icon

Jak se rozhodnout mezi novou prací a jistotou?

15. led 2025

Potřebovala bych radu holky. Teď pracuju na DPČ z domu na 4 hodiny. Mám možnost mít od února smlouvu, vyšli by mi vstříc na zkrácený úvazek cca. 7 hodin denně. Zaměstnavatel by byl stejný, jen úplně jiné oddělení i náplň práce. A té se tedy bojím, je to zrovna odvětví co jsem v životě nedělala, a je to i dost náročné. Respektive mám na to vzdělání, ale ne zkušenost z praxe.
A já teď přemýšlím co dělat. Mám dvě možnosti: odmítnu tuhle nabídku, nechám si dohodu co mám do června a budu hledat dál. Nevýhoda je, že mi skončí rodičák a budu brát ještě méně, protože se začne strhávat větší zdravotní.
Nebo to přijmu, s tím, že to zkusím, kdyby to nešlo, tak můžu skončit ve zkusebce. Nevýhoda je, že bych neměla samozřejmě tu novou práci, ale ani možnost se vrátit na dohodu do té staré.
Uz jsem byla minulý týden u přímé potencionální nadřízené a zítra jdu za vrchním šéfem, tak už to musím rozseknout. Týden z toho nespím a furt nevím co mám dělat 😓😓😓

sciam
15. led 2025

Já bych to zkusila, když to nepůjde, budete hledat dál.. ale pokud na to máte vzdělání, vyhovují Vám tam podmínky, proč to nezkusit? Určitě tam bude někdo, kdo pomůže zaučit, koho se zeptat atd.

radecka1
15. led 2025

Šla bych do toho. Pokud Ti to nabídli, tak mají pocit, že to zvládneš. Máš na to vzdělání, tak jsi asi v této oblasti dělat chtěla. Jestli to nepřijme, tak bys stejně musela za pár měsíců něco hledat a pokud by Ti to nevyhovovalo, tak Ti taky bude pár měsíců trvat než na to přijdeš a vyšlo by to zhruba na stejno. A vyšli Ti vstříc se zkráceném úvazek, tak vypadá, že o tebe stojí. Myslím si, že se jen bojíš změny, což je pochopitelné.

marty154
15. led 2025

Taky bych to zkusila,myslim,ze nemas,co ztratit...a kdyz na to mas skolu,tak te nekdo urcite zauci...popr.budes hledat neco jinyho🍀hodne stesti

ninive211
15. led 2025

Šla bych do toho, jestli je to něco, na co máš vzdělání, tak nemusí být směrodatné, žes to nikdy v praxi nedělala. Však oni si tě zaučí, hodně věcí naskočí z toho, co znáš třeba ze školy atd. Pokud to není vyloženě práce, kterou víš, že v žádném případě dělat nechceš (já bych třeba nikdy nechtěla dělat ochoďáka, co jezdí furt jen po služebkách anebo pojišťováka, co nutí klientům uzavírání smluv), je to šance rozvíjet se v oboru, který jsi vystudovala, navíc se ti snaží vyjít vstříc, takže asi ví, co umíš, jaká jsi a chtějí tě i přes to, že ti v tom daném konkrétním chybí praxe. Můžeš to zkusit, když to fakt nepůjde, tak holt časem změníš práci.

pribylovapetra
15. led 2025

Já bych asi neřešila náplň práce, pokaždé musíš naskočit do nového a doučit se spoustu věcí. To se dá zvládnout. Já bych řešila, jestli je to možné skloubit s péčí o dítě, jestli můžeš mít HO když bude nemocné nebo je nutná přítomnost na pracovišti, zda si můžeš dovolit přesčas...

moudivlacek
15. led 2025

Těch 7 hodin by bylo asi fyzicky v práci, co? V tom případě bych si nechala ten HO a hledala dál, do léta máš ještě dost času. Za mě 7 hodin je prostě téměř fulltime, což není vždy jednoduché skloubit se školou, pokud nemáš hlídání (vození do školky, nemoce).

ai30
15. led 2025

Jdi do toho! Je to jen imposter syndrom, kdyby se se stejnou vychozi situaci na to hlasil chlap, tak si jeste rekne o nastupni bonus a bude se zajimat, kdy tam tomu muze sefovat. K praci je potreba pristupovat se sebevedomim podprumerneho bileho muze 😅
Zajimej se, jak bude probihat onboarding do te pozice a podle ceho se bude merit uspesnost ke konci zkusebky, abys vedela, na co se soustredit. Drzim palce!

autor
15. led 2025

@pribylovapetra je tam pružná pracovní doba, s pevnou částí. HO 1x týdně.

autor
15. led 2025

@moudivlacek je to dost no, ale čím méně hodin tím míň peněz zase 😓

autor
15. led 2025

@ai30 to je právě to, sebevědomí po rodičáku moc nemám a už vůbec ne v nových věcech.

autor
15. led 2025

@ninive211 no on inzerát byl na určitou oblast ekonomiky a ve finále se z toho vyklubalo úplně něco jineho, respektive oblast účetnictví co úplně nejvíc nemusím, tak možná msm nějaký vnitřní blok i 😓

moudivlacek
15. led 2025

je to ale na přechodnou dobu

autor
15. led 2025

@moudivlacek jj to je, máš pravdu.
No každopádně jsem si spočítala, že rozdíl odměny DPČ a čisté mzdy bez bonusů v nabízené pozici je něco málo přes 3 tisíce, což za cenu skoro jednou tolik času se mi zase více kloní rozhodnutí se na tu smlouvu vykašlat…..