icon

Částečný úvazek a rodinný život. Máte zkušenost?

5. črc 2025

Jsem už 3 roky zpět po RD v pracovním procesu. Do ted jsem pracovala na plný úvazek. Poslední rok to však začalo drhnout, škola, školka, kroužky, domácnost mi pada na hlavu. Proste jsem to přestala zvládat. Vlastne nic me nebavilo, nic moc nedávalo smysl, po dětech jen štěkám z únavy. Manzel se zapojuje jak je v jeho časových možnostech. Přece jen celou domácnost táhne víceméně on. Ja mam na starost veškeré financování kolem deti. V práci mi vyšli vstříc, prvotní nadšení vystřídaly pochybnosti zda rodina kvůli me nebude “trpět”. Popravdě do ted jsem penize nějak neřešila, ted se samozřejmě budu muset omezit a přemýšlet více nad vydaji. Vlastne nevim co chci slyset…mozna zkušenost někoho kdo to měl podobne? Pomohlo vám to se nadechnout?

Strana
z2
andelka
7. črc 2025

Já jsem si zkusila plný úvazek na dvě směny, když jsem byla s dětmi sama po rozvodu, a stačilo mi to. Děti byly skolkove. Pomáhala babička a bral si je i otec v týdnu, kdy jsem měla odpolední, a potom i manžel, staral se o ně, když jsem byla v práci. Když šli do 1 a 2. třídy už jsem byla těhotná na nemocenské a po poslední RD už nic takového nepřicházelo v úvahu. Dva roky jsem měla úvazek 5h, rok 6 a stejný budu mít i další rok. Manžel míval směny, teď už jen ranní, od 6. Já mám cca 7:45-13:30, takže v pohodě ráno odvádím, odpoledne vyzvedávám a zvládáme odpo všechno v klidu. V podstatě od 15:15 jsme všichni doma. Finančně to není nic moc, ale na odměnách nás neodrbavaji, a možnost mít většinu volna s dětmi to vynahradí.

podestatka
7. črc 2025

Já pracovala po návratu z RD jenom na 0.5, když šla mladší dcera do první třídy dala jsem 0.75... Za mě ideální,pracuju na směny ve FN, volna relativně dost. Žádné hlídání v místě nemáme, celý úvazek mám teď poslední rok...Teď mám nabídku na povýšení,ale znamenalo by to každý den 6-14.30, takže nevím ... Určitě není třeba se uhnat a pokud to finančně zvládnete,není co řešit 😆

Strana
z2