icon

Celozávodní dovolená ve zkušební době

volfikovi
24. čer 2017

Ahoj . 3.7 nastupuju na HPP. ale dnes jsem se dozvěděla , že od 1.8 je 14denní celozavodni dovolená. Prosim nevíte jak to v tomto případě bude řešeno se mnou ? Na dovolenou ještě mít nárok nebudu . Děkuji za zkušenosti 😉

kveta007
24. čer 2017

Mam to podobně a nabidli mi, zda mi nebude vadit zustat doma na neplacenem volnu nebo ze me zamestnaji na dohodu do doby te dovolene a po dovolene me zamestnaji na klasicky uvazek. Zvolila jsem prvni variantu.

volfikovi
autor
24. čer 2017

Já se to dozvěděla dnes od kamarádky vedení mi nic neřeklo , i kdyz jsem tam byla na pohovoru ☹

j.a.n.i
24. čer 2017

@volfikovi Tak dovolenou můžeš dostat i pokud je předpoklad, že na ni nárok vznikne, takže teoreticky ti ji taky mohou nechat čerpat, ale prakticky nevím, na to mi přijde že tam budeš hodně krátce.

volfikovi
autor
24. čer 2017

@j.a.n.i Také mi to prijde ☹ nemám zkušenosti proto se ptám opravdu me to zaskočilo.

corry21
24. čer 2017

@volfikovi ve zkusebce si ji nemůžeš nárokovat, ale čerpat ji můžeš, když ti ji nadřízený dá

volfikovi
autor
24. čer 2017

@corry21 aha a tim pádem by mi byla proplacena ? Sem z toho zmatená 😔

blannie
24. čer 2017

@volfikovi v zákoníku práce je : O dobu celodenních překážek v práci, pro které zaměstnanec nekoná práci v průběhu zkušební doby, a o dobu celodenní dovolené se zkušební doba prodlužuje.
Takže dovolenou mít můžeš, jen se ti o ní prodlouží zkušební doba.

corry21
24. čer 2017

@volfikovi ja myslim ze jo, ja sem si ji kvůli nemoci vybírala, placená byla normálně. Jestli se mi prodloužila zkusebka to nevím, možný to je 🙂

volfikovi
autor
24. čer 2017

Dekuji moc za odpovědi ,to jsem na to zvedava jak to dopadne

anetka1701
24. čer 2017

Záleží na zaměstnavateli - určitě bude mít nějaké vnitřní směrnice jak tohle řeší. U nás se třeba dovolená dává částečná, kdo chce zůstat doma, tak zadarmo a kdo ne, tak chodí do práce a třeba pomáhá s úklidem kolem servisu strojů a tak. Rozhodně nebudeš první ani poslední komu se to v tý firmě stalo, tak to budou mít nějak vyřešené. Některý firmy normálně dají dovolenou a kdyby člověk odešel dřív, než si jí odpracuje, tak mu to pak strhnou z platu.

volfikovi
autor
24. čer 2017

@anetka1701 určíte nejsem první spíš me to zaskočilo a překvapilo ze mi to při prijmacin pohovoru nikdo neřekl . Kdyby ano , rovnou se zeptam jak to bude. uvidíme každopádně Děkuji za informaci ten úklid atd me také napadlo

kattyd
25. čer 2017

@volfikovi dovolenou muzes normalne cerpat pokud to zmestnavatel schvali a o tu dobu se ti prodlouzi zkusebni doba. Mame to tak u nas v praci a i spousta znamych to tak resila. Myslim ze u vas to tak bude kdyz je celozavodni dovolena.