Jak dlouho po MD vám zaměstnavatel vyplatil dovolenou?
Ahoj maminky, prosim kdy jak dlouho po ukonceni materske vam zamestnavatel vyplatil dovolenou? Materska mi koncila 11.7 a dovolene jsem mela 10dni. Stale cekam a nic. Dekuji
O čerpání dovolené si musíte požádat aby neprodleně navazovala na MD. Jinak to zaměstnavatel neřeší. Proplácí se pouze pokud skončil pracovní poměr.
@tripisek A zažádala sis písemně o tu dovolenou? On jako ze zákona na ni nárok je, ale není povinnost ji vyčerpat a též není povinnost zaměstnavatele, aby tě na to upozorňoval, že bys čerpat měla. Sama zaměstnankyně by si to měla hlídat a zažádat si. Pak taky jaký máte standardní výplatní termín? My třeba měli až 20.den v měsíci, takže výplata dovolené po MD mi přišla až 20.dne následujícího měsíce po jejím čerpání.
Pisemne jsem nezadala, nase mzdova mi sama volala, ze dovolena mi prave zacla bezet od toho 11.7 a vyplatni den jsme meli 12. V mesici tak jsem myslela, ze prijde ted a nic.

O výplatu řádné dovolené jsem žádala písemně u svého zaměstnavatele, personální mi napsala email, tak jsem to podle jejího vzoru vyplnila a poslala, takže mi dovolená za nový rok navazovala na mateřskou dovolenou. De facto jsem měla: mateřská - řádná dovolená za nový rok - rodičovská dovolená.