen ty jsi ta nej a jediná a top? Omlouvám se, ale z tvých příspěvků tady mi to tak připadá.

sudylichozrout
9. črc 2019

@berenika39 Nene, nemyslím si, že jsem top (tedy někdy ano, třeba když jsem vysoutěžila jednu peckovou zakázku, ale to nesouvisí s touhle debatou, měla jsem prostě jen dobrý pocit ze své práce a úspěchu) a nemyslím si ani, že by to zakladatelka nemohla dělat. Jen jsem jsem si dovolila napsat, že je k tomu potřeba talentu. Jako ke každé umělecké profesi. Víš, pokud se někdo ptá, co by mohl na RD dělat, tak asi opravdu neví, co se sebou. Čili ho ani možnost psaní nenapadla, protože se psaní aktivně nevěnuje. Kdyby se takový člověk psaní věnoval i na bázi koníčku, věděl by, jaké možnosti má a věděl by, jakou cestou se vydat. Psaní se tedy takový člověk nevěnuje asi proto, že k tomu nemá sklony. Proto mi přijde vlastně zbytečné takovou možnost zmiňovat. Kdo píše, ví velmi dobře, že to je prostě kumšt a na to musí být hlava i srdce. Musí to člověka táhnout, musí ho to bavit, musí ho to naplňovat. A ruku na srdce, z tohoto dotazu nevyplývá, že by jeho autorka měla takové sklony. Ano, mohly jsme jí napsat, že by kromě toho mohla brigádit jako zahradní architektka, herečka v divadle... ale při vší úctě, jak moc smysluplné by ty rady byly? Holky, buďte realistky...
@j.a.n.i Dá, ale takový člověk je pro smích nejen lidem od fochu, ale i čtenářům, takže se to dá dělat velmi krátce, žádný vydavatel nechce být pro srandu králíkům.

kometkak
9. črc 2019

Já pracuju už 5 let z domu u dětí. Dělám zákaznický servis pro velkou společnost, vyřizuji emaily, dotazy, reklamace atd. Pak mám obchudek na Fleru, blahopřání, svatební oznámení. To je spíš placený koníček, ale určitě lepší zisk, jak roznášet letáky. Jsem na OSVČ. Ale v mém okolí bych v pohodě sehnala úklid, ale to dělat nechci. Dneska si nechávají uklízet i lidi v bytech, ne jen v drahých vilách. I moje sousedka má 1x týdně uklizečku, nebo uklizečka celého paneláku (u nás dělá holka co tu bydlí.. Každé pondělí má to cca na 6h. a měsíčně 6000Kč... cca 250/h to mi příjde na uklizečku slušný. Za stejné peníze uklizí té sousedce uklizečka byt) Hodně lidí by uvítalo venčení jejich psů a krmení v době dovolených (rozhodně levnější než psí hotely), vodění dětí do kroužků, pohlídání dětí, když si rodiče chtějí vyrazit.. je toho hodně, jen se stačí poptat. Avon a spol. bych nedělala. Poptej se u známých a v rodině, kdyby někdo měl firmu, hodně vyřizování se dá udělat z domu.. To jsou práce, co může dělat každý. Pokud umíš psát, jazyky, hudbu, sport.. můžeš dávat hodiny někomu, doučovat. U nás ve fitku chodí holky předcvičovat lekce. Mamina u nás v městečku dělá jumping. Bere 100/h osoba a chodí 15-20 lidí. 2x týdně. Domluvila si prostory v ZŠ nájem je myslím okolo 200kč na h. Myslím super. Chce to jen být aktivní a rozhlídnout se, co kdo v okolí potřebuje.

klea81
9. črc 2019

@sudylichozrout ale tak mě třeba nenapadlo, že bych mohla pro někoho psát, dokud jsem nedostala hned 2 nabídky nezávisle na sobě a nezkusila to 😇

klea81
9. črc 2019

@kometkak ano, hlídání a doučování u nás frčí, stejně tak není problém ten úklid za dobré peníze...

