Co si obléct na pracovní pohovor?
Maminky, vy mi tady určitě dobře poradíte. Končí mi rodičovská dovolená a skoro po 6 letech hledám novou práci. Příští týden mám hned 3 pohovory. 2 z nich jsou na pozici KONSTRUKTÉR/PROJEKTANT/KALKULANT, poslední na městský úřad na místo REFERENTA INVESTIC, konkrétně PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB. Jak se na tyto pohovory obléknout? Mám nachystané černé formální šaty a k nim lodičky (v tomto oblečení se cítím velmi dobře a myslím, že mi sluší). No ale manžel mě nahlodal, jestli spíš nejít v něčem méně formálním. Sám pracuje jako kontruktér a jeho kolegové chodí všichni do práce normálně v džínách...Jsou šaty s lodičkami přehnané? Bohužel nejsem žádný modní guru a po dětech jsem zhubla (z velikosti 46 na velikost 40), takže ani moc nového oblečení nemám a vše je mi velké, tak bych musela jít něco schválně koupit pro tuto příležitost ☹. Díky Jana
Soutěžní otázka pro personalistky: "Zamestnaly byste tohoto člověka, co přijde na pohovor,ze chce řídit tramvaj?"
@japona běžné THP pozice v běžných firmách .-)
To nemůžu souhlasit. Tedy ano, každý obor má své špičky, ale rozhodně nesouhlasím s tím, že jich je většina taková jako píšeš. Ve vědě možná ano, ještě v IT, ale všude jinde to jsou spíš jenom výjimky... Naštěstí 😀
@blondynka400 Nerikam, je jich je vetsina, Třeba stavare-statika typu metrosexual jsem ještě nepotkala🙂
@japona no nevím, já mám tedy jednoho v rodině (staršího data) a neupravený též nechodí.... A co má v kanceláři ty "mladší kusy", z fleku bych některé za metrosexuály označila 😀
Holky tak pohovor mám za sebou...ufff...No byla jsem těžce overdress 😀. Můj potencionální zaměstnavatel došel rovnou ze staveniště, takže džíny, výstražná vesta...zaprášený. Personalistka oblečena v podobném duchu. Celá budova v rekonstrukci, takže jsem se prodírala po "staveništi" v lodičkách 😀. No sranda. Jinak pohovor byl teda velmi náročný, část ho probíhala v angličtině, čehož jsem se bála nejvíc a zrovna tuto část jsem zvládla na jedničku. Horší bylo, když na mě vybalil výkresy a debatovali nad něma. Většina výkresů totiž byla strojírenských a já jsem ing. stavař, takže na otázky typu co je to za typ sváru, nýtu a pod. jsem nevěděla ☹. Nicméně pohovor trval přes hodinu a vypadá to, že lepšího uchazeče zatím nenašli, tak asi nejsem ještě odepsaná, v pondělí mi budou volat...

@blondynka400 Otazkou je, co je normální pracovni život🙂. Jedna se např. pozice daňový poradce, kostrukter, statik, architekt, programator, matematik, historik, lekar apod. Vsichni odbornici, troufam si říci špičky ve svém oboru, a z módních trendů si nic nedělají..