Exekuce a práce ve státní správě. Je to problém?
Ahoj, chci se zeptat na pro mě citlivé téma, tak snad se tu nezvrtne diskuze ohledně mé nezodpovědnosti apod....Byla jsem přijata na finanční úřad, což je můj splněný sen a hodně jsem kvůli tomu vzdělávala apod...Jenomže, když jsem celá šťastná volala mamce, tak mě spražila, že ať se neraduju, protože mám exekuci (starý dluh na zdrávce, když jsem podnikala a který samozřejmě splácím) a ta prý ve státní správě nesmí být, takže mě nejspíš stejně nepříjmou, když se to dozví. Je tu někdo, kdo by mi odpověděl, jestli to je pravda nebo ne? Nikde jsem se na internetu nedočetla jestli je to zakázané. Děkuji
Asi hlavně záleží co přesně to je za pozici. Pokud někdo pracuje ve státní správě tak ej rozdíl jestli dělá jen na vrátnici a nebo je soudce 🤷 já bych se obávala že zrovna na finančním úřadu exekuce problém bude, ale nejlepší budeš mít jim prostě zavolat, říct jim pravdu a uvidíš 🤷
Divila by ses kolik exekucí mají různá povolání, včetně třeba lékařů... Jestli v požadavcích na pozici nic takového nebylo nebo nebylo zmíněno u přijímacího pohovoru, nebála bych se.

Vím o lidech, co mají i několik exekucí a ve státním normálně pracují.