Kuchařka ZŠ. Co si o tom přístupu k dětem myslíte?

17. pro 2021

Dobrý večer, potřebují jen utvrdit,že nepřeháním a musím to řešit.
Po RD jsem nastoupila jako pomocná kuchařka do ZJ(závodní jídelna).Již před RD jsem pracovala na této pozici.
Nyní se mi naskytla možnost pom.kucharky ve sk.jidelne.Jsem tam cca 1mes.a jsem zděšená co se tam děje ,při výdeji kuchařky a ostatní křičí na děti kde mají roušky ,ať si je nasadí pořádně,popřípadě pokud ji nemají ať se pro ni vrátí jinak nedostanou oběd.Deti tam.i.placou ,učitelky/dozor neřeší,popřípadě kroutí hlavou apod.ze to je fakt hrozně apod.
Já jako matka děti to totálně odsuzují a tohle by se mě.dle neměl by ubec personál nebo jak nazvat by tyto osoby neměli do cca olit.Chci situaci řešit jen nevím jak ale a hlavně jestli vlastně nepřeháním.?Děti mám větší 15,10,5 let.proste tohle je

autor
17. pro 2021

Ale pro mě něco úplně šíleného a něm s kým probrat.Dekuji a prosím neodsuzuje hned, opravdu chci situaci nějak řešit

zelenaesmolda
17. pro 2021

A co zajit za vedenim skoly?

bara88
17. pro 2021

Si tam měsíc a jak si chceš jako vyskakovat?můžeš se sebrat a odejít a nebo to začít řešit až budeš mít normální smlouvu

zelenaesmolda
17. pro 2021

@bara88
co kdyby nekdo takhle rval na tve dite?taky bys byla rada,ze to nikdo neresi?tvl...

autor
17. pro 2021

@zelenaesmolda i to vedení si ani děti vyskakuje

autor
17. pro 2021

@bara88 si děláš prdel ne.

autor
17. pro 2021

@bara88 myslíš že řeším smlouvu ty huso.to radši budu ebz právě než nechat tohle jen tak.blbko fuj

zelenaesmolda
17. pro 2021

V tom pripade bych si to asi nahrala a obratila se na zrizovatele skoly
Na FB je skupina reseni problemu ve skole,tam ti poradi vic nez tady.

autor
17. pro 2021

@zelenaesmolda děkuji právě proto to řeším a hledám i tady nějakou radu
To poslední je že řeším smlouvu ,praci

zelenaesmolda
17. pro 2021

Jako napsala to
@bara88 blbe ale v necem ma pravdu.Pokud to zacnes resit ted,tak te vyrazi.Takze mozna bych si tajne porizovala dukazy a vyrukovala s tim,az budes mit smlouvu na neurcito.

autor
17. pro 2021

@zelenaesmolda ředitel školy a vedoucí jídelny jsou jedna ruka,vše řeší spolu

autor
17. pro 2021

@zelenaesmolda než tady ta buzerace děti tak půjdu a dobrovolně ale s hlavou nahoru a čistým štítem že jsem alespoň něco udělala

zelenaesmolda
17. pro 2021

Rikam ti,obrat se na zrizovatele pokud neuspejes u vedeni skoly.Zrizovatel byva vetsinou obec nebo kraj.

autor
17. pro 2021
rozitta
18. pro 2021

Nevím, co ty kuchařky blbnou. Při jídle si děti stejně roušku sundají, tak ty víry mají tak jak tak volnou cestu. Když bude mít kuchařka správně nasazený a utěsněný respirátor nemusí se přece ničeho obávat.

bara88
18. pro 2021

seš normální?jsi asi z té práce nějaká duševně špatná ne?

janule1940
18. pro 2021

Za prve vám vyslovují podporu,nejste ani blba,ani precitlivela,ani divná.Ocividne jste v teto nenormální době zůstala normalni,na rozdíl od mnohých pisatelů tady.Bohužel z Vaši pozice je tezke něco resit,zvlast kdyz,jak píšete,o tom vedení vi a tiše souhlasí.za mě nejefektivnější cesta jsou vzdy rodiče deti.věřte,ze by stačili jeden dva rozhořčení tatínkové a byl by konec kříčeni na deti.Takze pokud znáte alespoň nějaké rodiče,kteří by byli ochotni si stěžovat,oslovte je.Nemusí to být ani rodiče konkrétně seřvanych deti,ony ty kuchařky ocividne ani nevi,po kom křičí.Lidé se zbláznili.Místo,aby kriceli po vládě,křičí po dětech.Diky,ze za děti kopete!!Diky lidem,jako jste vy,kteří se nenechali změnit a pokřivit touto dobou,mají naše deti sanci na normalni budoucnost.

