icon

Jak postupovat při výpovědi kvůli zdravotním důvodům?

zlatik1
Dnes v 18:19

Ahoj, holky , potřebuji prosím poradit .. pracuji jako prodavačka a z důvodu přetížení nohy jsem teď na neschopence. Jelikož se mi přetrhla šlacha na kotníku ..
Takto to mám ve zprávě od lékaře .. přetezeni šlachy z důvodu přetížení

Jak mám prosím postupovat, kdybych chtěla dát výpověď .. nemohu se do práce vrátit .. již 3 lékaři mi tohle řekli.. jakmile neodstraním příčinu nepomuzu si.
Jde o to, že si v práci vůbec nesednu . Stále na nohou.
Výpověď mohu dát hned, o to nejde..myslíte, že když doložim to, že je to z pretizeni z práce tak by mi mohli vyjít vstříc a do líbit se na zdravotní důvody ?

j.a.n.i
Dnes v 18:25

@zlatik1 Tak přetržená šlacha asi nebude vyléčená za týden, tak proč potřebuješ aby ti zaměstnavatel vycházel vstříc?

1pomnenka
Dnes v 18:29

Od toho jsou neschopenky, aby sis nohu vyléčila. Nikdo ti nedá razítko, že přetížení vzniklo v zaměstnání. Zrovna tak mohlo vzniknout při sportu. Už vůbec ne, že to byl pracovní úraz.

miryp
Dnes v 18:30

Vyjít vstříc s čím?

zlatik1
autor
Dnes v 18:52
@miryp

Vyjít vstříc s čím?

@miryp abych mohla případně skončit v zaměstnání např k 1.4. a ne k 10.4. ? Asi je to o domluvě ..

miryp
Dnes v 19:27
@zlatik1

@miryp abych mohla případně skončit v zaměstnání např k 1.4. a ne k 10.4. ? Asi je to o domluvě ..

@zlatik1 a chceš skončit kvůli noze, nebo proto, že už sis našla něco jiného? Mně totiž nedává moc smysl, proč bys tlačila na dohodu, když léčba nohy zabere x týdnů.

zlatik1
autor
Dnes v 20:41
@miryp

@zlatik1 a chceš skončit kvůli noze, nebo proto, že už sis našla něco jiného? Mně totiž nedává moc smysl, proč bys tlačila na dohodu, když léčba nohy zabere x týdnů.

@miryp zatím nic nemám .. ale podvědomě vím, že už tam nechci