icon

Bývalý zaměstnavatel nevyplatil mzdu

mrs_cuddy
28. čer 2017

Ahoj holky, potřebovala bych prosím radu. Ukončila jsem k 29.5. 2017 pracovní poměr na svou vlastní žádost. Do dnešního dne jsem ale nedostala zápočťák, žádný měsíc (byť jsem několikrát urgovala) jsem nedostala výplatnici, výplata mi chodila vždy se zpožděním (i 8 dní) a až potom co jsem si o ní zažádala. Také nemám vyplacenou dovolenou,kterou jsem nevyčerpala jak v roce 2016 tak ani tento rok. Nyní jsem měla dostat výplatu za květen a ejhle zase nic ( výplaty se dělají 15-20den). Ještě to samozřejmě bylo dělané tak,že se vyplácela část mzdy na účet a část hotově. Je mi jasné,že tu co se vyplácí hotově už asi neuvidím protože mu to nijak nedokážu ale ráda bych dostala aspoň tu na účet. Dostalo mě to poměrně do finančních potíží (neodcházejí splátky atd.) Takže co mám nyní dělat, kam se obrátit. Zaměstnavatel nereaguje. Díky moc

Strana
z2
blahova_andrea
28. čer 2017

@mrs_cuddy znám. buď tam a tam v sedm. a milostpán si dojel v deset a divil se, že pánové chtěli zaplatit hodiny už od sedmi, protože přece nepracovali. ale seděli tam na jeho pokyn😈

trdelnik234
28. čer 2017

@blahova_andrea
To je sila toto.

blahova_andrea
28. čer 2017

@editah222 to jako fakt? ale tak to jsou asi lidé s hodně nízkým iq, ne? jak může normální soudný jedinec vyhodit po podepsání vědomě pracovní smlouvu?! jako já jsem třeba poměrně finančně i v mnoha jiných oblastech negramotná, ale až tak blbá nejsem ani já 😀
@yelowangel jestli má zaplacené pojištění si může zjistit i sama. já si to kontrolovala při každé změně. vždy jsem hlásila zaměstnavatele nebo úp nebo rodičák a ptala se, zda jsem rok po roku správně nahlášená a nemám nikde prodlevy a dluhy.

yelowangel
28. čer 2017

@blahova_andrea no to jo ale když se nahlásí s tím papírem z inspektorátu práce na ÚP tak pokud za ní zdravotní pojištění neplatil ÚP to doplatí a bude to chtít po něm. Nemusí se pak starat o advokáta a lítat po soudech když to zaplatí sama.

blahova_andrea
28. čer 2017

@yelowangel aha, tak takové věci nevím, to rozporovat nebudu. je mi jasné, že když dělá zaměstnavatel problémy s papíry, tak je to boj. ani my to neměli snadné, ale rozhodně to bylo snazší než mnoho jiných příběhů ☹

mrs_cuddy
autor
28. čer 2017

@yelowangel ano,vždy jsem při předávce peněz podepisovala ,,výplatní" knihu. Já jsem tedy nedostávala potvrzení...

yelowangel
28. čer 2017

@mrs_cuddy no super tak to byste měla stoprocentně dostat protože tohle má v papírech co musí doložit pokud to bude inspektorát vyžadovat jako že bude na základě podané stížnosti

meronym
28. čer 2017

Doporucuji obratit se na www.vasenaroky.cz, bezplatne pomohou.

mrs_cuddy
autor
28. čer 2017

@meronym už jsem tam psala odpoledne 🙂

Strana
z2