mamadvoudeti
18. pro 2021

Tak já bych to asi zkusila řešit s rodiči . Kdyby mě tohle dělali dceři ,tak si pište , že bych si zjistila od více maminek jestli i jejich dětem se to děje . A potom bych udělala takové halo ve škole i v jídelně že už by si tohle nikdo nedovolil.

martt
18. pro 2021

Ono to je hodně těžký. Ja dělám kuchařku ve školní jídelně. Vydávám obědy roušky u výdeje neřeším, protože my máme plexisklo takže v pohodě. Ale tady je problém v celkovým nastavení pravidel pro školní jídelny. Protoze pokud by se zjistilo, že se to nedodržuje a nějaký rejpal rodic by si stěžoval ma problém jídelna. A věř, že i takový rodiče jsou co resi roušky a když zjistí, že se to nedodržuje hned to hlásí na hygienu. Máme takovou kontrolu za sebou a nic příjemného to nebylo. A nešlo by to jenom za vedení kuchyně, ale i za tebou jako za pomocnou silou. Každopádně nesouhlasím, aby na děti kvůli tomu křičeli, ale rozumím proč to chtějí dodržovat. Pokud to začneš řešit může se také stát, že se to sveze po jídelně, ale v tu chvíli se to veze po celé jídelně ne jen po vydávacich kuchařkach.

martt
18. pro 2021

@rozitta Sama kuchařka se obavat nemusí, ale pokud není na výdeji plexisklo sklo , tak pokud by se tam objevili deti s covidem , tak kuchyň by měla jít do karantény. A to už pro vedení problém je a dost velký.

zuzkasim
18. pro 2021

Tak děcka by roušku měly mít do doby, než si sednou na místo k obědu, o tom žádná. Dojím, opět nasadím roušku a jdu vrátit tác s nádobím. Po jídelně se bez roušky nemá nikdo co pohybovat. Nejde jen o zdraví kuchařek, ale všech (pracuju ve škole a odkud jsem ten covid chytla, hádejte?). Ale chování k dětem by mělo být slušné! Připomínáme to dětem slušně, ale neustále, a když jednoho výtečníka za stejnou přestávku napomenu už po 3., tak už taky použiju velmi důrazný tón. Ze své pozice toho moc nemůžeš. Na co musí ředitel reagovat jsou stížnosti rodičů. Takže pokud si doma děti nestěžují a rodiče to neřeší, je to dost blbá situace. Pokud to vidí učitelé, ti to mohou probrat na poradách. Můžeš ovlivnit to, jak se budeš k dětech chovat ty, víc asi v tento moment ne.

levandule_k
18. pro 2021

To je celkem maskr, vyhrožovat, že dítě nedostane oběd, pokud nebude mít roušku. Pokud ji nemá na sobě, má ji někde hozenou v batohu a kdo ví kde se ještě válela, tak je to supr "dýchat" přes takhle "čistou" roušku nebo respirátor.

Pak si stačí otevřít noviny a ti nahoře na to stejně kašlou, roušková anarchie je docela výstižný titulek https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/fiala-zdecho...

hojda
18. pro 2021

Nejlepe kdyz se ozvou rodice. Maji tam skolskou radu? V ni jsou i zastupci rodicu a na ne se muzou obracet rodice s podnety.

daruna
18. pro 2021

Na žáčky by snad měl dohlížet v jídelně pedagogický dozor, ale je otázka jestli obecně u dětí rouška nenadělá víc škody než užitku, viz, levandule výše.

kafr
18. pro 2021

Souhlasím s @janule1940 toto je opravdu jediná schoudná cesta a to píšu jako učitelka. Školství je hodně zvláštní obor, opravdu by se to jen obrátilo proti vám a dětem nepomohlo.
Pokud se ale ozvou rodiče, pak to řešit musí.