Jak začíná pracovní den kuchařky ve školce?

susususs
22. srp 2021

Ahoj holky, potřebuji poradit vzala jsem místo kuchařky v MŠ. Jsem vyučena v gastronomii. Jak začíná práce od rána? Ve školce je jen par děti cca 40 plus 4 učitelky. Děkuji za odpověď.

sasui1
22. srp 2021

Je to prace kucharky ve školní jidelne nebo provozni v MS?

susususs
autor
22. srp 2021

@sasui1 kucharky v jídelně 😊

sasui1
Autor odpověď smazal
Zobraz
sasui1
22. srp 2021

😂 tak jsem mela napsanou dlouhou zpravu k provozni v MS 😂 tak jinak...😂
Tady jeste zalezi jestli to je jidelna ktera vari jen pro danou MS (coz vetsinou nebyva) nebo budete varit pro vice skol takze tam uz to neni o 40 porcich ale treba o 400.
Jinak nevim co presne by vas zajimalo

susususs
autor
22. srp 2021

@sasui1 jenom pro skolku právě 🙈no zajima me jaky je jeji den v práci. Děti se schazi do 8h tak počítám, že si napočíta porce jídla. V 8,30-9h maji svačinu. Obed byva v 11,30 az 12,30h. Jsou to dvě tridy. Kdy zacne prave prave varit polevku a druhy chod. Taky me zajima jak složitá jsou jidla pro deti, receptury, normy. Jde mi z toho hlava kolem. A na netu jsem pořádně nenašla, zadne receptury do skolek. Měla bych sestavovat i jídelníček takže, tam jsou taky nějaká kriteria. 🤯Do prace mam jinak nastoupit v 6,30h.

mavanka
22. srp 2021

@susususs A na základě čeho Tě přijali? Vařit umíš? Máš být samostatný kuchař a ptáš se na netu, jak dlouho se vaří polévka?

susususs
autor
22. srp 2021

@mavanka vyucniho listu a nedostku lidi, potřebuji rychle zaskok za kuchařku. Vařit umim. Ale v restauraci na vesnici je přece rozdíl nez ve školce kde jsou jasně daná kritéria a nutriční hodnoty, než vařit guláš a svíčkovou v hospodě. V práci jsem přišla na 7h a začala vařit na oběd a byla sem tam do večera. Pochybuji, že ve školce budu dělat vyvar dopředu x hodin. Také jsou tam omezení sul, pepř, alergeny atd. Tady vim, že jdu na 6,5h do práce.

sylvka
22. srp 2021

Pracují jako teta v MŠ,tzn mě od vás přichází to jídlo 😁u nás nastupují v šest a mažou chlebíčky k svačině,která je v 9h,do tašek následně připravují to a odpolední svacu,tu si mažeme my tety na jednt.budovach . Pak vaří obědy ,které vydávají v 11:30h .úklid. a my jsme velká školka,jedna teta má dvě třídy,cili mi ještě jedna kuchařka chodí pomáhat s výdejem obědu 🥀

susususs
autor
22. srp 2021

@sylvka děkuji za odpověď😊

martt
22. srp 2021

@susususs Ve školském zařízení máš spotřební koše, které musíš za ten měsíc splnit. Budeš i objednávat a přihlašovat/odhlašovat deti nebo tam máte provozní? Také hodně záleží, jaké tam budeš mít vybavení. My vývar do polévky děláme v konvektomatu přes noc. Hodně také záleží, jak která školka to má zařízené. U nás máme svačinu o pul 9, obed v11:15, kdy ho i vydávame a odpolední svačinku děláme také my. (Dělám ve školní jídelně , kde se stravuji i školky, ale jídlo jim dovážíme do školek . )

susususs
autor
22. srp 2021

@martt defacto budu delat i jako provozní objednavky potravin, odhlašování deti atd.
Konvektomat tam mají ale je to mala kuchyňka v male školce. Je tam jeden robot, sporak a myčka (coz usnadni práci). Jinak děkuji za odpověď. Přece jen hospoda neni skolka nevim úplně co mě čeká, tak jsem chtela jen pro predstavu vědět, co od toho ocekavat abych nebyla vykulena.

martt
22. srp 2021

@susususs Ono hodně záleží jak to má školka nastavené. Jinak u nás normální den ve školce probíhá tak, ze ráno se zklidí veci po odpoledních svačinkách, začne se vařit obed (pokud to je něco náročného na cas) , udělají se dopo svačinky+odpo.svacinky ,pak se vydá obed. Pak se stáhnou počty na další den a podle toho se normuje a objednává na další den.