sudylichozrout
9. črc 2019

@klea81 Tak někdo tě asi někde musel vidět, resp. od tebe něco číst. Není možné, aby tě oslovil někdo, kdo tě nezná "náhodným losem". Psala jsi v rámci koníčka a někdo si toho všiml = máš talent, jde ti to, osvědčila ses a živí tě to. Není to fajn? 🙂 A o tom to je. Psaní tě lákalo, psala sis "do šuplíku" a někdo si toho považoval natolik, že ti nabídl spolupráci. To pravděpodobně ale není zakladatelčin případ. Třeba se mýlím, ale viz výše, už bych se opakovala. Pokud někdo neví, co se sebou a kam se (byť jen brigádně) vrtnout, asi se nevěnuje kumštu, protože to by věděl hnedle.

berenika39
9. črc 2019

@sudylichozrout a to, co píšeš, je důvod k tomu, abys zakladatelku dotazu ponížila - rsp jií dala najevo, že ne, na tohle fakt nemá ?
Nohy na zemi, pokora, trochu empatie, úcty i k těm, co nejsou tak top jako ty - to ti nic neříká? Ubližuješ tu opakovaně "těm slabším a blbějším", už jsme si o tom psaly i z pozice user - admin.
Možná stačí trochu se zamyslet, než zase sedneš na koně🙂. Co ty na to?

sudylichozrout
9. črc 2019

@berenika39 Nezlob se na mě, ale vkládáš mi do úst něco, co jsem neřekla. Neřekla jsem, že na to nemá. Řekla jsem, že si myslím, že je k tomu třeba talent. A to je zkrátka pravda, to se nedá vokecat. Odpovídala jsem na kajalčinu odpověď zakladatelce, cituji znovu."To neni brigada pro kazdeho. Je nutny talent a znalost "remesla". - Kde v tom vidíš ponižování zakladatelky? Vyjádřila jsem prostou připomínku k její reakci. Kdyby Kajalka zakladatelce napsala, ať zkusí programovat, napsala bych k tomu poznámku, že je k tomu třeba znalost programovacího jazyka, a to není prča se naučit.
Bereniko, všímám si, že tady na mě má pár holek pifku. Nejspíš se jim nelíbí moje názory. A všímám si toho, že ať napíšu, co napíšu, začnou do mě šít a rozjíždět nikam nevedoucí debaty. A to mě úplně nebaví. Mám tady hodně kamarádek, jsem na Koni ráda, dostávám i do soukromé pošty docela dost hezkých zpráv, ale tohle je takový prapodivný nešvar těch uražených a zároveň i těch, co se tu tváří jak matky Terezy, ctnostné, spravedlivé... A šijou do mě vlastně pořád ty samé, je to sakum prdum 5-7 nicků. Těm tedy asi pravděpodobně ubližuji už jen tím, že dýchám a existuji, ano. A ty už se do toho podruhé pouštíš taky. A u tebe mě to tedy mrzí obzvláště.
Nevzpomínám si, že bychom si spolu někdy psaly z pozice user-admin, v poště nic takového nemám a ještě jsem ji od registrace nepromazávala. Teď jsem to ještě kontrolovala, abych nekecala blbiny. Nic tam nemám. Leda bys byla Tereza, která mi v únoru psala na soukromý kanál (odkaz v poště) o tom, zda bych se nechtěla věnovat pro MK jednomu projektu.
Zamýšlím se pokaždé, když sem něco píšu. Kdyby ne, byla bych se mnohdy daleko razantněji bránila proti těm náletům několika dam.

A pro ostatní: Dál už mě to moc nebaví řešit. Své jsem si k tomu napsala, vy jste si k tomu své taky napsaly a více to přeci není třeba rozpatlávat. Pokud máte chuť tuhle debatu pitvat dále, už nejste motivovány snahou o mou nápravu, ale snahou o to, mi to nandat, urazit mě a vlastně také ponížit. A předpokládám, že pokud toto odsuzujete u mě, nebudete se do toho pouštět ani vy samy. Že ne...